Formació Consensus: Repositori de Documents i Multimèdia

489 views
453 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
489
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Formació Consensus: Repositori de Documents i Multimèdia

 1. 1. Formació Consensus Repositori de Documents i Multimèdia amb el suport de:
 2. 2. <ul><ul><li>Conceptes bàsics sobre el repositori de documents i multimèdia </li></ul></ul><ul><ul><li>Gestió de repositoris de documents i multimèdia </li></ul></ul>Índex
 3. 3. <ul><li>Conceptes bàsics sobre repositoris de </li></ul><ul><li>documents i multimèdia </li></ul>
 4. 4. Els repositoris de documents i multimèdia són elements participatius que permeten penjar i categoritzar documents d’ofimàtica, enllaços, imatges i fitxers d’audio i vídeo. També permet incrustar vídeos i presentacions (per exemple, de YouTube o SlideShare). Funcionalitat dels repositoris de documents i multimèdia
 5. 5. 2. Gestió de repositoris de documents i multimèdia
 6. 6. Gestionar els repositoris documents i multimèdia 2. Entrareu a la pàgina d’Administració des d’on haureu de clicar la icona d’espais de participació . 1. Per gestionar els documents i multimèdia cal estar registrat com administrador o animador i clicar l’opció “Administració” del menú d’usuari.
 7. 7. Crear un repositori de documents i multimèdia I (1) Hem de marcar l’espai de participatiu en el qual hi volem relacionar el element de documents i multimèdia. (1) (2) (2) Clicar la icona “nou element participatiu”.
 8. 8. Crear un repositori de documents i multimèdia II (3) Anem a una pàgina que ens permet posar el títol i escollir el tipus d’element participatiu, en aquest cas un Document i Multimèdia. (3) (3) (4) (5) (4) Una vegada hem escollit la tipologia, podem relacionar-hi una imatge. (5) No oblideu desar la feina feta.
 9. 9. Editar documents i multimèdia I Per editar un document i multimèdia hem de clicar-lo en el menú d’administració i entrarem en una pàgina d’edició on podrem crear categories i nous documents i multimèdia . Per crear una categoria de document que ens permeti fer una classificació, hem clicar la icona “nova categoria” (1) i escriure’n el nom (2). No oblidem desar la feina feta (3). (1) (2) (3)
 10. 10. Editar documents i multimèdia II (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Per crear un nou document i multimèdia hem de clicar la icona “nou document i multimèdia” d’Administració (1). Aquí podem posar el nom del document (2) , escollir la tipologia de document (3) i la categoria a la qual pertany (4). Podem carregar el document (5) i escriure una descripció (6). No oblidem guardar la feina feta (7). (3)
 11. 11. Visibilitat dels documents i multimèdia Cada document té 3 icones que ens permeten editar-lo, publicar-lo o esborrar-lo. També podem veure la seva descripció. A la pàgina d’administració podem veure els documents i multimèdia penjats i ordenats per categories.
 12. 12. Exemple de com penjar un vídeo incrustat Per penjar un vídeo incrustat en un espai de participació, cal marcar “vídeo” com a tipus de document (1) i posteriorment enganxar el codi html que copiarem de Youtube (2). Per capturar el codi html del vídeo, hem de clicar la icona “Embed” i copiar-ne el codi. Després ho enganxarem a Consensus (3). Cal desar la feina feta (4). (1) (2) (3) (4) Aquí podem veure el resultat final.
 13. 13. Exemple de com penjar un fitxer word o PDF Cal escollir el tipus de document, en aquest cas pdf (1) i buscar el document que volem penjar clicant la icona “navega” (2). Una vegada tinguem el document, podem escriure una descripció. A la llista d’imatges i documents de l’espai de participació podrem veure el nou document penjat. (1) (2)
 14. 14. Formacions relacionades: <ul><li>Crea un espai de participació http://www.comunitats.localret.cat/consensus/?q=node/12323 </li></ul><ul><li>El menú d’espais de participació http://www.comunitats.localret.cat/consensus/?q=node/1234 </li></ul><ul><li>Els espais de participació http://www.comunitats.localret.cat/consensus/?q=node/1232 </li></ul><ul><li>Com incrustar vídeos i altres elements http://www.comunitats.localret.cat/consensus/?q=node/1230 </li></ul>

×