Formació Consensus: Els Debats

647 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
647
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
28
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Formació Consensus: Els Debats

 1. 1. Formació Consensus Debat amb el suport de:
 2. 2. Índex <ul><ul><li>Conceptes bàsics sobre el Debat </li></ul></ul><ul><ul><li>Creació d’un Debat </li></ul></ul><ul><ul><li>Proposar un nou tema de Debat </li></ul></ul>
 3. 3. Conceptes bàsics <ul><li>El Debat és un dels nous espais de participació que ofereix l’eina Consensus </li></ul><ul><li>Permet als ajuntaments obrir espais de debat sobre temes diferents </li></ul><ul><li>Té un sol nivell de respostes </li></ul><ul><li>S’estructura en temes de debat i respostes a aquests temes </li></ul><ul><li>Els temes de debat poden ser escrits per qualsevol persona i poden ser moderats o no </li></ul><ul><li>Els comentaris poden ser moderats o no </li></ul><ul><li>Es pot incrustar html (youtube, etc), afegir imatges i donar format </li></ul>
 4. 4. Creació d’un debat
 5. 5. Administrar un Debat Un Debat el pot administrar un administrador o un moderador des del frontoffice. 2. Panell d’administració: Entrareu a la pàgina d’Administració des d’on haureu de clicar la icona d’espais de participació. En aquest panell, el moderador d’un Debat pot veure si hi ha nous comentaris per moderar. 1. Administració: Per administrar un Debat cal estar registrat com administrador o moderador i clicar l’opció “Administració” del menú d’usuari.
 6. 6. Administrar un Debat 1. Quan entrem dins “espais de participació” ens apareix aquesta pàgina d’administració des d’on podrem crear un Debat , editar-lo o esborrar-lo . 2. En aquesta pàgina també podrem decidir si volem publicar o no el Debat o si volem que surti al menú principal . També el podem ordenar . 3. Per crear un Debat hem de 1. marcar l’espai participatiu al qual volem associar el debat i 2. clicar la icona “Nou element participatiu”. (2) (1)
 7. 7. Crear un Debat Moderadors: Els moderadors de l’espai de participació al qual s’hi relaciona el Debat són els que tenen permisos per a gestionar els Debats (moderar o no els nous temes de debat o comentaris). Per incorporar un nou moderador cal anar a la pàgina d’edició de l’espai de participació. Al clicar la icona “Nou element participatiu” entrem a una nova pàgina que ens permet: (1) posar el títol i (2) escollir el tipus d’element participatiu, en aquest cas un Debat. Una vegada hem escollit l’opció bloc, podem configurar la imatge (3), el nombre de temes per pàgina (4), el nombre de respostes per pàgina a la zona d’administració (5) i decidir si volem moderar els temes o les respostes a priori (6). Per últim, cal desar la feina feta (7) . (1) (2) (3) (4) (5) (6)
 8. 8. Proposar un nou tema de debat
 9. 9. Proposar un nou tema de debat: el moderador <ul><li>Nou tema de debat proposat pel moderador: </li></ul><ul><li>Clicar la icona “proposar un nou tema de debat”. </li></ul><ul><li>Posar el títol del tema. </li></ul><ul><li>Escriure el text. L’editor de text permet penjar imatges o vídeos. </li></ul><ul><li>Per últim, cal desar la feina feta. </li></ul>Un nou tema de debat el pot proposar el moderador del Debat o un usuari / ciutadà. En el cas que sigui un usuari / ciutadà, el nou tema sortirà directament publicat si no està moderat però si està moderat caldrà la validació del moderador. (1) (2) (3) (4)
 10. 10. Proposar un nou tema de debat: un usuari / ciutadà <ul><li>Entrarà a una nova pàgina on caldrà: </li></ul><ul><li>Posar el títol del tema de debat. </li></ul><ul><li>Es demana el nom i un correu electrònic de contacte. </li></ul><ul><li>Escriure el text. L’editor de text permet penjar imatges o vídeos. </li></ul><ul><li>Per últim, cal desar la feina feta. </li></ul>En primer lloc, l’usuari ha d’entrar al Debat i clicar la icona “Proposa un nou tema de debat”. (1) (2) (3) (4)
 11. 11. Respondre a un tema de debat Per escriure una nova resposta d’un tema de debat, cal escriure el nom i el correu electrònic i escriure la resposta . En aquest cas no es poden afegir imatges ni vídeos. Per últim cal clicar la icona “envia”.
 12. 12. Imatge d’un Debat amb els seus temes i les seves respostes <ul><li>Si visualitzem un Debat, trobarem la següent informació: </li></ul><ul><li>Tots els temes de debat un a sota l’altre amb les respostes corresponents. </li></ul><ul><li>Si hi ha més de 2 respostes, es pot clicar l’opció veure la resta de respostes . </li></ul><ul><li>Al final de del debat podem clicar la icona “ temes antics ” per veure la resta de temes que no es visualitzen a la pantalla. </li></ul>(1) (2) (3)
 13. 13. Com moderar els comentaris en un Debat Els temes de debat i les respostes als temes de debat poden ser moderades a priori pel moderador del Debat. Aquesta és una opció que podem escollir quan editem un Debat.
 14. 14. Formacions relacionades <ul><li>Crea un espai de participació http://www.comunitats.localret.cat/consensus/?q=node/1233 </li></ul><ul><li>El menú d’espais de participació http://www.comunitats.localret.cat/consensus/?q=node/1234 </li></ul><ul><li>Com incrustar vídeos i altres elements http://www.comunitats.localret.cat/consensus/?q=node/1230 </li></ul><ul><li>Blocs http://www.comunitats.localret.cat/consensus/?q=node/1235 </li></ul>

×