Your SlideShare is downloading. ×
Metode de stimulare a creativitatii
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Metode de stimulare a creativitatii

7,659
views

Published on

Published in: Education

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
7,659
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. METODE DE STIMULARE ACREATIVITĂŢII ELEVILOR
  • 2. Scoala trebuie sa stimuleze exprimarea potentialuluicreativ al fiecarui copil, sa incurajeze initiativele lui,ingeniozitatea si curiozitatea, sa favorizeze stabilireaunor relatii care sa nu exagereze prin autoritate, saofere ocazii elevului de a lua singur decizii si sastimuleze increderea in sine, intr-o atmosfera decomunicare libera.
  • 3. Metode de stimulare a creativitatiiReflectarea creativitatii prin colaje (felicitări, podoabe, martisoare)- ofera posibilitatea aprecierii hartiei si a materialelor din natura prin valoarea lor ;- imbinarea culorilor din desen cu materiale din natura, dezvoltandu- le copiilor atentia, rabdarea, spiritul de observatie, gustul estetic si fantezia, cat si alte calitati ce le deschid calea spre creatie. Dansul - mijloc complex de educatie, ce imbina perfect muzica, teatrul si miscarea fizica.- dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a corpului si psihicului,- contribuie la dezvoltarea imaginatiei si a disponibilitatilor creatoare ale copiilor.
  • 4. Activitatile turistice (plimbari, excursii sau tabere ).- asigura un contact direct cu obiectele si fenomenele in conditii naturale, ceea ce usureaza procesul formarii reprezentarilor despre acestea si ajuta copiii in cadrul activitatilor organizate in scoala.- imbogatesc cunostintele elevilor despre viata plantelor si a animalelor, dar incurajeaza si exprimarea libera a copiilor in afara clasei.Serbarea- activitate extrascolara traditionala, care are mari valente educative.- permite exprimarea activa nu numai a catorva elevi mai talentati intr-un domeniu sau altul, ci a unui numar cat mai mare de elevi, fiecare contribuind, in felul lui, la reusita comuna.
  • 5. Carnavalul- manifestare vesela, antrenanta, plina de miscare si surprize.- participantii poarta costume intruchipand diverse personaje, iar jocul de rol stimuleaza imaginatia elevilor.- elevii au posibilitatea de a se manifesta liber, atat in crearea costumului , cat si in interpretarea/realizarea unor monologuri.Sezatoarea- reprezinta o forma colectiva atractiva,creativa si dinamizatoare;- sezatoarea creeaza cadrul propice elevilor de a se manifesta liber.Concursurile sunt forme competitionale de activitate extrascolara: concursuri de dans, de creatii artistice, de cultura generala, circulatie, sanatate, etc.
  • 6. Activitatea extrascolara e o componenta educationalavaloroasa si eficienta careia orice dascal trebuie sa-iacorde atentie, adoptand el, in primul rand, o atitudinecreatoare, atat in modul de realizare al activitatii, cat siin relatiile cu elevii, asigurand astfel o atmosferarelaxanta care sa permita stimularea creativa a elevilor.

×