• Save
Metode de stimulare a creativitatii
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Like this? Share it with your network

Share
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
8,043
On Slideshare
8,041
From Embeds
2
Number of Embeds
1

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 2

http://www.edu-catunele.ro 2

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. METODE DE STIMULARE ACREATIVITĂŢII ELEVILOR
 • 2. Scoala trebuie sa stimuleze exprimarea potentialuluicreativ al fiecarui copil, sa incurajeze initiativele lui,ingeniozitatea si curiozitatea, sa favorizeze stabilireaunor relatii care sa nu exagereze prin autoritate, saofere ocazii elevului de a lua singur decizii si sastimuleze increderea in sine, intr-o atmosfera decomunicare libera.
 • 3. Metode de stimulare a creativitatiiReflectarea creativitatii prin colaje (felicitări, podoabe, martisoare)- ofera posibilitatea aprecierii hartiei si a materialelor din natura prin valoarea lor ;- imbinarea culorilor din desen cu materiale din natura, dezvoltandu- le copiilor atentia, rabdarea, spiritul de observatie, gustul estetic si fantezia, cat si alte calitati ce le deschid calea spre creatie. Dansul - mijloc complex de educatie, ce imbina perfect muzica, teatrul si miscarea fizica.- dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a corpului si psihicului,- contribuie la dezvoltarea imaginatiei si a disponibilitatilor creatoare ale copiilor.
 • 4. Activitatile turistice (plimbari, excursii sau tabere ).- asigura un contact direct cu obiectele si fenomenele in conditii naturale, ceea ce usureaza procesul formarii reprezentarilor despre acestea si ajuta copiii in cadrul activitatilor organizate in scoala.- imbogatesc cunostintele elevilor despre viata plantelor si a animalelor, dar incurajeaza si exprimarea libera a copiilor in afara clasei.Serbarea- activitate extrascolara traditionala, care are mari valente educative.- permite exprimarea activa nu numai a catorva elevi mai talentati intr-un domeniu sau altul, ci a unui numar cat mai mare de elevi, fiecare contribuind, in felul lui, la reusita comuna.
 • 5. Carnavalul- manifestare vesela, antrenanta, plina de miscare si surprize.- participantii poarta costume intruchipand diverse personaje, iar jocul de rol stimuleaza imaginatia elevilor.- elevii au posibilitatea de a se manifesta liber, atat in crearea costumului , cat si in interpretarea/realizarea unor monologuri.Sezatoarea- reprezinta o forma colectiva atractiva,creativa si dinamizatoare;- sezatoarea creeaza cadrul propice elevilor de a se manifesta liber.Concursurile sunt forme competitionale de activitate extrascolara: concursuri de dans, de creatii artistice, de cultura generala, circulatie, sanatate, etc.
 • 6. Activitatea extrascolara e o componenta educationalavaloroasa si eficienta careia orice dascal trebuie sa-iacorde atentie, adoptand el, in primul rand, o atitudinecreatoare, atat in modul de realizare al activitatii, cat siin relatiile cu elevii, asigurand astfel o atmosferarelaxanta care sa permita stimularea creativa a elevilor.