Your SlideShare is downloading. ×
Webmanagersnet 26 mei 2011
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Webmanagersnet 26 mei 2011

451

Published on

-

-

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
451
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. Het Personal Web: Same site, different experience
  Op 26 mei 2011 vond, op weer een prachtige locatie in Langbroek bij Utrecht, onze Webmanagersnet bijeenkomst plaats.
  Op basis van presentaties van Rowena de Jonge en Christian Vriens van IQnomy en Gerben Nijhuis van AS Watson (verantwoordelijk voor Kruidvat.nl), hebben we gediscussieerd over de mogelijkheden en kansen die het Personal Web bieden.
 • 2. Rowena en Christian van IQnomypresenteerden vanuit een aantal trends en ontwikkelingen de mogelijkheden van het ‘liquid web’ voor het maken van personal sites. Live volgden we hoe een aantal relaties op dit moment al op deze wijze hun website aanbieden.
  Gerben Nijhuis van AS Watson ging met de groep de discussie aan over hoe je als organisatie het beste kan reageren op de wens van de klant. Belangrijke constatering is dat verdere personalisatie van het web een aantal uitdagingen met zich meebrengt. Bijvoorbeeld: Hoe sneller de klant het gezochte product krijgt gepresenteerd, hoe minder je zijn aandacht voor andere producten en diensten krijgt.
 • 3. Hieronder een aantal uitspraken en conclusies naar aanleiding van de presentaties en discussie:
  • Bij een personal web heeft iedere gebruiker een ‘different experience’ aangezien de content wordt aangepast aan zijn situatie.
  • 4. De gebruiker heeft dan ook de regie – althans hij heeft het gevoel de regie te hebben.
  • 5. Privacy is geen groot issue meer: als je maar eerlijk vertelt wat je met de gegevens doet.
  • 6. Een Personal webpagina creëer je niet alleen door de persoon, herkomst en voorgaande bezoek te analyseren en hieruit de toekomst te voorspellen, maar ook door te kijken naar welke content de gebruiker bekijkt.
  • 7. Hieruit ontstaat engagement – die weer gemeten wordt aan de hand van de RDF formule (recency, durationandfrequency).
 • Nog een aantal:
  • Personalisatie zorgt ervoor dat bezoekers hun informatie sneller kunnen vinden. Dit betekent ook dat de lengte van het bezoek erdoor verkort wordt!
  • 8. Personalisatie zorgt er ook voor dat de bezoeker, door hem keuzes te laten maken, bepaalde producten of diensten niet te zien krijgt (paradox of choice).
  • 9. De toekomst? Het gaat om de juiste ‘touch points’ op het web. Zijn waar je moet zijn, met de juiste boodschap. Dus het systeem ‘herkent’ uitspraken op het web, zoals op de sociale media’ waarop de organisatie op adequate wijze kan reageren (denk aan t-mobile/youp van ’t hek). Voor Kruidvat zijn dit bijvoorbeeld de blogs waar hun klanten (de influencers) op posten.
 • De aanwezige webmanagers waren zich er van bewust dat het personaliseren van het web een niet te stoppen ontwikkeling is. Het is een aspect dat in de internet toekomstvisies meegenomen moet worden.
  De consequenties van het verder personaliseren en de persoonlijke informatie die ergens bewaard blijft, is nog wel iets waar nog verder over gediscussieerd gaat worden en voorlopig voor iedereen een uitdaging blijft!
  Een eerste stap in de richting van het ‘scherp stellen’ van de webmanager was het handboogschieten dat door iedereen met veel behendigheid werd uitgevoerd. Een overheerlijk barbecue was de afsluiting van weer een inspirerende dag.
 • 10. Verder discussiëren?
  Ga naar onze webmanagersnetLinkedin groep.
  Tot ziens op de volgende bijeenkomst op
  17 november 2011
  j.westerbeek/presentmedia.nl

×