• Share
 • Email
 • Embed
 • Like
 • Save
 • Private Content
 

Presentacio La veu dels infants al pregó de la festa de Santa Eulàlia

on

 • 329 views

Presentació de l'activitat educativa la veu dels infants a Barcekiba: La Crònica de Santa Eulàlia. ...

Presentació de l'activitat educativa la veu dels infants a Barcekiba: La Crònica de Santa Eulàlia.
Sessió informativa per als centres educatius, realitzada el dia 25 de setembre de 2013 a l'Espai 1 QVIE

Statistics

Views

Total Views
329
Views on SlideShare
138
Embed Views
191

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

1 Embed 191

http://laveudelsinfants.wordpress.com 191

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  Presentacio La veu dels infants al pregó de la festa de Santa Eulàlia Presentacio La veu dels infants al pregó de la festa de Santa Eulàlia Presentation Transcript

  • La veu dels infants a Barcelona: La Crònica de Santa Eulàlia Sessió informativa per a les escoles 25 de setembre de 2013. Barcelona.
  •  Participar en una activitat educativa adreçada a l’alumnat de 3er, 4art i 5è de primària per a l’elaboració del Pregó de la Festa Major d’hivern: Santa Eulàlia.  En fer-ho perseguim dos grans fites:  Donar a conèixer les institucions polítiques i de participació ciutadana de Barcelona.  Iniciar els ciutadans en els processos participatius basats en la corresponsabilitat i la ciutadania activa.  A partir del coneixement de la història de les seves institucions de Barcelona, els infants descobriran l’orgull i l’esforç de configurar una ciutat de futur entre tots i totes. Què us proposem?
  • I com us proposem fer-ho?  A partir d’una seqüència d’activitats que faciliten la reflexió i l’anàlisi sobre la relació entre ciutat i ciutadania, així com el paper que han jugat les institucions històricament en el model de ciutadania actual.  Aquest any, en motiu del Tricentenari, plantegem als infants que elaborin una Crònica on es recullin els aspectes vinculats a la participació ciutadana que gestiona l’Ajuntament de Barcelona. A més, es realitzarà una exposició fotogràfica on els infants plasmaran quina participació ciutadana es comprometen a exercir. Què us proposem? Una activitat centrada en la competència social i ciutadana, la lingüística i audiovisual i l’autonomia i la iniciativa personal, per compartir idees, treballar de forma col·laborativa i adquirir compromisos per dissenyar entre tots i totes la Barcelona del futur.
  • Objectius  Que els nens i les nenes que participen de l’activitat: Identifiquin la relació bidireccional entre la ciutat i la ciutadania, pel que fa a drets i deures. Descobreixin el paper que les institucions i la participació ciutadana han tingut al llarg de la història per regular la vida a la ciutat. Desenvolupin una actitud compromesa amb la participació ciutadana i el respecte a les necessitats de tots els barcelonins i barcelonines. Es comprometin amb una sèrie d’hàbits i responsabilitats que facin la convivència més amable i respectuosa amb tothom.
  • Continguts. Què han de saber  Què han de saber:  Que els ciutadans i ciutadanes tenen drets i deures a la ciutat.  El valor que tenen les institucions polítiques i espais de participació ciutadana a Barcelona.  Com era la Barcelona de 1714 i les seves institucions.  Com seria la Barcelona que els agradaria en el futur, en torn a la convivència i la ciutadania activa i participativa i què poden fer per aconseguir-la.
  • Continguts. Què han de saber fer  Què han de saber fer  Investigar sobre la participació ciutadana i els mecanismes per a intervenir a la vida pública de la Barcelona d’ara i del passat.  Reflexionar sobre la seva relació amb la ciutat i quins són els espais de participació que la ciutat posa al seu abast.  Comunicar-se de forma respectuosa amb els companys i companyes, per acordar els missatges que volen fer arribar a l’Ajuntament.  Identificar i valorar els elements i les accions que faciliten una convivència respectuosa, no discriminatòria i sensible a la diversitat.
  • Continguts. Amb quina actitud fer-ho  Quina actitud han de tenir en fer-ho  Participativa i respectuosa amb les diferents idees i suggeriments dels companys i companyes.  Creativa i ambiciosa respecte a la convivència a la ciutat, des d’una mirada empàtica, diversa i responsable.  Compromesa amb els pactes als que arribin per a millorar els drets de les persones de la Barcelona del futur.
  • Fase 1 Fase 2 Treball aula El compromís del Born Treball aula i web Lectura del pregó i Exposició a l’Ajuntament La veu dels infants Octubre-novembre Crònica de Santa Eulàlia Desembre-gener-febrer Formació professorat i proposta didàctica Materials i recursos Totes les activitats segueixen una seqüència lògica que facilita la participació dels infants en un procés de construcció col·lectiva. Valoració i Tancament Proposta d’activitats Resposta a les seves peticions i suggeriments Tu ets Barcelona, Barcelona ets tu Érem, som i serem Crònica d’un pacte amb la ciutat
  • Materials i recursos facilitats per al desenvolupament: Fase 1: materials • Sessió de formació a docents • Material de l’alumne • Guia d’orientacions didàctiques • Suport de l’oficina educativa del projecte • L’espai de comunicació i treball col·laboratiu entre els centres
  • Fase 1: Formació professorat Data: 8 d’octubre Horari: 13.30h Lloc: Born Centre cultural de Barcelona CONTINGUT DE LA FORMACIÓ:  Concreció del programa del curs 2013-2014  Descripció de la proposta didàctica i orientacions pel treball a l’aula.  Presentació dels materials pel desenvolupament.  Presentació de la plataforma web de participació.  Precs i preguntes.
  • Fase 1: Formació professorat Data: 22 d’octubre Horari: 13.30h Lloc: Born Centre cultural de Barcelona CONTINGUT DE LA FORMACIÓ:  Orientacions per a l’elaboració de la crònica i l’exposició fotogràfica.  El professorat disposarà d’una sessió de treball amb una assessora experta en llenguatge per determinar les característiques de la crònica i d’una experta per al tractament fotogràfic de l’exposició.  Precs i preguntes.
  • 3 El compromís del Born. Es rebrà l’encàrrec d’elaboració de la crònica, es formaran els equips de treball i es descobrirà la Barcelona de 1714. El treball a realitzar a l’aula es concreta en 2 fases, amb un total de 5 activitats: Fase 1: Treball a l’aula + treball al Born 1 Tu ets Barcelona, Barcelona ets tu. Analitzar la relació entre la ciutat de Barcelona i els ciutadans/es. Drets i responsabilitats. 2 Érem, som i serrem. Analitzarem el paper de les institucions al llarg de la història de Barcelona.
  • Espai de comunicació i col·laboració que respon a: Fase 2: Treball col·laboratiu • La voluntat de facilitar el contacte real entre els alumnes de les diverses aules i centres. • El valor de generar propostes col·lectives que responguin als interessos dels infants. • La necessitat d’assegurar una fàcil coordinació per elaborar el discurs que els alumnes presentaran a l’acte de la veu dels infants. L’eina comptarà amb: • Un procediment de participació dissenyat des del programa que faciliti i simplifiqui l’ús. • El suport de l’oficina tècnica del projecte. 4 Elaboració de la crònica de Santa Eulàlia. Es concretarà i redactarà la crònica i seleccionaran les fotografies que l’acompanyaran, a través de l’espai de comunicació web.
  • Fase 2: Lectura del pregó + Exposició fotogràfica  Activitat de participació col·lectiva de tots els centres participants.  Un espai de comunicació i intercanvi del treball realitzat a les aules.  La suma de tots els missatges configuraran el ‘Crònica de Santa Eulàlia’, que llegiran davant l’Alcalde de Barcelona, com a inici de les Festes d’Hivern de la ciutat de Barcelona.  Els alumnes complementaran el pregó amb una exposició fotogràfica que reculli els seus compromisos. Data: 12/2/2014 Horari: de 10 h a 12.00 h LLoc: Ajuntament de Barcelona 5 Lectura de la Crònica i Exposició fotogràfica
  • Calendari i resum INSCRIPCIÓ fins el 8 d’octubre del 2013 a través del PAE FORMACIÓ PROFESSORAT 8 i 22 d’octubre TREBALL PREVI A L’AULA Del 8 d’octubre al 5 de novembre ACTE El compromís del Born 5 de novembre ELABORACIÓ PREGÓ Del 5 de novembre al 5 de febrer LECTURA EL PREGÓ 12 de febrer Inscripció www.bcn.cat/educació/pae per grup classe de forma que una mateixa escola pot participar amb més d’un grup.