POZITEAM Bővített Műhely LMS
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

POZITEAM Bővített Műhely LMS

on

 • 792 views

Petákné Balogh Anikó prezentációja: LMS használatának tapasztalatai a tudásmenedzsment tükrében.

Petákné Balogh Anikó prezentációja: LMS használatának tapasztalatai a tudásmenedzsment tükrében.

Statistics

Views

Total Views
792
Views on SlideShare
627
Embed Views
165

Actions

Likes
0
Downloads
4
Comments
0

1 Embed 165

http://poziteam.hu 165

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

POZITEAM Bővített Műhely LMS POZITEAM Bővített Műhely LMS Presentation Transcript

 • Egy LMS (Learning ManagementSystem) használatának tapasztalatai a tudásmenedzsment tükrében PETÁKNÉ BALOGH ANIKÓ, TANANYAGMENEDZSMENT CSOPORTVEZETŐ, GÁBOR DÉNES FŐISKOLA
 • Kihívások Személyre szabott tudásmenedzsment megoldások, szolgáltatások.  Vállalati  Akadémiai szférában. A felsőoktatási intézmények ezen kívül több kihívást is rejtenek magukban.  A csökkenő hallgatói létszám  A képzések növekvő költsége Cél: megnyerni és megtartani a hallgatókat az intézmény számára. A tudásmenedzsment eszközei lehetnek az egyik ilyen megtartó és vonzerő.
 • Megoldások Kulcsszerepet játszik az új szerepet vállaló oktató mint mentor. A technikai és IT megoldások mellett a tutor "varázslóként" vezeti be a hallgatókat a tudásszerzés megváltozott módszereibe,  informatikai oldalról az e-learning menedzsment rendszerek (LMS),  humán oldalról a digitális kompetenciák fejlesztése és felhasználása. Empirikus kutatás eredményei.
 • Az ILIAS LMS hallgatói használata Az ILIAS rövid története. A kérdőív kitöltésének népszerűsítése – Neptun. Jelenleg is folyik. Az eredményeket a PhD disszertációmban szeretném felhasználni. Minta – több, mint 100 hallgató töltötte ki és ez a szám folyamatosan növekszik.
 • 10. Hol és milyen eszközön használja az ILIAS-t? 1Más mobil eszközön helytől függetlenül. Munkahelyen.A főiskola épületében, tantermi/könyvtári számítógépen. A főiskola épületében, saját számítógépen (laptopon, notebookon).Otthon.
 • 12. Milyen tevékenységhez használja az ILIAS-t? 1Fórumokon a csoporttársakkal, más hallgatókkal információcserére.Más célra, pl. információszerzés adminisztratív ügyekkelkapcsolatban, elérhetőségek, telefonszámok, szabályzatok, stb.Fórumokon a tanárokkal való konzultációra.Önértékelő tesztek kitöltése, pl. vizsga előtt.Online tananyagok önálló tanulására.Jegyzetek, előadásvázlatok, útmutatók, egyéb tanulással kapcsolatos anyagok letöltésére.
 • 14. Milyen gyakran használja az ILIAS-t szorgalmi időszakban? ? 1Naponta. Hetente 2-3 alkalommal. Hetente 1 alkalommal. Havonta 1-2. alkalommal. Szinte alig.
 • 15. Milyen gyakran használja az ILIAS-t vizsgaidőszakban? Hetente 2-3 alkalommal., 44.12% Naponta., 43.14%Axis Title Hetente 1 alkalommal., 6.86% Havonta 1-2. alkalommal., 2.94% Szinte alig., 2.94% 1
 • 16. Volt-e valamilyen érzékelhető hatása az ILIAS használatának az ön tanulmányi és vizsgaeredményei 1Igen, javította a tanulmányi eredményeimet, jegyeimet. Nem, rontotta a tanulmányi eredményeimet, jegyeimet.Nem befolyásolta a tanulmányi eredményeimet, jegyeimet.
 • 18. Az ILIAS hatása a tanulmányaira. 1Semmilyen hatással nem volt. Alig befolyásolta. Közepesen befolyásolta. Erősen befolyásolta. Nagyon erősen befolyásolta.
 • Az ILIAS hatása nem a tanulmányokkal kapcs. 1Semmilyen hatással nem volt. Alig befolyásolta. Közepesen befolyásolta.Erősen befolyásolta. Nagyon erősen befolyásolta.
 • 20. Mennyire elégedett az ILIAS-szal? 1Nagyon elégedetlen vagyok. Kissé elégedetlen vagyok. Semleges. Elégedett vagyok. Nagyon elégedett vagyok.
 • 21. Ha lehetősége lenne választani... 1Az ILIAS-t (esetleg más e-learning rendszert) választanám.Nem szeretnék semmilyen e-learning rendszert használni a tanulmányaimhoz.
 • Következtetések Inkább tanulással kapcsolatos tevékenységekhez használják az LMS-t. Önálló tevékenységekhez (jegyzet, teszt). Vizsgaidőszakban ugrásszerűen megemelkedik az aktivitás. A tanárral való kapcsolattartás fontosabb, mint az egymással való kommunikáció, de nem jelentősen. Mobil eszközök fokozatos elterjedése.
 • Következtetések Az adminisztrációhoz, ügyintézéshez is használják, de alacsonyabb szinten. – Neptun! Kevésbé is befolyásolja, de mindenképpen közepes szinten. Általában elégedett. Mindenképpen használna egy LMS-t.
 • Köszönöm a figyelmet! Petákné Balogh Anikó, tananyagmenedzsment csoportvezető Gábor Dénes Főiskola, Budapest, H-1119, Mérnök u. 39., Tel.: +36 1 2030304 / 2140 mellék, balogh@gdf.hu