Aprenentatge visual

981 views
699 views

Published on

Published in: Technology, News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
981
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • LA COMUNICACIÓ HUMANA A TRAVÉS D’IMATGES ÉS PART DE LA NOSTRA HISTÒRIA. LES PINTURES RUPESTRES I REPRESENTACIONS A LES COVES I D’ALTRES INDRETS MOSTREN L’ÚS D’AQUESTS MITJANS COM A FORMA DE COMUNICACIÓ DE MISSATGES O CONEIXEMENTS.
 • ELS NENS APRENEN A INTERPRETAR IMATGES ABANS D’APRENDRE A LLEGIR. DESGRACIADAMENT, DEIXEM D’ENSENYAR VISUALMENT TAN AVIAT COM ELS NENS SABEN LLEGIR.
 • LA SOCIETAT ACTUAL ESTÀ IMPREGNADA DE LLENGUATGE GRÀFICO-VISUAL: TELEVISIÓ, CINEMA, DVD, LA PREMSA AMB ELS SEUS DIAGRAMES I FOTOGRAFIES, LA PUBLICITAT, INTERNET, ELS VIDEOJOCS, ETC.
 • ARA MÉS QUE MAI CAL ESTAR VISUALMENT ALFABETITZATS PER COMPRENDRE EL SENTIT DE LES IMATGES A QUÈ ESTEM EXPOSATS I FER-NE UN ÚS INTEL·LIGENT PER COMUNICAR-NOS.
 • L’ESTUDI DELS EFECTES DE LES IMATGES EN L’APRENENTATGE ES CONCRETA AMB ELS TREBALLS DE BOWER A COMENÇAMENTS DELS ANYS 70. L’AUTOR AFIRMAVA QUE SI LA PERSONA QUE ESCOLTAVA UNA HISTÒRIA SIMULTÀNIAMENT EN FEIA UNA REPRESENTACIÓ MENTAL, LA SEVA RETENCIÓ ERA MÉS GRAN.
 • BOWER VA DEMOSTRAR QUE ELS ÉSSERS HUMANS SOM CAPAÇOS DE REALITZAR AQUESTES REPRESENTACIONS I QUE QUAN AIXÒ SUCCEEIX L’APRENENTATGE ÉS MÉS EFICAÇ.
 • Aprenentatge visual

  1. 1. Aprenentatge Visual Introducció
  2. 2. un Objectiu de la sessió un Llenguatge Comú un Diàleg Establir per començar que avanci cap a la creació d’ una Comunitat
  3. 3. un Objectiu del curs Emprar un ENFOCAMENT VISUAL per FACILITAR el PROCÉS D’APRENENTATGE
  4. 4. PIRÀMIDE DE L’APRENENTATGE TENDIM A RECORDAR EL NOSTRE NIVELL D’IMPLICACIÓ (Desenvolupat a partir del treball d’Edgar Dale) Recepció verbal Recepció visual Recepció i participació Acció 10 % del que llegim 20 % del que escoltem 30 % del que veiem 50 % del que escoltem i veiem 70 % del que diem 90 % del que diem i a la vegada fem LLEGIR ESCOLTAR MIRAR IMATGES MIRAR UN FILM ANAR A UNA EXPOSICIÓ OBSERVAR UNA DEMOSTRACIÓ VEURE-HO FER IN SITU PARTICIPAR EN UN DEBAT DONAR UNA CONFERÈNCIA FER UNA REPRESENTACIÓ DRAMÀTICA SIMULAR L’EXPERIÈNCIA REAL REPRODUIR L’ACCIÓ A LA REALITAT
  5. 5. Una imatge val més que mil paraules ?
  6. 6. Les imatges són Poderoses
  7. 19. ELS NENS APRENEN A INTERPRETAR IMATGES ABANS D’APRENDRE A LLEGIR
  8. 20. LA SOCIETAT ACTUAL ESTÀ IMPREGNADA DE LLENGUATGE GRÀFICO-VISUAL
  9. 21. ARA MÉS QUE MAI CAL ESTAR VISUALMENT ALFABETITZATS
  10. 22. APRENENTATGE REPRESENTACIÓ MENTAL RETENCIÓ MEMÒRIA Gordon Bower
  11. 24. <ul><li>LES REPRESENTACIONS VISUALS DEL CONEIXEMENT APORTEN MOLTS BENEFICIS: </li></ul><ul><ul><li>DIAGNOSTIQUEN L’ESTRUCTURA COGNITIVA DE L’APRENENT. </li></ul></ul><ul><ul><li>FACILITEN EL DESENVOLUPAMENT DEL SEU VOCABULARI. </li></ul></ul><ul><ul><li>FACILITEN L’APRENENTATGE DE TEXTOS. </li></ul></ul>
  12. 25. FACILITEN LA INTEGRACIÓ DEL CONEIXEMENT PREVI I DE L’OBTINGUT. ▪ AFAVOREIXEN LA IDENTIFICACIÓ D’IDEES PRINCIPALS I LA RELACIÓ ENTRE CONCEPTES. ▪ PROMOUEN UNA COMPRENSIÓ I RETENCIÓ MILLORS. ▪ AFAVOREIXEN EL PENSAMENT LÒGIC I EL CREATIU.
  13. 26. El pensament visual porta a la descoberta “ Dave Gray Fundador, XPLANE Escola de Pensament Visual Set. 06 “
  14. 27. VEGEM-HO A LA PRÀCTICA!

  ×