P3O In 7 Slides
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

P3O In 7 Slides

on

 • 2,791 views

Introductie P3O basics

Introductie P3O basics
(nederlandstalig)

Introduction P3O basics
(in Dutch)

Statistics

Views

Total Views
2,791
Views on SlideShare
2,740
Embed Views
51

Actions

Likes
0
Downloads
68
Comments
0

6 Embeds 51

http://www.linkedin.com 24
https://www.linkedin.com 8
http://www.lmodules.com 7
http://www.slideshare.net 6
http://creativeinn.wordpress.com 5
http://www.pinterest.com 1

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

P3O In 7 Slides P3O In 7 Slides Presentation Transcript

 • P3O
  P3OPortfolio, Programme & Project Offices
  Een snelle introductie in 7 slides
  Door Petra Rona
  P3O Specialist Creative Inn
 • P3O is van alle markten thuis In dit overzicht ziet u de samenhang tussen P3O en de OGC Best Practice methodieken. P3O is hierop afgestemd, maar is ook toe te passen bij gebruik van andere projectmanagement methodieken zoals bijvoorbeeld de PMBOK.
  13-4-2010
  2
 • P3O functiesDeze indeling en de onderdelen kan je gebruiken als checklist om je huidige activiteiten te identificeren, te bepalen wat je wilt ontwikkelen of inzichtelijk te maken wat prioriteit heeft in jouw organisatie. Kopieer dit overzicht, pak de marker en begin met het inrichten van je ´warroom´ zodat de P3O functies en prioriteiten in jouw organisatie zichtbaar zijn!
  13-4-2010
  3
 • P3O modelEen voorbeeld van hoe het model eruit zou kunnen zien. Je eigen P3O model kan je identificeren door een tekening te maken van de connecties die de project, programma en portfolio offices in jouw organisatie hebben, zowel onderling alsook met de bestaande organisatie (de business). De informatiestromen, rollen en capaciteit kan je zo inzichtelijk maken.
  13-4-2010
  4
 • P3O modelZo kan het model ook gevormd zijn. Merk op dat de permanente Portfolio Office een vast gegeven is waar de veranderstrategie, prioritering, benefitmanagement en besluitvorming op strategisch niveau plaatsvindt.
  13-4-2010
  5
 • P3O LevenscyclusStilstand is achteruitgang. Er zullen continu veranderingen zijn die een andere mate van volwassenheid of andere prioriteiten verlangen, waarop het P3O modelwordt aangepast. Het P3O model is dus geen constant model, maar beweegt mee met de organisatie. Prince2 en MSP kenners herkennen onderstaande cyclus.
  13-4-2010
  6
 • P3O in Nederland
  In 2009 zijn de eerste P3O certificeringen behaald door Nederlandse professionals. U vindt hen in de groep voor P3Ogecertificeerdenop Linkedin. www.linkedin.com
  P3O is in 2009 voor het eerst bij IPMA geintroduceerd in een bijzondere uitgave, de PMO Special van ´Projectie´, het magazine van IPMA Nederland (december 2009).
  In mijn artikel introduceer ik het P3O model, de terminologie en de voordelen voor portfolio, programma en projectmanagers oftewel ´what´s in it for me?´. Deze vraag wordt beantwoord op basis van de ervaring in de UK door Sue Vowler, auteur P3O en eigenaar van Project Angels. Niet gezien? Ik stuur het u graag.
  De P3O kwalificatie is in 2010 aan een opmars begonnen. Bij diverse opleidingsinstanties kunt u inmiddels terecht voor de P3O Foundation en/of Practitioner cursus en het examen. Ook kunt u bij APMG terecht voor een open examen (zelfstudie).
  Informatie over aanbieders en certificeringen vindt u via APMG Benelux. www.apmg-international.com
  Aangeboden doorwww.creativeinn.nlpetra.rona@creativeinn.nl0031(0)6-27222370