Presentatie Lentefeest N-VA Gent 2009

721 views
669 views

Published on

Presentatie getoond tijdens het eetfestijn van N-VA Gent om een beeld te geven van onze werking.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
721
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
29
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentatie Lentefeest N-VA Gent 2009

 1. 1. zit niet stil!
 2. 2. Stilzitten is dan ook niet altijd gemakkelijk in het Belgische kiekenkot een nieuw symbool voor België door OCMW-voorzitter Geert Versnick (Open VLD) we konden het zelf niet beter bedenken...
 3. 3. Het Laatste Nieuws (1-8-2008) Prijs voor Gentse Feesten De Gentse Feesten hebben van Vlaams parlementslid Helga Stevens (N-VA) de toegankelijkheidstrofee 2008 gekregen. Reden is dat de verschillende organisatoren grote inspanningen hebben gedaan om het tiendaagse festival ook toegankelijk te maken voor gehandicapten. De prijs is des te opmerkelijk, omdat Stevens twee jaar geleden nog grote kritiek had op de (ontoegankelijkheid van de) Gentse Feesten. Onder meer op het gebrek aan toiletten voor rolstoelgebruikers . «Dit is echter in de afgelopen jaren positief geëvolueerd», zegt Stevens. De prijs betekent echter niet dat de Gentse Feesten helemaal vrijuit gaan. Zo merkt Stevens op dat er nog te weinig zitplaatsen zijn voor het oudere publiek tijdens optredens, en dat de verhoogde podia in het nadeel van de rolstoelgebruikers spelen. (HDG) Het Nieuwsblad (31-7-2008) Helga Stevens geeft toegankelijkheidstrofee aan Gentse Feesten Gemeenteraadslid en Vlaams parlementslid Helga Stevens (N-VA) heeft de Gentse Feesten bedacht met een toegankelijkheidstrofee. 'De inspanningen die de organisatoren en de stad leverden om de feesten meer toegankelijk te maken voor personen met een handicap, zijn opvallend', vindt Stevens. 'Zo waren meer toiletten toegankelijk voor rolstoelgebruikers.' Stevens, die zelf doof is, heeft ook lovende woorden voor de dagelijkse activiteit die werd vertaald naar gebarentaal door een gratis doventolk en voor de vertaling voor slechthorenden van het Gentse Feestenmagazine op AVS. 'Volgend jaar moet het nog beter kunnen', zegt Stevens. 'De toegankelijkheid van de pleinen blijft ondermaats. Veel pleinen hebben verhoogde podia voor vips, maar te weinig organisatoren schenken de nodige aandacht aan rolstoelgebruikers. Vaak zijn er ook weinig of geen zitplaatsen voor het oudere publiek.' (gjdv)
 4. 4. Een succesvol lentefeest in 2008 met 120 aanwezigen
 5. 5. Kent u deze nog?
 6. 6. Kent u deze nog? Er is een vervolg!
 7. 7. N-VA Gent deelt muggenmeppers uit aan omwonenden oude Schelde en haalt de pers: HLN De Gentenaar AVS
 8. 8. Het Laatste Nieuws (4-3-2009) Onderzoek naar muggenplaag Er is nog steeds geen eensluidende oplossing gevonden voor de muggenplaag, die al een paar zomers in de buurt rond de Zeeschelde in Sint-Amandsberg en Gentbrugge woedt. Tijdens een hoorzitting kregen de buurtbewoners voor deze zomer slechts één advies mee: Draag kleren met lange mouwen en lange pijpen . [...] Ondertussen zullen volgens de gegevens van de stad zo'n 1.200 burgers last hebben van de muggen, want voor deze zomer zal er nog geen oplossing uitgewerkt zijn. Open wonde Volgens de N-VA heeft de stad te lang gewacht om actie te ondernemen. «De Zeeschelde is al langer een open wonde», klinkt het. «Ze blijven maar onderzoeken en informeren, zonder iets te doen. Ruim dat slib nu toch eens op.» [...] De N-VA deelde ludiek muggenmeppers uit aan de ingang van de zaal.
 9. 9. Tip van Stad Gent aan omwonenden oude Schelde:
 10. 10. Alomgeprezen historisch Gent verdient bescherming! Het gereputeerde National Geographic Traveler Magazine heeft het historisch centrum van Gent in zijn top drie gezet van de meest authentieke historische bestemmingen ter wereld. Dit na een bevraging van een panel van reisexperten. Deze keer werd vooral gevraagd naar historische topbestemmingen, die toch duurzaam beheerd worden met een levendige lokale gemeenschap. Het magazine beschrijft Gent, als "een glorieuze eclectische stad, met een voortreffelijke mix tussen oude en moderne gebouwen. In tegenstelling tot zijn buur Brugge, heeft Gent het karakter van een functionerende stad, en niet van een openluchtmuseum". N-VA Gent wil dit graag zo houden en blijft opteren voor een functionele binnenstad waar ruimte is voor moderne ontwikkelingen, maar met respect voor authentiek historisch en cultureel erfgoed. Ook de plannen van de vastgoedgroep Limitless rond de Vrijdagmarkt dienen hierin te passen. N-VA Gent eist spijkerharde garanties voor een degelijke bescherming op basis van een reconstructieverplichting bij (al dan niet moedwillige) vernietiging van waardevolle stukken op straffe van dwangsommen. Dat, tegen tal van adviezen in, de Vrijdagmarkt en het Grootkanonplein nog niet als beschermd stadszicht erkend zijn, kan niet voor ons. De adviezen van de stadsdiensten terzake, die hier veel energie in stoppen, kunnen op zijn minst met meer respect behandeld worden.
 11. 11. Nieuw sinds november 2008: de elektronische nieuwsbrief
 12. 12. Maar uiteraard blijven we ook nog steeds ons papieren afdelingsblad “ De Belleman” handmatig in zoveel mogelijk Gentse brievenbussen bedelen
 13. 13. Het Laatste Nieuws (8 september) N-VA pleit voor komst 'lightrail' Op de Gentse gemeenteraad startte Helga Stevens (N-VA) een heuse reclamecapagne voor een 'lightrail' - een snelle treinverbinding tussen Gent Sint-Pieters, Dampoort en het havengebied. Ze vindt dat spoorlijn 204, die nu alleen gebruikt wordt voor goederenvervoer, ook voor passagiers moet worden ingeschakeld. Meer concreet voor de werknemers van het havengebied, want dat gebied is volgens de politica te weinig bereikbaar. Volgens Stevens kunnen 12.000 werknemers uit het oostelijk havengebied met kleine, lichte treinstellen met brede deuren rechtstreeks gebruikmaken van spoor 204. Mobiliteitsschepen Karin Temmerman (sp.a) sprong mee op de kar en zegt dat ze het dossier elke keer aankaart als ze bij de NMBS over de vloer komt, voor gelijk welke zaak. Havenschepen Sas van Rouveroij toverde daar bovenop nog enkele dia's van de haven uit zijn mouw. Blijft nog de belangrijkste speler in dit dossier: de NMBS zelf. Die zien de lightrail niet zitten, vinden hem te duur en vinden het potentieel te klein. Helga Stevens zal het dossier onder de neus van staatssecretaris Etienne Schouppe schuiven. (VDS)
 14. 14. Het Nieuwsblad (3-9-2008) Iedereen wil 'lightrail', behalve NMBS Er moet een snelle spoorverbinding komen tussen de stations Gent-Sint-Pieters en Dampoort en de haven. Daar zijn alle partijen in de gemeenteraad het over eens. Alleen, de NMBS vindt een zogenaamde 'lightrail' veel te duur voor het aantal reizigers dat er dagelijks gebruik van zal maken. Het was N-VA-gemeenteraadslid Helga Stevens die de spoorverbinding naar de haven op de agenda plaatste. Ten oosten van het kanaal Gent-Terneuzen, vlak naast de Kennedylaan, loopt spoorlijn 204 die nu alleen gebruikt wordt voor goederenvervoer. Laat daar passagierstreinen over rijden en je krijgt een veel betere ontsluiting van de Gentse haven. N-VA pleit voor een lightrail-systeem. Dat zijn kleinere, lichte treinstellen met brede deuren die voor een snellere verbinding zorgen. Een studie heeft aangetoond dat ruim 12.000werknemers uit het oostelijke havengebied een rechtstreekse verbinding hebben met de bewuste spoorlijn 204. 'Tel daar de bewoners van de kanaaldorpen bij en je hebt een enorm potentieel voor een dergelijke treindienst', stelt N-VA. Havenschepen Sas van Rouveroij (VLD) en Karin Temmerman (SP.A) moesten niet overtuigd worden. 'Elke keer dat wij overleg hebben met de NMBS leggen wij het voorstel op tafel, maar zij twijfelen aan het potentieel.' In het beste geval wil de spoorwegmaatschappij een klassieke dieseltrein inzetten. Die doet er echter 27minuten over om van Gent-Sint-Pieters naar ArcelorMittal te sporen. Te lang, vindt Helga Stevens. Zij zal bij de start van het parlementair jaar staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) ondervragen. (dih)
 15. 15. Huis-aan-huis pamflet Lightrail in de kanaaldorpen (1)
 16. 16. Huis-aan-huis pamflet Lightrail in de kanaaldorpen (2)
 17. 17. N-VA Gent zit niet stil Ook niet op het internet! www.nvagent.be
 18. 18. N-VA Gent zit niet stil Ook niet op het internet! www.helgastevens.be
 19. 19. N-VA Gent zit niet stil Ook niet op het internet! www.jeroenlemaitre.be
 20. 20. N-VA Gent zit niet stil Ook niet op het internet! www.peterdedecker.eu
 21. 21. Het Laatste Nieuws (8-10-2008) Sms-parkeren in stad moet eenvoudiger Het sms-parkeren in Gent is een flop. «Het systeem is veel te ingewikkeld», zegt gemeenteraadslid Helga Stevens (N-VA). «In Gent wordt nauwelijks 2 procent van het parkeergeld per sms betaald. In bijvoorbeeld Antwerpen is dat anderhalf jaar na de lancering al 20 procent. Een deel van het probleem in Gent is dat er gewerkt wordt met een voorafbetaalde rekening. Maar het systeem zal aangepast worden. Gent koos voor dat systeem omdat anders enkel de abonnees van de gsm-provider die meewerkt, aan sms-parkeren konden doen. Maar die provider heeft nu toegevingen gedaan, zodat het parkeergeld in de toekomst gewoon van de gsm-rekening kan gaan. Er zal dus in de toekomst geen voorafbetaling meer nodig zijn», besluit Stevens.
 22. 22. Huis-aan-huis pamflet Groene SPEELsproeten in Ledeberg (1)
 23. 23. Huis-aan-huis pamflet Groene SPEELsproeten in Ledeberg (2)
 24. 24. De Gentenaar (1-4-2008) Reactie op "Gent onafhankelijk" 'Ze hebben wel alles op een hoop gegooid, de nuance was zoek' Jeroen Lemaitre, N-VA Gent [...] We vroegen ook aan twee partijen die ofwel de onafhankelijkheid (N-VA) van Vlaanderen of een serieuze staatshervorming nastreven (Spirit) hoe zij de actie hebben beleefd. N-GA is maar een letter verschil van N-VA. Ook de stijl en het logo van N-GA waren duidelijk op N-VA geïnspireerd. 'O maar, wij voelen ons niet aangesproken', zegt Jeroen Lemaitre, ondervoorzitter van N-VA Gent. 'We hebben de actie gevolgd en het begin was vrij grappig. Chapeau ook voor de mensen die het gedaan hebben. Zij hebben dat op een knappe manier uitgespeeld, door er ook een festival van te maken en appel te doen op het Gents gevoel. Maar dat het, zoals burgemeester Termont beweerde, een politieke vorming van formaat was, klopt niet. Daarvoor stond het te ver af van de realiteit. Ze hebben alles op één hoop gegooid. De nuance was zoek. De Vlaamse Militanten Orde (VMO) weer bovenhalen en de jong-N-VA daarmee vergelijken, was erover. N-VA heeft nooit onverdraagzame standpunten ingenomen en een bepaalde bevolkingsgroep geviseerd. Wij willen extra bevoegdheden voor Vlaanderen, Brussel en Wallonië omdat dat onze welvaart zal vooruit helpen, niet vanuit een romantisch ideaal. Ja, ons doel is uiteindelijk Vlaamse onafhankelijkheid. Maar separatisme en nationalisme moet je niet in dezelfde hoek steken als onverdraagzaamheid en extreem rechts. Wij hebben niet gereageerd omdat je daar toch nooit goed uitkomt.' [...]
 25. 25. Jeroen Lemaitre nieuw OCMW-raadslid N-VA Gent Op vrijdag 24 oktober heeft Jeroen Lemaitre de eed afgelegd als Gents OCMW-raadslid. Hij komt in de plaats van Elke Sleurs die eerder deze maand haar ontslag gaf. Elke gaf haar ontslag omdat het OCMW-mandaat niet langer te combineren was met haar professionele activiteiten als gynaecoloog. De uitbouw van haar nieuwe praktijk en de onvoorspelbaarheid, eigen aan haar beroep, namen te veel tijd in beslag. Liever dan half werk te leveren in het OCMW, zette ze dan ook een stap terug. Haar opvolger is Jeroen Lemaitre. Hij werkte het voorbije anderhalf jaar als fractiesecretaris voor de OCMW – fractie en kent dus het klappen van de zeep. Jeroen is 31 jaar oud en woont in Sint-Amandsberg. Hij is reeds geruime tijd actief in N-VA. Zo is hij ondervoorzitter van de afdeling Gent, is hij arrondissementeel secretaris in Gent-Eeklo en zetelt hij in de nationale partijraad. Meer informatie over Jeroen is terug te vinden op www.jeroenlemaitre.be
 26. 26. www.gaybelgium.be Vaderschapsverlof voor meemoeders in Gent? De stad Gent overweegt als eerste in België op lokaal niveau het arbeidsreglement zodanig aan te passen dat ook meemoeders, dat zijn de partners van lesbische moeders, recht op ouderschapsverlof zouden krijgen. Vlaams parlementariër en gemeenteraadslid in Gent Helga Stevens (N-VA) was behoorlijk tevreden over het holebibeleidsplan dat goedgekeurd werd op de laatste gemeenteraad in de Arteveldestad. Enkel het feit dat het stadsbestuur een afwachtende houding wou innemen wat betreft het genderneutraal maken van vaderschapsverlof (waardoor meemoeders van lesbische paren ook recht krijgen op verlof na de geboorte van een kind) was een doorn in haar oog. Stevens, nota bene het eerste verkozen dove parlementslid in Vlaanderen, trachtte haar collega’s te overtuigen om niet af te wachten wat andere overheden zouden doen om dit onrecht de wereld uit te helpen. Zij zag Gent liefst zelf initiatieven ter zake nemen. Enkele opties zijn onder meer het geslachtsneutraal opstellen van het arbeidsreglement, het 'buitendienststellen' van de betrokken meemoeder voor de duur van het 'vaderschapsverlof', waardoor ze even lang recht heeft op verlof mét loonbehoud. [...] Mogelijk kan Gent een voortrekkersrol spelen in deze kwestie en zullen andere steden en gemeenten volgen om hun personeelsreglementen aan te passen.

×