London Quiz

22,740 views
22,558 views

Published on

Published in: Entertainment & Humor, Travel
3 Comments
10 Likes
Statistics
Notes
No Downloads
Views
Total views
22,740
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6,767
Actions
Shares
0
Downloads
544
Comments
3
Likes
10
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

London Quiz

  1. 1. Quiz -Sightseeing in London
  2. 2. 1. The Thames is the name of <ul><li>a) a tower. </li></ul><ul><li>b) a river. </li></ul><ul><li>c) a square. </li></ul>
  3. 3. 2 .Piccadilly Circus is <ul><li>a) the meeting point of six streets. </li></ul><ul><li>b) the London Circus. </li></ul><ul><li>c) a Concert Hall. </li></ul>Eros Statue
  4. 4. 3. The London home of the Queen - Her Majesty Queen Elizabeth II - is <ul><li>a ) Windsor Castle. </li></ul><ul><li>b) Buckingham Palace. </li></ul><ul><li>c) Westminster Palace. </li></ul>
  5. 5. 4. The London Zoo is in <ul><li>a) Hyde Park. </li></ul><ul><li>b) St James’s Park. </li></ul><ul><li>c) Regent’s Park. </li></ul>
  6. 6. 5 . Speaker’s Corner is in <ul><li>a) Hyde Park. </li></ul><ul><li>b) St James’s Park. </li></ul><ul><li>c) Regents Park. </li></ul>
  7. 7. 6 . The architect Sir Christopher Wren ’ s greatest work was <ul><li>a) The British Museum. </li></ul><ul><li>b) Westminster Abbey. </li></ul><ul><li>c) St. Paul’s Cathedral. </li></ul><ul><li>  </li></ul>
  8. 8. 7 . The statue of Admiral Nelson is in <ul><li>a) Piccadilly Circus. </li></ul><ul><li>b) Trafalgar Square. </li></ul><ul><li>c) the Tower of London . </li></ul>
  9. 9. 8 .Westminster Abbey is <ul><li>a) a royal cathedral. </li></ul><ul><li>b) a royal church. </li></ul><ul><li>c) a royal museum. </li></ul>
  10. 10. 9 . You can see them (“Beefeaters”) <ul><li>a) near Buckingham Palace. </li></ul><ul><li>b) at Whitehall. </li></ul><ul><li>c) in the Tower of London. </li></ul>
  11. 11. 10. Londoners call London’s Underground railway <ul><li>a) the metro. </li></ul><ul><li>b) the subway. </li></ul><ul><li>c) the tube. </li></ul>
  12. 12. 11 . The Tower of London was built in the 11 th century as <ul><li>a) a royal palace. </li></ul><ul><li>b) a prison. </li></ul><ul><li>c) a fortress. </li></ul>Traitors’ Gate
  13. 13. 12 . The National Library is in <ul><li>a) the British Museum. </li></ul><ul><li>b) the Tate Gallery. </li></ul><ul><li>c) the National Gallery.  </li></ul>
  14. 14. 13. The residence of English Prime Minister is in <ul><li>a) Whitehall. </li></ul><ul><li>b) Downing Street. </li></ul><ul><li>c) Fleet Street. </li></ul>Gordon Brown (Labour Party) – June 2007
  15. 15. 14 . The famous clock tower Big Ben is a part of <ul><li>a) the Tower of London. </li></ul><ul><li>b) the Palace of Westminster. </li></ul><ul><li>c) Westminster Abbey. </li></ul>
  16. 16. 15. The Queen’s gold and diamonds are kept in <ul><li>a) the Tower of London. </li></ul><ul><li>b) Buckingham Palace. </li></ul><ul><li>c) Westminster Abbey. </li></ul><ul><li>  </li></ul>
  17. 17. 16. The tourists can watch Changing the Guard at Buckingham Palace at 11. 30 a.m. <ul><li>a) on holidays. </li></ul><ul><li>b) only at weekends. </li></ul><ul><li>c) every day. </li></ul>
  18. 18. 17 . Oxford Street is <ul><li>a) a main shopping centre. </li></ul><ul><li>b) ”the press” street. </li></ul><ul><li>c) street with many government buildings. </li></ul>
  19. 19. 18. The Union Jack , the flag of the United Kingdom, is made up of <ul><ul><li>a) two crosses. </li></ul></ul><ul><ul><li>b) three crosses. </li></ul></ul><ul><ul><li>c) four crosses. </li></ul></ul>
  20. 20. 19 . At the Natural History Museum you can visit <ul><li>a) The Creepy Crawlies Gallery, the Human Biology Hall, the Darwin Centre, the Earth Galleries and many interactive exhibitions. </li></ul><ul><li>b) The Crown Jewels. </li></ul><ul><li>c) The beefeaters. </li></ul>
  21. 21. 20. The ravens live in the Tower of London as <ul><li>a) very nice birds. </li></ul><ul><li>b) its guard. </li></ul><ul><li>c) a part of its history. </li></ul>
  22. 22. The end… Ljudmila Medvedeva Ühisgümnaasium 2003 Koolitaja : Olga Anisimova 2003 Score : 1 - b) 2 - a) 3 - b) 4 - c) 5 - a) 6 - c) 7 - b) 8 - a) 9 - c) 10 - c) 11 - c) 12 – a) 13 – b) 14 – b) 15 – a) 16 – c) 17 – a) 18 – a) 19 – a) 20 – c)

×