La vida amb internet (català)

526 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
526
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
54
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

La vida amb internet (català)

 1. 1. Treball per parelles: La vida amb Internet Josep López Hernández i Pol Galea Franco 2n C Optativa de Revista
 2. 2. Index 1. Presentació del tema: la vida amb Internet 2. Apartats: 2.1 Per a que serveix Internet? 2.2 Internet a la vida quotidiana 2.3 Com ha canviat la vida Internet? 2.4 Quan temps ens passem a Internet? 2.5 Que passaria si no hi hagués Internet? 2.6 Com utilitzar Internet 3. Avantatges, perills i consells 4. Notícies interessants 5. Conclusió
 3. 3. 1. Presentació del tema: La vida amb Internet En aquest treball treballarem i elaborarem un text que servirà per descriure " la vida amb Internet ". Elaborarem un treball en el qual direm causes, aspectes i altres subjectes sobre Internet i a més prevenir una mica sobre aspectes quotidians de la vida amb Internet.
 4. 4. 2.1 Per a que serveix Internet? Internet és una gran xarxa formada per una sèrie de xarxes entrellaçades entre si, de manera que totes i cadascuna d'aquestes tenen accés a les altres. Els usos més quotidians són: - Correu electrònic (SMTP) - Transmissió d'arxius (FTP i P2P) - Converses en línia (IRC) - Missatgeria instantània (a través de text, veu o imatge) - La transmissió de contingut i comunicació multimèdia - Telefonia (VoIP) - Televisió (IPTV) - Butlletins electrònics (NNTP) - Accés remot a altres màquines (SSH i Telnet) - Jocs en línia
 5. 5. 2.2 Internet a la vida quotidiana Internet és un mitjà important en milions de persones, ha fet canviar la vida tant domèstica com en el treball. Ens obre milions d'oportunitats que tots nosaltres podem compartir i explorar, però sobretot hauríem d'usar ja que ens facilita la vida impressionant.
 6. 6. 2.3 Com ha canviat la vida Internet? Internet és un sistema que usa molta gent arreu del món, ja sigui ven fet o no. Encara hi ha gent que no coneix Internet i bàsicament no sap com usar-lo be, però tant els que el saben utilitzar bé com els que no, a tots ens ha canviat la vida en la manera de fer les coses. Ex: Un nen que usava abans el llibre de paper, un quadern, un paper i bolígraf, i ara usa un ordinador on el paper i el bolígraf el pot substituir per un document de text o que si vol encara pot continuar usant el paper però que aprèn via electrònica. NEN = Adults o gent de la tercera edat
 7. 7. 2.4 Quan temps ens passem a Internet? Els internautes passen el temps en molts llocs però l'estudi de la UKOM a concluït aquests percentatges: 1. Xarxes socials i blocs: 159% 2. Correu electrònic: 11% 3. Jocs: 15% 4. Missatgeria instantània: 66% 5. Anuncis classificats i subhastes: 6% 6. Navegació per portals: 10% 7. Recerques: 3% 8. Consulta d'informació sobre nous productes o programari: 36% 9. Notícies: 84% 10. Serveis per a adults: 3% Aquestes dades confirmen un increment general de l'activitat a Internet.
 8. 8. 2.5 Que passaria si no hi hagués Internet? Les persones ens acostumem a qualsevol circumstancia. Si no hi hagués Internet no només afectaria a les persones que passen la vida en Internet sinó també a les empreses. Actualment les persones no podrien fer res, però s'acostumarien a aquest problema i es farien la vida molt millor. Sense Internet no seria el mateix: per informar-nos, comunicar-nos, transmetre arxius d'un ordinador a un altre, mirar el teu perfil a la teva xarxa social... Tindries que utilitzar altres medis.
 9. 9. 2.6 Com utilitzar Internet Aquest medi modern que es diu Internet, tots nosaltres hem d'intentar utilitzar-lo decentment, ja sigui tant a casa com a la feina o a l'escola. Internet ens obre moltes oportunitats i no les hem de fer servir malament, sinó aprofitar-les al màxim i des de Internet ensenyar si volem a altre gent coses fascinants. Vigileu amb un parell de sigles que s'escriuen, IP ( Internet Protocol ) . Aquestes lletres vigilen i controlen tot el que feu a Internet i la policia o gent especialitzada pot saber des de un altre ordinador el que feu al vostre. I algú altre des de el vostre ordinador pot saber el que heu fet amb Internet.
 10. 10. 3. Avantatges, perills i consells Avantatges: <ul><li>Permanència en contacte amb amics, parents i col·legues al voltant del món.
 11. 11. Discussió sobre qualsevol tema amb la gent en diversos idiomes diferents.
 12. 12. Exploració en milers de biblioteques i bases de dades d'informació globalment.
 13. 13. Accés a milers de documents, diaris, reserves i programes.
 14. 14. Servei de Notícies de qualsevol tipus.
 15. 15. Jocs en viu i en temps real. </li></ul>
 16. 16. 3. Avantatges, perills i consells Perills: <ul><li>Rebre un virus en obrir un arxiu adjunt d'un missatge del teu correu electrònic.
 17. 17. Rebre spams (missatges no desitjats) per enviar missatges en cadena.
 18. 18. Publicar la teva adreça de correu electrònic privada.
 19. 19. Que el compte de correu electrònic se ens sigui robada.
 20. 20. Que en fer una transferència de diners en línia no arribi al seu destinatari.
 21. 21. Que ens robin les nostres fotos privades de la nostra xarxa social... </li></ul>
 22. 22. 3. Avantatges, perills i consells Consells: <ul><li>Disposar a l'ordinador d'un antivirus i tallafocs actualitzat.
 23. 23. No divulgar informació privada personal (contrasenyes, telèfon, adreça del domicili familiar, dades bancàries ...) o de de persones conegudes per Internet.
 24. 24. No enviar fotografies sense el permís dels pares, podrien utilitzar-altres persones per a violar la nostra intimitat.
 25. 25. No comprar sense la supervisió d'un adult.
 26. 26. No respondre correus electrònics que tinguin contingut ofensiu.
 27. 27. Davant qualsevol correu que ens infongui sospites, el millor és esborrar immediatament.
 28. 28. No concertar trobades amb persones conegudes en línia o pel mòbil, les persones que es coneixen en línia poden ser molt diferents al que semblen.
 29. 29. No baixar programes de procedència desconeguda, podrien tenir virus i infectar l'ordinador. </li></ul>
 30. 30. 4. Notícies interessants Internet a evolucionat i també a evolucionat la manera de fer, és un medi que s'usa més de cara a un ordinador, ja sigui de paret (normal) o portàtil (Wifi). Però ara ja hi ha telèfons mòbils amb els quals es pot accedir a Internet, ja sigui amb una xarxa de Wifi o amb connexió Universal, on la pots utilitzar on vulguis mentre tinguis cobertura A més aquest medi es interessant ja que nosaltres poden compartir les nostres aficions, gustos, curiositats, etc amb la resta de la gent i que la gent també expressi els seus gustes per els teus gustos, a través de Xarxes Socials, com poden ser: Facebook, Tuenti, Twitter...; o si volem també podem crear uns Blocs on també podem expressar tot el que vulguem, fer comentaris, decorar, relacionar, etc. També hi ha més avantatges com el GPS.
 31. 31. 5. Conclusions En definitiva Internet és un medi que usem tots i totes i on ens relacionem els uns amb els altres. Aquests avantatges els hem d'usar be i no malament, ja que ens dona un munt d'informació sobre el món que coneixem entre nosaltres i el món que desconeixem. El treball ha sigut satisfactori i m'ha proposat buscar informació a Internet sobre Internet, cosa que a vegades sembla una cosa molt fàcil, però que en alguns aspectes es més difícil del que sembla.

×