Pac3 Apartat1 Pep Cruells

399 views
339 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
399
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pac3 Apartat1 Pep Cruells

 1. 1. Influències dels següents personatges, en l’àmbit de la multimèdia i els nous mitjans de comunicació PAC3 - Fonaments i evolució de la multimèdia Pep Cruells Raurich
 2. 2. Norbert Wiener En les seves teories sobre la cibernètica, ja anomena la comunicació en espais virtuals i l’existència de xarxes. Diu que l’ésser humà es diferencia per la seva condició comunicant; les xarxes ja són descrites abans de ser realitzades. Neix el 1894 a Estats Units d’Amèrica. Estudia la carrera de matemàtiques als onze anys, i després fa Filosofia. Profunditza els estudis sobre equacions diferencials. Treballa en càlculs balístics a la Primera Guerra Mundial, i fa de professor de matemàtiques. Més tard treballa al laboratori d’informàtica biològica d’Illinois. És conegut en el món de la multimèdia per ser un dels fundadors i promotors del moviment de la cibernètica. Crea la teoria de la matemàtica de la informació i la cibernètica. El 1948 publica Cybernetics: or, Control and Communication in the Animal and the Machine el llibre on escriu els seus pensaments sobre les semblances de funcionament entre l’home i la màquina. (Font: http://www.infoamerica.org/teoria/wiener1.htm)
 3. 3. Douglas Engelbart Neix el 1925 a Estats Units d’Amèrica. Estudia enginyeria elèctrica. Treballa com a enginyer de radars a la Segona Guerra Mundial . En acabar deixa de treballar per dedicar-se a inventar la manera de millorar la societat mitjançant els ordinadors. Inventor de la interacció entre màquina i persona, mitjançant les pantalles amb interfícies gràfiques; també inventa el ratolí. Creador dels inicis d’Internet (la xarxa militar ARPANET). (Font: http://es.wikipedia.org/wiki/Douglas_Engelbart)
 4. 4. Ivan Sutherland Creador dels gràfics d’ordinador. Experimenta les simulacions, la realitat virtual, el disseny assistit per ordinador (CAD), i el modelatge en 3D. Neix el 1938 a Estats Units d’Amèrica. Estudia enginyeria elèctrica. Fa de programador, informàtic i professor. (Font: http://es.wikipedia.org/wiki/Ivan_Sutherland)
 5. 5. Alan Kay Neix el 1940 a Estats Units d’Amèrica. Estudia matemàtiques i biologia molecular. Es treu el grau de professor i el doctorat. Com a programador, treu les primeres bases sobre la programació orientada a objectes. També dissenya les primeres interfícies gràfiques d’usuari. (Font: http://es.wikipedia.org/wiki/Alan_Kay http://latecladeescape.com/quien-es-quien/alan-kay.html)
 6. 6. Adele Goldberg (Font: http://en.wikipedia.org/wiki/Adele_Goldberg_%28computer_scientist%29) Neix el 1945 a Estats Units d’Amèrica. És científica i programadora. Treballa a Xerox PARC en el desenvolupament de la Xerox Alto. És autora i coautora de llibres sobre el llenguatge de programació Smalltalk-80 (permet realitzar tasques de computació mitjançant la interacció amb un entorn d'objectes virtuals).
 7. 7. Bill Atkinson (Font: http://es.wikipedia.org/wiki/Bill_Atkinson) Programador destacat a l’empresa Apple Computer per les seves aplicacions orientades a la interfície gràfica d’usuari. Creador de HyperCard (semblant a una BBDD gràfica i flexible), MacPaint (editor de gràfics) o el API QuickDraw (llibreria de gràfis 2D pel sistema operatiu). També va ser el creador de la “selecció de llaç” i de les “marching ants” (marca de selecció).
 8. 8. Nicholas Negroponte (Font: http://es.wikipedia.org/wiki/Nicholas_Negroponte) Neix el 1942 a Estats Units d’Amèrica. És enginyer informàtic, graduat en disseny asistit per ordinador (CAD) i professor. Impulsor del projecte “un ordinador per cada nen” per disminuir la diferència de coneixements entre els països menys desenvolupats.
 9. 9. Vannevar Bush (Font: http://es.wikipedia.org/wiki/Memex) Neix el 1890 a Estats Units d’Amèrica. És enginyer, científic i inventor. Idea el concepte de Memex: una màquina que emmagatzema informació, i mitjançant mecanismes (palanques) es poden veure en una pantalla; també es pot editar la informació. És l’inici del concepte ordinador i arxius de dades.
 10. 10. Ted Nelson (Font: http://es.wikipedia.org/wiki/Ted_Nelson) Filòsof i sociòleg nord-americà. Actualment és professor multimèdia. Fundador del projecte Xabadu: mitjançant ordinadors connectats entre si, crear una xarxa de tot el coneixement mundial entrelligat amb hipertexts.
 11. 11. Tim Berners-Lee (Font: http://es.wikipedia.org/wiki/Tim_Berners-Lee) Neix el 1955 al Regne Unit. Estudia enginyeria física. Creador de la Web. Necessitava intercanviar i difondre ràpidament la informació de les seves investigacions, i va crear el llenguatge HTML, el protocol HTTP (per moure la informació) i la URL (per localitzar-la).

×