La Xarxa Internet

329 views
275 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
329
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
27
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

La Xarxa Internet

 1. 1. Paula Torrico 4tC y Yuleisi Jimenez 4tB La xarxa Internet Informàtica 4t ESO
 2. 2. Index 1.Què és Internet? 1.1 Internet 1.2 Origen 1.3 Xarxa informàtica 1.4 Adreça IP 1.5 Protocols TCP / IP 2. Serveis que ofereix internet 2.1 Web 2.2 Què és l'hipertext? 2.3 Què és una URL? 2.4 Què significa HTML? 2.5 Què és un navegador? 2.6 Transferència d'arxius 3.Programació per gestionar correu electrònic 3.1 Programes per gestionar correu electrònic 3.2 Converses en línea 4. Transmissió d'arxius
 3. 3. 1. Que es Internet? 1. 1 Internet : Es un grup d'ordinadors que estan connectats entre ells. 1. 2 Origen : tenien una idea que la gent es pogues comunicar per l'ordinador i per internet i al van posar en marxa aquest treball. 1 .3 Xarxa informatica : L'internet es la unió de moltes xarxes i subxarxes per aixo li diuen “xarxa de les xarxes”. En aquesta xarxa i corren molts serveis dels quals tothom pot accedir des de qualsevol part del món, per mitjà d'un ordinador o un móbil.
 4. 4. 1.4 Adreça IP : Adreça que identifica l'ordinador quan està a la red cada vegada que es connecta. 1.5 Protocols TCP/ IP : -TCP: És un protocol orientat a la conexió dintre del nivell de transport del model OSI. -IP: una adreça per identificar-te.
 5. 5. 2. Serveis que ofereix Internet 2.1 Web (www): -Correu electrònic -Compartició de fitxers -Trucades telefòniques -Televisió per Internet -Xat 2.2 Què és l'hipertext ? Organitza la informació basat en la possibilitat de moure's per dins d'un text.
 6. 6. 2.3 Què és una URL ? Adreces com per exemple www.google.com ens resulten tan conegudes com l'adreça d'un carrer. La paraula “puntcom” s'ha tornat part del llenguatge utilitzat quan ens referim a llocs Web. No obstant això, la forma mes comuna d'adreces que usem, les quals contenen lletres i noms reconegudes, solament s'usen perquè puguem interpretar-les i no són les quals utilitzen els ordinadors realment.
 7. 7. 2.4. Què significa HTML ? El llenguatge dit HTML és el format que s'editen normalment les pàgines que trobem en internet. Hi ha editors que poden "fabricar" pàgines Web en format HTML. 2.5 Qué és un navegador ? Una aplicació que permet recuperar i reproduir documents d'hipertext, normalment fets el HTML.
 8. 8. 2.6. Tranferència d'arxius (FTP): Serveix per enviar fitxers entre iordinadors amb qualcevol sistema operatiu. Forma part de l'aplicació del modep TCP/IP.
 9. 9. Permet redactar,enviar o rebre missatges. En comparació amb el correu ordinari és més barat i molt més ràpid.La part abans del signe @ és la part local de la direcció, habitualment el nom d'usuari del destinatari, i la part a la dreta del signe @ és el nom de domini.Els sistemes de correu electrònic originals permetien la comunicació només entre usuaris que estaven registrats en aquest "ordinador central", però podrien ser centenars o milers d'usuaris dins d'una empresa. Al 1966 aquells sistemes van permetre correu electrònic entre empreses diferents mentre executessin sistemes operatius compatibles, però no amb altres sistemes diferents. 3. Programació per gestionar el coreu electrònic.
 10. 10. 3.1 Programes per gestionar el correu electrònic.: Microsoft Outlook: Es remunta a 1989 quan es llança Microsoft Office.Va ser inicialment un terme de mercat per vendre un conjunt d'aplicacions que prèviament es venien per separat. El principal argument de venda era de comprar el paquet complet era substancialment més barat que comprar cada aplicació per separat.
 11. 11. 3.2 Converses en línia : - Missatgeria instantànea ; permet intercanviar misatges entre dues o mes persones en un temps real utilitzant una xarxa per internet. Algunes de les xarxes de misstgeria instantànea: ·MSN ·Yahoo Messenger ·ICQ ·Google talk
 12. 13. -Webcam: És una càmera de video que està preparada per que el que està gravant pugui ser transmet a la web.
 13. 14. 4.Transmissió d'arxius Un servidor que no té clients ni servidors fixos, tot el que et baixes els demés el poden agafar i el que els demés es baixen ho pots agafar tu també. Exemple: Emule, Ares.
 14. 15. EMULE
 15. 16. ARES

×