El nazisme

798 views
646 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
798
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
15
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

El nazisme

 1. 1. Pau Ferrés Solé
 2. 2. Índex República de Weimar Creació d’un partit Nazi Nazisme al poder La dictadura El règim del terror Autarquia econòmica i rearmament
 3. 3. República de Weimar 1918, abdicació del Kàiser Wilhelm II. Es va proclamar la república, que va establir la capital a Weimar.
 4. 4. República de Weimar Alemanya va haver d’assumir la derrota militar i acceptar el tractat de pau. El tractat va ser a Versalles, on Alemanya va ser acusat de causar la guerra, on es va acordar: - Pèrdua de territoris. - Reducció del seu exèrcit. - Reparacions econòmiques importants.
 5. 5. República de Weimar Durant la postguerra, van ser uns anys de crisi econòmica, de misèria i atur. Els deutes de guerra van anar creixent i el marc va patir una gran depreciació. Descontentament d’amplis sectors de la població
 6. 6. Creació d’un partit Nazi El partit nazi va ser creat per Adolf Hitler, que era un soldat de la I GM, que no havia acceptat la derrota alemanya. El 1920 va crear el Partit Nacionalsocialista dels Treballadors d’Alemanya, i se’n va elegir líder.
 7. 7. Creació d’un Partit Nazi L’emblema del partit va ser la bandera vermella amb la creu gammada i es va proveir d’una organització paramilitar. La ideologia és recollida del llibre La meva lluita (Mein Kampf).
 8. 8. Creació d’un Partit Nazi Hitler va prometre treball per a tothom, reduir els beneficis industrials, millorar els salaris i avançar en vers una societat més solidària. En els seus discursos, va acusar als jueus, els comunistes i els demòcrates de la crisi alemanya. Les milícies nazis es van oposar a la República.
 9. 9. Nazisme al poder Entre 1924 i 1929 hi va haver una millora de les condicions econòmiques i una certa estabilitat social. Les conseqüències del crac del 29 van ser dures per Alemanya.
 10. 10. Nazisme al poder El malestar social va decantar a la majoria de la població als parits extremistes. En les eleccions del 1932, Hitler va guanyar i es va proclamar canceller. Al cap de uns dies els nazis van provocar un incendi al parlament i van acusar als comunistes.
 11. 11. Nazisme al poder Aquest incendi, va servir a Hitler per eliminar els seus adversaris i tenir el poder absolut.
 12. 12. Nazisme al poder El 1934, Hitler es va proclamar Führer i Canceller del III Reich
 13. 13. La dictadura El 1934, els nazis van transformar Alemanya en una dictadura que va portar a: - Dissolució de partits i sindicats. - Clausura del Parlament. - Eliminació d’eleccions i les llibertat individuals. - Només va quedar autoritzat el partit nazi, que monopolitzava tot el poder
 14. 14. La dictadura L’administració pública es va acabar amb una llei que autoritzava l’acomiadament de per raons polítiques i racials. La judicatura va desaparèixer com a poder independent i va ser sotmesa pel Reich. Els poders locals dels estats van ser suprimits i transferits al Reich.
 15. 15. La dictadura L’estat nazi aspirava a: - Una cohesió de la societat. - Superioritat de la raça ària. - Ideologia Nacionalsocialista. Els ensenyaments havien de seguir les consignes nazis, cosa que va comportar a que molts intel·lectuals i artistes se’n anessin a l’exili. Es van censurar la producció literària i artística.
 16. 16. La dictadura La dona tenia un paper social molt marginal, que la limitava a l’activitat anomenada les tres “K”: Kinder, Kirche, Küche (fills, església, cuina). Per assegurar la continuació del nazisme, es van crear les Joventuts Hitlerianes, que sencarregava d’orientar l’oci i l’educació dels joves.
 17. 17. Règim de Terror Alemanya es va convertir en un Estat policíac. Que van imposar el seu règim per mitjà del terror. Es van crear uns Cossos Policials molt poderosos: Seccions de Seguretat i la Gestapo.
 18. 18. Règim de Terror El manteniment de la puresa racial de la societat alemanya va provocar la persecució dels jueus. 1. Boicot als negocis jueus. 2. Es van dictar les Lleis de Nuremberg. 3. Obligats a dur un distintiu. 4. Separats de la resta de la població.
 19. 19. Règim de Terror Al 1933 es van crear els Camps de Concentració, on els opositors del nazisme i els jueus eren sotmesos a treballs forçats i a ser exterminats
 20. 20. Autarquia econòmica i rearmament Des del punt de vista econòmic, el III Reich va promoure un rellançament econòmic. Aquest rellançament es basava amb projectes militaristes i expansionistes.
 21. 21. Autarquia econòmica i rearmament Amb aquests projectes posats en marxa, va provocar un rearmament militar i un gran programa d’obres públiques. Hitler va iniciar una política militarista: va reforçar l’exèrcit.
 22. 22. Autarquia econòmica i rearmament Amb aquest exèrcit poderós, Hitler es va sentir preparat per a la construcció d’un gran imperi i la conquesta d’un “espai vital” a l’est d’Europa. Això seria el camí cap a la II GM

×