Origen de la polifonia

1,070
-1

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
1,070
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Origen de la polifonia

  1. 1. Origen de la polifonia<br /><ul><li> Polifonia significa més d'una veu interpretada al mateix temps.
  2. 2. La polifonia sempre s’ha fet però de manera inconscient e improvisada intercalant veus a la 8ª, 4ª o 5ª paralel·la. La novetat radica en l’acceptació de la polifonia per part de l’església (en els tropos)
  3. 3. El primer tractat que ens parla de polifonia és “Música Enchiriadis” i “ScholicaEnchiriadis” a l’any 850.</li></li></ul><li><ul><li>En aquestos tractats es menciona la tècnica de polifonia órganum que hi ha 3 tipus:
  4. 4. Órganum paral·lel (S.IX) on el cantusfirmus (veu original del cant gregorià) s'harmonitzava amb una melodia aguda en mirall a distància de 4ª o 8ªJ.
  5. 5. Órganum contrari (S.XI) on la veu organal feia un moviment contrari al del cantusfirmus
  6. 6. Órganum florit o melismàtic (s.XII)
  7. 7. El cantusfirmus passa a ser la veu més greu
  8. 8. Les notes del cantusfirmus se fan molt llargues per tal que la veu organal puga fer moltes notes.</li></li></ul><li>Compositors<br />Els més destacat són de la escola de Notre DameLeonin va afegir una tercera o quarta veu sobre el cantusfirmus, i van anar més enllà del organumtriplum i quadruplum.Perotinser un gran discantor que es caracteritza per donar a cada melodia un ritme diferent.També va ser molt important Hildegard von Bingen, una abadessad'unconvent que creiatenirpodersmístics, comença a compondre una música diferent de l'escola de Notre Dame.Von Bingenescriu una música que encara avuidiasonacontemporània.És la primera compositora de la Història.<br />

×