Studiu De Caz Arenele De Joaca 2009

1,116 views

Published on

Studiu de caz pentru proiectul Arenele de Joaca 2009, desfasurat pentru a 4-a oara consecutiv, ca parte a campaniei Sport pentru Viata.

Published in: Business, Sports, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,116
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
8
Actions
Shares
0
Downloads
14
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Studiu De Caz Arenele De Joaca 2009

 1. 1. Arenele de Joacă 2009 -studiu de caz-
 2. 2. Client: Asociaţia Sport pentru Viaţă www.sportpentruviata.ro Eveniment: Arenele de Joacă, eveniment sportiv adresat copiilor, parte a campaniei Sport pentru Viaţă, iniţiată de Gabriela Szabo în 2006. www.areneledejoaca.ro
 3. 3. Puncte cheie: Obiective Provocări Strategie Implementare Rezultate
 4. 4. Obiective:  În implementarea şi promovarea proiectului, am ţinut cont atât de  obiectivul global al campaniei  obiectivele specifice ediţiei 2009 Obiectivul global: Conştientizarea publicului larg, în special a copiilor, de importanţa sportului pentru o dezvoltare sănătoasă şi armonioasă.
 5. 5. La nivelul ediţiei 2009, ne-am propus:  Să extindem proiectul la nivel naţional;  Să promovăm valorile sportului în rândul copiilor, în special pe cea a fair-play-ului.  Să implicăm un număr cât mai mare de copii (public ţintă principal) şi părinţi (public ţintă secundar) în activităţile proiectului. Să atragem un număr cât mai mare de voluntari Sport pentru Viaţă din Bucureşti şi din ţară şi astfel să demarăm procesul de deschidere a unor filiale Sport pentru Viaţa la nivel local;
 6. 6. Să creştem gradul de implicare al:  comunităţilor locale  instituţiilor publice  personalităţilor sportive
 7. 7. Provocări:  Provocarea majoră a venit tocmai din extinderea proiectului la nivel naţional, în contextul în care nici clientul nici noi, ca si agenţie nu avem filiale locale. Alte provocări au fost: gestionarea numărului mare de participanţi într-un spaţiu outdoor dificultatea găsirii unor parteneri privaţi ai proiectului, în contextul crizei economice lucrul cu resursele umane locale.
 8. 8. Strategie:  transformarea unui eveniment static (organizat până acum doar în Bucureşti), într-un eveniment-caravană, dinamic, cu o ofertă cât mai variată de activităţi sportive, care să ajungă în cât mai multe oraşe;  Combinarea activităţilor sportive cu elemente de joc şi de entertainment, pentru a face evenimnetul mai atractiv pentru copii şi părinţi; implicarea unor sportivi campioni (mondiali, olimpici şi naţionali) pentru a da greutate mesajului campaniei şi pentru a le oferi celor mici modele pentru o viaţa sănătoasă şi activă; atragerea unor finanţări din zona publică: primăriile din oraşele incluse în proiect au avut atât statut de finanţatori cât şi de co- organizatori. În acest fel, controlul local asupra evenimentului a fost unul considerabil mai mare. Pregătirea şi implicarea a cât mai mulţi voluntari, esenţiali în gestionarea unui eveniment amplu.
 9. 9. Implementare:  program de atragere a voluntarilor. Acesta a durat o luna si a atras peste 200 de voluntari. Atragerea susţinerii a nu mai puţin de 7 campioni din diferite sporturi: •Gabriela Szabo (campioană mondiala la atletism şi iniţiatoarea campaniei), •Diana Oprea (campioană mondială la fitness) •Monica Roşu (campioană olimpică la gimnastică), Caravana Arenelor •Otilia Bădescu (campioană europeană la tenis de masă) Bucureşti (3o mai) •Cristina Gustoiu (campioană mondială la karate) Câmpina (31 mai) •Marian Arărău şi Virgil Căruţaşu (de la Slatina (6 iunie) campioana României la baschet, Asesoft Ploieşti) Târgovişte (7 şi 8 iunie).
 10. 10.  peste 30 de zone de joaca: zona de atletism, zona de echipă, zona de familie şi zona de ştrengari. În plus, au mai fost organizate campionate de Piticot, escalada, tenis de masă, badminton, volei, mini fotbal, mini baschet şi gimnastică.  Promovarea evenimentului comunicate de presă Printuri spoturi radio parteneriate media www.areneledejoaca.ro www.blogpentruviata.ro Twitter şi Facebook.
 11. 11. Rezultate:  4 oraşe implicate până acum în proiect;  peste 10.000 de copiii participanţi;  7 mari campioni au susţinut şi s-au implicat direct în proiect; peste 200 de voluntari Sport pentru Viaţă au contribuit la cea de-a patra ediţie Arenelor de Joacă; 4000 de premii oferite copiiilor pentru performanţele obţinute la activităţile sportive din cadrul proiectului; peste 50 de materiale despre Arenele de Joacă apărute în presa centrală şi locală (presa scrisă, TV, online şi radio).
 12. 12. Gabi Szabo cu Alexandra şi Miky, două dintre voluntarele Sport pentru Viaţă Gabi Szabo a dat startul crosurilor organizate în toate cele 4 oraşe. Mai mult, i-a ajutat pe cei mai mici să treacă cu bine linia de Finish.
 13. 13. Diana Oprea, campioană mondială la fitness, a facut încălzirea cu cei mici. Marian Arărău (Asesoft Ploieşti) a făcut demonstraţii de baschet de performanţă.
 14. 14. Monica Roşu, Cristina Gustoiu, campioană olimpică la Otilia Bădescu, campioană campioană mondială la gimnastică, i-a învăţat europeană la tenis de masă, karate, a oferit unei fetiţe pe copii trucuri de a jucat cu cei prezenţi din Slatina prima sa gimnastică şi a alergat meciuri demonstrative. medalie de aur, câştigată la şi ea la Cros. 6 ani.
 15. 15. Echipa Pastel la Slatina, alături de sportivi şi de voluntari. Voluntarii Sport pentru Viaţă
 16. 16. Parteneri  Draga Mea pentru Copii  Ioana Copiilor  Itsy Bitsy  Astra Asigurări  Henkel  Adventure Camps  Boom Boom Land  NewsIn  Copilul.ro  Scoalaparintilor.ro  Hotnews
 17. 17. Contact: Ioana Mucenic Managing Partner Pastel Age Telefon mobil: 0754 033 087 E-mail: ioana.mucenic@pastelage.ro www.pastelage.ro www.pastelblog.ro

×