Taller crisi

397 views
303 views

Published on

Curs crisi 2.0 (actualització Novembre)

Published in: Education, Travel, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
397
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Taller crisi

 1. 1. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 1 Qui organitza BIBLIOTECA JOSEP JARDÍ DE SANTA PERPÈTUA DE MOGODA Passatge de Mas Granollacs 08130 SANTA PERPÈTUA DE MOGODA Dades de contacte Almudena Cordero Segués - Raúl González Rubio Telf.935 606 222 Fax.935 605 981 Email b.st.perpetua@diba.cat ESTALVIAR I FER FRONT A LA CRISI AMB INTERNET TALLER SOBRE TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ
 2. 2. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 2 L’actual situació de crisi mundial ha afectat molt a l’economia del nostre país. Ens enfrontem a temps de manca de treball, baixada de salaris i augment d’impostos i preus. És ens aquests moments quan hem de trobar recursos que ens permetin aprofitar cada euro i poder mantenir el nostre nivell de benestar. “En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement” Albert Einstein Introducció
 3. 3. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 3 Objectiu En temps de crisi la Xarxa d’Internet és un mitjà on trobar oportunitats d'estalvi, sigui comprant productes més barats estalviant-se intermediaris o obtenint descomptes, com accedint a serveis gratuïts, utilitzant l'intercanvi... Internet permet crear noves relacions entre empreses i usuaris, i entre els mateixos consumidors amb un objectiu comú: reduir la despesa.
 4. 4. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 4 Temari En aquest Taller farem un recorregut per diferents tipus de recursos a Internet que permeten estalviar en diversos camps: 1. Portals amb informació, consells i trucs per a l'estalvi. 2. Bancs de temps i xarxes per a l'intercanvi i reutilització de productes i serveis. 3. Comparadors de preus i espais per adquirir productes i serveis “low cost” de diversos sectors: banca, viatges, outlets, subastes, informàtica, comunicacions, etc.
 5. 5. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 5 Portals d’informació: webs públiques • Existeixen pàgines institucionals com l’agència catalana de consum amb informació general, recomanacions, assessorament i formes de planificar despeses i els nostres hàbits de consum.
 6. 6. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 6 Portals d’informació: webs privades
 7. 7. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 7 Productes i serveis: Banca online Banca online, Banca en línia, i-banking o genèricament Banca electrònica, és la banca a la qual es pot accedir mitjançant Internet. Poden ser entitats amb sucursals físiques o que només operen per Internet o per telèfon.
 8. 8. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 8 Portals per estalviar: Transport (I) El projecte COMPARTIR COTXE neix de la voluntat de fomentar entre la població un ús més racional del cotxe. El servei consisteix a facilitar la trobada de persones que estan interessades a compartir el vehicle privat a l'hora de fer un viatge.
 9. 9. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 9 Portals per estalviar: Transport (II) • El carsharing, o cotxe multiusuari és un sistema de mobilitat que consisteix en una empresa o organització que gestiona una flota d'automòbils i els posa a disposició dels seus abonats (des d'una hora fins a diversos dies). Un mateix vehicle pot ser utilitzat per qualsevol abonat al servei. • El carsharing promou la utilització racional del cotxe. El seu objectiu és aconseguir que no sigui necessària la possessió d'un vehicle privat, i només s'utilitzi el cotxe en moments puntuals. Es basa en la idea que per a cada tipus de desplaçament cal utilitzar el sistema de transport més convenient, des d'un punt de vista del cost individual i social.
 10. 10. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 10 Altres serveis: Bancs de temps i intercanvi • Els Bancs dels Temps són grups de persones motivades per a intercanviar temps, dedicant-lo a tasques puntuals d’atenció a les persones: infants, gent gran, gent malalta, etc., fomentant així l’oportunitat de conèixer i confiar en els altres, per tal de resoldre les necessitats de la vida diària. • La unitat d’intercanvi és l’hora, independentment del servei que s’ofereixi o que es rebi. En aquest Banc, el temps és la riquesa principal i, per tant, la unitat de valor. Totes les habilitats tindran el mateix valor, depenent del temps.
 11. 11. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 11 Altres serveis: Bancs de temps i intercanvi • Una altre forma d’estalvi consisteix en les págines d’anuncis gratuïts d’anuncis i d’intercanvi com ara LOQUO. • Les deixalleries són llocs on es pot reciclar material que altres han desestimat per renovació i que encara pot ser molt útil. Un exemple d’aquest tipus de servei és la deixalleria de la UAB.
 12. 12. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 12 Entreteniment: Música i cinema •Spotify és un programari de flux de dades de música. Permet escoltar de forma instantània sense temps de descàrrega. Es poden fer cerques de temes musicals per artista, àlbum o llistes de reproducció creades pels propis usuaris de més de 6 milions de cançons. •Pelis24 és un altre aplicació que ens permet veure la reproducció de la informació audiovisual (pel·licules) en temps real. Existeixen altres webs com seriesyonkis.com amb tot tipus de serials televisius.
 13. 13. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 13 Productes i serveis: Outlets • Un outlet,  és  un  tipus  de  comerç dedicat a la venda de  roba o  estris  i  objectes  de  temporades  anteriors  a  l'actual,  amb  reduccions  de  preu significatives.  • També es considera al lloc de  venda  d'articles  de  diferents  marques  a  preus  reduïts  per  tenir  petits  defectes  de  fabricació.
 14. 14. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 14 Productes i serveis: Outlets • Ofertix és un club de compres en línia que organitza, en exclusiva per als seus socis, vendes puntuals de productes de primeres marques amb descomptes de fins a un 80% amb relació al preu de les botigues. • Els productes que oferim són de diversos tipus: moda, esport, electrònica, joieria, rellotgeria,...
 15. 15. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 15 Productes i serveis: Compres i descomptes •  Yunait.com una web que s'acaba de presentar, i que es defineix com una  "xarxa social especialitzada en l'estalvi". Hi ha tres grans categories: ofertes,  negocis amb bona relació qualitat/preu i consells d'estalvi • Cuponeo.com és l´únic aparador de descomptes que t'ofereix  GRATUITAMENT el servei de recepció de la majoria d'ofertes al mòbil per  SMS, sense publicitat ni spam.
 16. 16. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 16 Productes i serveis: Compres i descomptes • Mundoofertas.com recopila  ofertes  i  promocions  de  tot  tipus,  encara que algunes vegades s’ha de  realitzar  alguna  compra  per  tal  d’obtenir l’obsequi desitjat. • Vente-privee.com és  un  club  privat  de  compres  de  marques  a  bon  preu.  Organitzen  vendes  privades  on  les  marques  de  moda,  decoració,  tecnología  o  joguines  ofereixen  productes  amb  descomptes importants.
 17. 17. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 17 Productes i serveis: Comparatives • Rastreator.com realitza  comparacions  entre  diverses  marques  d’assegurances de cotxe, ordenades per preus, companyies, etc. • Tarifas24.es és  una  web  que  compara  preus  de  diferents  serveis.  Permet  saber quina és l’opció d’ADSL més econòmica segons les nostres necessitats.  També inclou comparatives d’assegurances de cotxes, mòbil i bancs.
 18. 18. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 18 Productes i serveis: Viatges • Atrápalo és un portal de venda d'ofertes d'oci, cultura i viatges amb la seu a  Barcelona i que ha assolit força èxit al sector.  • Trivago.es és un comparador en línia de preus d'hotels. Qualsevol persona  interessada en reservar allotjament pot buscar a Trivago i comparar a temps  real el preu que li ofereixen els diferents webs de reserva, com poden ser  logitravel, Barceló viatges, booking.com, LateRooms, etc ...
 19. 19. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 19 Productes i serveis: Comunicacions •Skype és  una  xarxa  de  telefonia per Internet. •Els usuaris d'Skype poden parlar entre  ells gratuïtament.  •L'aplicació  també  inclou  un  servei  anomenat  SkypeOut  que  permet  als  usuaris  trucar   telèfons convencionals,  però  aquest  servei  no  és  gratuït.  Les  tarifes  oscil·len  entre  els  0,017€ i  els  1,01€  al minut (per  a  les  illes Niue),  depenent  de  si  les  trucades  són  a  un  telèfon fix, a un mòbil, o a països amb  alguna  peculiaritat  geopolítica  (Cuba,  illes de l'Atlàntic...).
 20. 20. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 20 Productes i serveis: Informàtica • OpenOffice.org  és un projecte  comunitari per crear una  paquet ofimàtic basada en codi  obert(amb llicència LGPL),  procedent d'una versió antiga  de StarOffice • Linux és el nucli del sistema  operatiu GNU/Linux que es  distribueix gratuitament amb  utilitats, entorns d'escriptori i altres  aplicacions, formant un sistema  operatiu complet. • Google Docs és un processador de  textos i un editor de fulls de  càlcul en línia que es pot utilitzar  des del navegador.
 21. 21. Recursos d’Internet per fer front a la crisi Biblioteca Josep Jardí 21 WEBS Diapositiva 1 ************************** ************************** Diapositiva 2 ************************** ************************** Diapositiva 3 ************************** ************************** Diapositiva 4 ************************** ************************** Diapositiva 5 http://www.consum.cat/ http://www.consumo-inc.es/ Diapositiva 6 http://www.consumer.es/ http://www.ocu.org/ http://www.dineroyhogar.com/ Diapositiva 7 http://www.ingdirect.es/www.uno-e.com Diapositiva 8 http://staperpetua.compartir.org/ Diapositiva 9 http://www.avancar.es/cat/index.php Diapositiva 10 http://www.bancdeltemps.org/ http://puntvoluntariatsabadell.blogspot.com/2007/09/xarxa-sabadell-banc-de-temps.html Diapositiva 11 http://www.loquo.com/ http://www.uab.es/servlet/Satellite/residus/material-disponible-a-la-borsa-1274857052433.html Diapositiva 12 http://www.spotify.com/ http://www.pelis24.com/ Diapositiva 13 http://www.mangooutlet.com/ http://www.elcorteingles.es/tiendas/portal/site/ECI/menuitem.390c6486481230fbdc13c837d2432ea 0/?_atreb_=_otsenre_&ecic=1&ecis=250&ecip=1395&ecitt=MTDV Diapositiva 14 http://www.ofertix.com/ Diapositiva 15 http://www.yunait.com/ www.cuponeo.com Diapositiva 16 http://www.mundoofertas.com/ http://es.vente- privee.com/vp4/login/portal.ashx Diapositiva 17 http://www.rastreator.com/ http://www.tarifas24.com/ Diapositiva 18 http://www.atrapalo.com/ http://www.trivago.es/ Diapositiva 19 http://www.skype.com/

×