• Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
237
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide
 • ‘Open knowledge’ is any content, information or data that people are free to use, re-use and redistribute — without any legal, technological or social restriction.

Transcript

 • 1. Open Data Albania "Hack": A clever technical solutionarrived through a non-obvious mean Tirane - 20 Dhjetor, 2011
 • 2. Të dhëna për të cilat ofrohet:  Akses i lirë dhe i hapur  Lehtësi për rishpërndarje  Lehtësi për ripërdorim  Asnjë kufizim se kush e përdor dhe për cfarë Open Knowledge Definition Open Knowledge Foundation
 • 3.  Arkivë qëndrore për të dhëna të hapura (dataset XLS, RDF) Lehtësi kërkimi dhe ripërdorimi Vizualizime grafik Artikuj hulumtues (mbi 150 artikuj) Prezenca ne media (referohet ODA cdo 1.5 dite) Perfshirja e publikut ◦ ODA ne Universitete
 • 4. Komuniteti i PërdoruesveInstitucione Burim Vizualizim Eksplorues Arkiva e ODA Teknologji Semantike Te dhena te paperpunuara Te Te Semi- strukturuara Tekst strukturuara
 • 5.  Njohuria dhe transparenca - kyc për demokracinë Të dhënat bëhen të dobishme Shfrytëzohet potenciali teknologjik Rritet angazhimi qytetar
 • 6.  12 Ekipe me aplikime dhe analiza hulumtuese Votimi (50% publiku dhe 50% juria per 2 cmimet e para) Vleresime ◦ Cmimi i pare ($300) ◦ Cmimi i dyte ($150) ◦ Ideja me e mire ($100) Ju inkurajojme te jeni aktiv edhe online ne media sociale ◦ Blog mbi aktivitetin Datathon Albania ◦ Twitter #odathon
 • 7. Open Data AlbaniaTë promovojmë Transparencë nëpërmjet të Dhënave http://open.data.al