Demi ekonomik - Open Datathon Albania 2011
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Demi ekonomik - Open Datathon Albania 2011

on

 • 749 views

 

Statistics

Views

Total Views
749
Views on SlideShare
748
Embed Views
1

Actions

Likes
0
Downloads
3
Comments
0

1 Embed 1

http://www.slidesharenet.org 1

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Demi ekonomik - Open Datathon Albania 2011 Demi ekonomik - Open Datathon Albania 2011 Presentation Transcript

 • DËMI EKONOMIKPunuan:Flladina ZiljaAlbina Ballaxhia
 • Qëllimi i temës:Të përcjell drejt publikut të gjerë informacioncilësor dhe sasior mbi përdorimin e fondevepublikeBurime:Raportet për veprimtarinë e Kontrollittë Lartë të ShtetitBuxheti i Bashkive Durrës, Fier, Berat
 • Dëmi ekonomik:Shuma e mjeteve monetare të përfituara në mënyrë të kundraligjshme ose të shpërdoruara
 • STRUKTURA E DËMIT EKONOMIK 2005- 2010 Doganat Tatim taksa 3,6 15,8 mld mld Dëmi Shp.Prokurimet total operativ 0,5 Të tjera 2,053,35 31,4 mld mldmld Shp.shpërbli mld Shp. Page Shitje/Qiradhënie mi 0,2 4,4 mld 1,5 mld mld
 • DËMI EKONOMIK 2005-2011 (NË MIJË LEKË)8,000,000 7,324,902 7,305,656 6,894,468 6,059,3256,000,000 5,052,194 4,046,6354,000,0002,000,000 1,613,661 0 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2011- Të dhëna vetëm për tre mujorin e parë
 • DËMI EKONOMIK NË SEKTORIN E TATIM-TAKSAVE (NË MIJË LEKË)6,000,000 4,782,2794,000,000 3,671,261 2,535,186 2,366,1432,000,000 1,887,633 532,682 14,652 0 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 Ligji 9920 Neni 10,pika 2, 25, 26, 63
 • DËMI EKONOMIK NË SEKTORIN E DOGANAVE (NË MIJË LEKË)1,200,000 998,725 884,174 800,000 694,656 400,000 360,333 359,445 300,252 181,109 0 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
 • DËMI EKONOMIK NË SEKTORIN E PROKURIMEVE PUBLIKE (NË MIJË LEKË)1,000,000 883,471 800,000 779,815 600,000 556,993 508,858 431,017 400,000 187,573 175,398 200,000 0 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
 • DËMI EKONOMIK NË FUSHËN E QIRADHËNIES/SHITJES SË PASURIVE SHTETËRORE (NË MIJË LEKË)4,000,000 3,190,7793,000,0002,000,0001,000,000 612,071 294,916 345,709 124,700 154,160 11,962 0 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
 • DËMI EKONOMIK DHE8,000,000 STRUKTURA E TIJ7,000,0006,000,0005,000,0004,000,0003,000,0002,000,0001,000,000 0 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011-1,000,000 Demi ekonomik ne mije leke Demi ek ne fushen e prokurimeve publike ne mije leke Demi ek ne sektorin doganor ne mije leke Demi ek ne fushen e shitjes/qiradhenies te pasurise shteterore ne mije leke2 Demi ek ne tatim taksa ne mije leke
 • DËMI EKONOMIK SIPAS BASHKIVE KRYESORE 2009 - 2011 Vlore Tirana 41,931,000 Tepelene Shkoder Saranda 17,164,000 Pogradec Lushnje Lezhe 16,009,000 Kukes Kucove Korce Kavaje Kamez Himara 21,535,000 GjirokasterFushe-Kruje Fieri 25,650,000 Durres 84,856,000 Berat 15,523,000 0 10,000,000 20,000,000 30,000,000 40,000,000 50,000,000 60,000,000 70,000,000 80,000,000 90,000,000
 • DËMI EKONOMIK NË RAPORT ME BUXHETIN Demi Bashkia ekonomik Buxheti Durres 84,856,000 4,449,653,680 Berat 13,523,000 319,480,000 Fier 25,650,000 597,463,0005.0%4.5% 4.23% 4.29%4.0%3.5%3.0%2.5% 1.91%2.0%1.5%1.0%0.5%0.0% Durres Berat Fier
 • 80%70% 68.0%60% 49.0% 49.0%50% 41.4%40% 34.3%30%20% 15.2%10%0% 2005 2006 2007 2008 2009 2010