Bilanci tregtar - Open Datathon Albania

 • 2,419 views
Uploaded on

 

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
2,419
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1

Actions

Shares
Downloads
7
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Open Data Albania Tirane - 20 Dhjetor, 2011
 • 2.  Artemisa Mihali Studente , Fakulteti i Shkencave Natyrore ( Tirane) Dega:Informatikë
 • 3.  Vizualizimi i te dhenave ekonomike te bilancit tregtar 2009,2010. Perdorimi i teknologjive me te fundit te perdorura nga OPEN DATA ALBANIA per te realizuar kete vizualizim. Intregimi i te dhenave ne nje menyre te tille ku perdoruesi mund te aksesoje ate pjese te informacionit per te cilen eshte i interesuar.
 • 4.  Shfaqja e informacionit te selektuar ne format tabelar si edhe ne shtrirje gjeografike duke u bazuar ne harte. Integrimi i teknologjive me te fundit te perdorura nga Google.
 • 5.  Konvertimi i te dhenave standarte ne te dhena „User Friendly“. Konvertimi i te dhenave statike ne te dhena dinamike. Realizimi i marrjes se informacionit ne menyre te „Filtruar“ Zvoglimi i ndjeshem i kohes se kerkimit te informacionit. Dhenia e nje informacioni te plote dhe te kompresuar ekonomik.
 • 6.  Burimi kryesor i te dhenave te perdorura per kete aplikacion eshte marre nga ODA(open Data Albania) ,ku informacioni eshte i strukturuar dhe lehtesisht i kuptueshem. METE, INSTAT
 • 7.  http://datathon.data.al/import_eksport