Conversie clinic Online Dialogue: voorbeelden

951 views

Published on

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
951
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
193
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Conversie clinic Online Dialogue: voorbeelden

 1. 1. Conversie Clinic Webanalytics Congres 2010 Resultaten 10 minuten sessie Rijksoverheid.nl en Wehkamp.nl Panel van online strategie / dialoog / conversie / content / interactie en design specialisten beoordeeld live websites van aanwezigen in de zaal. Volgende Conversie Clinic: 9 september 2010 Inschrijven: http://onlinedialogue.com/donderdag
 2. 2. Conversie clinic – Rijksoverheid.nl Doel website: informatie voorziening
 3. 3. Conversie clinic – Rijksoverheid.nl “De pay-off maakt niet duidelijk wat ik als bezoeker kan vinden op deze website.”
 4. 4. Conversie clinic – Rijksoverheid.nl “Waarom zoveel ruimte voor het nieuwsblok op de homepage? Dit onderwerp is in verhouding veel minder relevant dan alle informatie ingangen die op de pagina staan.”
 5. 5. Conversie clinic – Rijksoverheid.nl “Een klik op het ʻuitgelichtʼ item brengt je op een andere website in dezelfde lay-out (minbuza.nl). De bezoeker zal verward zijn omdat home hem niet meer op home brengt.”
 6. 6. Conversie clinic – Rijksoverheid.nl “Alle onderwerpen die op de site worden aangeboden staan op de homepage. Dit is niet goed scanbaar. Een overzichtelijke hoofdonderwerp navigatie is wenselijk.”
 7. 7. Conversie clinic – Rijksoverheid.nl “De interne zoekmachine is een belangrijk middel voor de bezoeker om op een informatieve website te vinden wat hij zoekt. De zoekmachine van rijksoverheid.nl kan verbeterd worden op het gebied van: - Kwaliteit van de resultaten - Informatie bij de resultaten - Filtermogelijkheden op de resultaten”
 8. 8. Conversie clinic – Rijksoverheid.nl “De te vinden informatie is verzameld op een artikel pagina. Dit zijn de paginaʼs die ook goed worden gevonden in externe zoekmachines. Deze informatie paginaʼs zijn bij uitstek de paginaʼs die je wilt uitprinten om even rustig te lezen. De print knop mist hier echter, evenals een notificatie module op op de hoogte te worden gehouden van wijzigingen.”
 9. 9. Conversie clinic – Rijksoverheid.nl “Deze ʻmeer informatieʼ bevat geen hyperlink. Het gebrek aan deze call-to-action vind je ook terug op de artikel paginaʼs zelf…” Wanneer je vanuit de browser print blijkt er geen aparte print CSS te zijn, waarbij wordt gezorgd voor goede verwijzingen naar waar je online verder kunt lezen!
 10. 10. Conversie clinic – Wehkamp.nl Doel website: producten verkopen
 11. 11. Conversie clinic – Wehkamp.nl “Inschrijven voor nieuwsbrieven is geen hobby van de bezoeker. Het gebruik van de tekst “E- mailvoordeel” is een geweldige vondst die bezoekers verleid zich wel in te schrijven.”
 12. 12. Conversie clinic – Wehkamp.nl “De homepage bevat een redelijk zware flash animatie, terwijl de visuele mogelijkheden van flash hierbij niet echt benut worden. Gezien laadtijd is het logischer om plaatjes te gebruiken. Hierdoor wordt het ook duidelijker dat de blokken hyperlinks zijn. Dit laatste geldt zeker voor de lunchbreaker aankondiging.”
 13. 13. Conversie clinic – Wehkamp.nl “23 uur per dag kom ik op het verkeerder moment op de lunchbreaker pagina. De aanbiedingen zijn aantrekkelijk, dus ik zou me graag abonneren of een notificatie service. Hiervoor zoek ik automatisch naar een “input field”. Deze is er niet, waardoor de SMS en Twitter functie niet snel opvallen. Hier een input box verwerken zou logisch zijn.”
 14. 14. Conversie clinic – Wehkamp.nl De filters op de productgroep paginaʼs verdienen wat extra aandacht. De mini scroll balken zijn niet echt gebruikersvriendelijk en bij de verschillende opties worden geen aantallen weergegeven. Verbetering zal waarschijnlijk zorgen voor nog meer conversie via dit conversie verhogende element.
 15. 15. Conversie clinic – Wehkamp.nl Van alle producten is veel informatie beschikbaar, maar wanneer ik aan het einde van deze informatie kom heb ik niet meer de mogelijkheid om het product in mijn winkelwagen te liggen of op een wish list te zetten. De relevante call-to-action mist hier.
 16. 16. Introductie Online Dialogue   Online Dialogue heeft als doel om de kwaliteit van offline service en verkoop dialogen naar online te halen. Strategie Ontwerp Optimalisatie Onze diensten:   Internet strategie   Het ontwerpen van online aanwezigheid.   Gestructureerde online rendement verbetering.
 17. 17. Zelf een conversie clinic bezoeken? Schrijf je dan nu in : Bezoek onze Online Dialogue donderdag: Gratis kennis sessie in Utrecht Inschrijven wachtlijst: http://onlinedialogue.com/donderdag Programma 9 september 2010: 14.30: Zaal open 15.00: Welkom 15.05: Expert sessie: online gedrag 15.25: Praktijkcase: valk.com 15.45: Onafhankelijke tool tips 16.00: Live Conversie Clinic 16.55: Dank 17.00: Borrel
 18. 18. www.onlinedialogue.com info@onlinedialogue.com Tel: 030 4100 170 Fax: 030 4100 171 Bezoekadres: Moreelsepark 65, Utrecht Postadres: Postbus 26, 3500 AA, Utrecht Strategie, ontwerp en optimalisatie “Bewezen succes voor u en uw online bezoekers”

×