Crear una carpeta.Tallar i enganxar carpeta i text.

786 views

Published on

Com utilitzar les accions de tallar i enganxar, carpetes o text, amb el ratolí, així com crear una carpeta.

Published in: Education, Technology, Design
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
786
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Crear una carpeta.Tallar i enganxar carpeta i text.

  1. 1. En aquesta presentació veurem com crear un carpeta a l'escriptori i després desar-la als “Meus documents” fent servir les eines de tallar i enganxar. També practicarem com copiar i enganxar text, des d'una web al processador de text o entre diferents tipus de documents .
  2. 2. COM CREAR UNA CARPETA A L'ESCRIPTORI 1) Per crear una carpeta, primer ubicarem el cursor del ratolí sobre el fons de l'escriptori i farem clic amb el botó dret del ratolí. 2) Ens sortirà el menú contextual (que és el requadre que ens surt al fer clic amb el botó dret del ratolí). 3) Ficarem el cursor sobre l'opció Crea, sense fer cap clic, i s'obrirà un altre menú contextual. Tot seguit, cliquem sobre l'opció Carpeta.
  3. 3. AFEGIR EL NOM A LA CARPETA Un cop hem clicat, ens sortira una carpeta com aquesta, de manera que les lletres queden marcades en blau. 1) Borrarem les lletres marcades amb blau “Crea una carpeta”, (Per fer-ho apretarem la tecla de retrocés del teclat). 2) Un cop borrat, sense tocar res, escriurem el nom que vulguem (per exemple Òmnia) i premem la tecla intro del teclat. Tecla RETROCÉS Tecla INTRO.
  4. 4. Cambiar la ubicació d'una carpeta amb l'acció tallar i enganxar. 1) Situem el ratolí sobre de la carpeta a retallar, (Sobre del text no!); cliquem amb el botó dret del ratolí i apareixerà el menú contextual. 2) Clic a l'opció “Retalla”, del menú contextual. Per saber si l'hem retallat en fixarem en que la carpeta es mostra amb un efecte transparent.
  5. 5. Per enganxar-la a “als meus documents”: 1) Obrim la carpeta “Els meus documents” 2) S'obre una finestra on es mostren els continguts de “els meus documents”. Cliquem el botó dret del ratolí. (És aconsellable fer-ho a on marca la fletxa). 3)Tot seguit, apareix el menú contextual i cliquem a l'opció “Enganxa” (botó esquerra). Simplement hem posat una carpeta dins d'una altra.
  6. 6. COM RETALLAR I ENGANXAR UN TEXT 1. Seleccionar el text, arrossegant el cursor, tal com mostra aquesta imatge, tenint molt clar on comencem a seleccionar i on volem acabar.
  7. 7. 2. Amb el botó dret del ratolí, cliquem sobre el text seleccionat. Triem la opció Copia del menú contextual.
  8. 8. 3. Cliquem amb el botó dret sobre l'espai on volem inserir el text retallat i escollim l'opció enganxar. 4. Finalment, apareix el text al lloc indicat.

×