Taller XL i el seu banc del temps

281 views

Published on

Presentació de Carles Fuxet, de Punt Òmnia Patronat Roig de Torredembarra, per la Jornada Òmnia sobre Emprenentatge i Aprenentatge, de dijous 5 de desembre a Barcelona Ciutat.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
281
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
84
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Taller XL i el seu banc del temps

 1. 1. TALLER XL i el seu Banc del Temps Participar, apendre, ensenyar, entendre... Carles Fuxet (desembre 2013)
 2. 2. Per què? Detectem...     Persones nouvingudes. Amb necesitats de formació. Cap o poca participació en entitats municipals. Desconeixedores de l’entorn.
 3. 3. Què volem aconseguir?    La integració i participació d’aquestes persones en el municipi per que formin part d’ell. Vincles entre els participants. Tindre una xarxa de persones. Persones formades i capacitades per tal que elles també puguin formar.
 4. 4. Què vol ser el taller XL  Un gran espai obert, on a partir del diàleg sorgeixin iniciatives, relacions i oportunitats.
 5. 5. A qui va dirigit? Principalment...    Participants en diferents activitats del Punt. Persones derivades d’altres serveis. Aturats.
 6. 6. Què volem fer?      Sortides en grup per conèixer l’entorn i fomentar la confiança entre els participants. Realització per part d’ells del calendari de cada trimestre. Temporització, activitats... Debats oberts sobre temes d’actualitat. Píndoles formatives. Algunes d’elles realitzades per els propis participants. Banc del Temps
 7. 7. Dinàmica Treball    Hi ha un calendari de xerrades. Per tant sempre sabem que es farà durant el trimestre. Xerrades / Pindoles molt participatives. Obertes a comentaris, preguntes i on poden portar convidats. Treball en grup.
 8. 8. Formació donada per ells... (com?) Sorgida a partir de la curiositat d’uns participants per conèixer una activitat que realitza un company. A partir d’allí, sorgeix l’intercanvi de coneixements. Un banc del temps de coneixements...       Proposar a un participant a mostrar alguna cosa (ex. Swing golf, canviar una bombeta cotxe...) Donar suficient marge de temps. Per part del dinamitzador, facilitar les èines. Proposar millores. Entre tots, crear ambient adequat. De confiança. Fomentar el participar en la dinàmica. Al final. Proposar que a partir d’aquella en surtin d’altres.
 9. 9. Banc del Temps Sorgida com a conseqüència i evolució lògica de l’intercanvi de coneixement      Pilot a partir agost/setembre 2011. Comença a funcionar realment el gener 2012. Inscrit en fitxes. Intercanvis de forma real. Persones que ja es coneixen.
 10. 10. Com funciona?     El dinamitzador del Punt té un llistat de les persones i el que ofereixen. Al ser intercanvi entre persones conegudes afavoreix la confiança. El dinamitzador fa d’intermediari. Curiositat: Durant els mesos de setembre a desembre registrem més intercanvis. Després no s’oficialitzen. Els fan entre ells.
 11. 11. Algunes imatges...

×