L'ordinador per dins

964
-1

Published on

1 Comment
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
964
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
1
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

L'ordinador per dins

 1. 1. L’ordinador. 12L’ordinador consta de les següents parts: El monitor. 1 Perifèric 2 La placa mare. 2 1 Els busos. 3 Font d’alimentació. 4 Disc dur. 5 6 8 5 Disquetera. 6 10 Lector DVD /CD 7 7 Ratolí. 8 4 Teclat. Perifèrics 9 Router 10 Software. 11 9 3 Ports i connectors 12 11
 2. 2. MonitorEl monitor és un perifèric de l’ordinadorque consisteix en una pantalla la qualmostra l’activitat que duu a terme lacomputadora a la que està connectada.
 3. 3. La placa mare és la targeta de circuits impresos centrals a l’ordinador i la peça més fonamental que consta de: Caché Bios Memòria ROM SlotsTargetes Ventiladord’expansió Memòria CPU Microprocessador RAM
 4. 4. CachéÉs un conjunt de dades duplicades de les originals, ja que aquestes són difícils d’accedir i són utilitzades per la unitat central de processament de l’ordinador per reduir el temps d’accés a la memòria.
 5. 5. Bios És el primer programa que s’executa a l’ordinador quan s’engega. La seva funció principal és la de carregar i inicialitzar elsistema operatiu. La primera cosa que fa elBios és identificar els dispositius com ara el teclat o la targeta gràfica.
 6. 6. Targetes d’expansióSón dispositius amb diversos circuits integrats i controladors que inserides a les ranures d’expansió, serveixen per ampliar la capacitat de l’ordinador. Les més comunes serveixen per afegir memòria.
 7. 7. Hi ha tres tipus de targetes: Mòdem Xarxa So
 8. 8. El mòdem de l’ordinador consisteix enuna targeta d’expansió, sobre la qual hiha altres dispositius que formen part delmòdem.
 9. 9. La targeta de xarxa, permet la comunicació entre aparells connectats entre sí i també permet compartir recursos entre dues o méscomputadores. A aquestes targetes també se les pot anomenar NIC.
 10. 10. Aquesta targeta permet la sortida del so sota el control d’un programa informàtic anomenat controlador. El típic funcionament consisteix en proveir mitjançant un programa que actua com a mesclador, que les aplicacions multimèdia delcomponent dàudio sonin i puguin ser gestionades.
 11. 11. Memòria RAM És aquella en la qual la informacióqueda emmagatzemada temporalment ique amb el temps s’acaba eliminant. Ésel cas de totes les adreces d’interès que guardem al nostre navegador, entre d’altres.
 12. 12. Memòria ROM És la memòria que s’utilitza per guardar tots aquells programes que permeten engegar l’ordinador i enrealitzen els diagnòstics. La majoria dels ordinadors tenen una capacitat molt petita de la memòria ROM ja que no és tan usual com la RAM.
 13. 13. Slots o ranuresUn slot és un port que permet connectara la placa base,una targeta adaptadoraaddicional la qual sol realitzar funcionsde control de perifèrics.La ranura fa referència a cadascun delsallotjaments que té la placa mare en laqual s’hi posen les targetes d’expansió.
 14. 14. Slots Ranures
 15. 15. Ventilador El ventilador informàtic, permetgestionar la temperatura de l’ordinador, evitant així l’escalfament.
 16. 16. CPU o unitat central de procés És el component de l’ordinador i d’altres dispositius programables, que interpreta les instruccions contingudes en els programes i processa les dades. La unitat central de processament també rep el nom de CPU i proporciona les característiques fonamentals de l’ordinador.La unitat central de procés, descriu una certa classe de màquines lògiques que poden executar programes complexes. Es troba situada sota del ventilador com també el microprocessador.
 17. 17. MicroprocessadorÉs una de les altres peces importants itambé la més cara. És un xip amb molts transistors que mou i calcula les dades i és el centre de processament d’aquestes,les dades.
 18. 18. Busos El bus, és un sistema digital que transfereix les dades entre els components d’una computadora odiverses. Està format per cables o pistes en un circuit imprès a més de circuits integrats.
 19. 19. Bus
 20. 20. Font d’alimentacióLa font d’alimentació és un convertidor/ adaptador del corrent elèctric que ens subministren les companyies elèctriques. La seva funció és subministrar l’energia elèctrica als diferents elements que componen el nostre sistema informàtic.
 21. 21. Disc dur És un dispositiu per emmagatzemardades, no volàtil i utilitza un sistema degravació magnètica per guardar dadesdigitals. Està format per un o més platsunits per un mateix eix que gira a granvelocitat dins d’una caixa metàl·licasegellada.
 22. 22. Disquetera És el dispositiu o unitat lectora/ gravadora de disquets. Aquestes són reconegudes pel sistema operatiu sense cap problema, ja que la BIOS ho permet.Les disqueteres poden tenir diferents mides i capacitats.
 23. 23. Disquetera de 5¼ 1,2 MBDisquetera de 5¼ 3½ 1,2 MB 2,88 MB Disquetera de 3½ 2,88 MB
 24. 24. Lector DVD/CDAquesta unitat lectora permet llegir el contingut del disc introduït en ella.Per llegir-lo té un sistema làser i per tant no toca en cap moment la seva superfície.
 25. 25. RatolíÉs el dispositiu que serveix d’apuntadorutilitzat per facilitar el maneig de l’entorngràfic. Generalment està fabricat perplàstic i òbviament s’utilitza amb lesmans. Avui en dia és un element que nopot faltar en l’equip informàtic tot i ques’hagin desenvolupat altres sistemescom la pantalla tàctil.
 26. 26. Teclat És un dels altres perifèrics, aquest d’entrada, inspirat en el teclat de lesmàquines d’escriure. Utilitza unes tecles que actuen com a palanquesmecàniques que envien informació a lacomputadora. El teclat té entre 99 i 127 tecles i està dividit en quatre blocs.
 27. 27. Bloc de funcions Bloc especial Bloc numèricBloc alfanumèric Bloc especial Bloc numèric
 28. 28. Router A més dels perifèrics anteriors, quenomés són aquells dispositius queformen part de l’ordinador però que estroben a l’exterior, hi trobem el Router.Aquest és un dispositiu que serveix perencaminar rutes. La funció principal ésseleccionar i inspeccionar els paquetsque formen el missatge a partir de laqual busca la ruta més curta.
 29. 29. Configuració del router Cada router es configura d’una manera diferent però hi ha uns passos generals i són els següents:1: Entrar al router i per fer-ho s’ha d’obrir una finestra mitjançant aquests passos: - Anar a la finestra d’inici - executar -teclejar cmd hi ha una finestra que surt escriu ipconfig i donar-li a enter.2: El més normar és que et demani la contrasenya, has de posar la teva, la que et va donar el proveïdor que ve en els papers junt amb el router.3: Dins del router has d’esciure els ports. I per això has de possar el port que vols obrir. El port és el que es configura en els programes p2p. Respecte a la IP privada, és la que vam posar a l’apartat anterior ( Configurar el PC). El més normal és buscar una opció que rep el nom de NAT o Ports.
 30. 30. Ports de connexió
 31. 31. SwitchHi ha una altre commutadora que sovintes pot confondre amb el router. L’switch,aquesta és nua commutadora de xarxesque agrupa el conjunt d’ordinadorsconnectats amb un mateix cable i adiferència del router, per cada paquetque arriba, aquesta les envia.El seu destí serveix per connectar moltsordinadors a un sol port.
 32. 32. Adreça IPSovint ens preguntem que són les IP, bédoncs són uns nombres que identifiquenun dispositiu lògic connectat a la xarxa.Aquestes adreces han de ser úniques.Aquestes tenen vuit nombres ques’anomenen octects.
 33. 33. Software Compren el conjunt dels components lògics necessaris que fan possible la realització de tasques específiques. Els components lògics inclouen entre d’altres les aplicacions informàtiquescom el processador de text o el sistema operatiu que permet a la resta de programari funcionar adequadament.
 34. 34. Ports i connectors Mitjançant els ports i els connectors, les diferents dades poden ser enviades o rebudes. N’hi ha de diferents tipus de ports com ara els de xarxa o de comunicació. Els connectors sónbàsicament el maquinari utilitzat per unir cables. Aquests poden ser mascle ofemella i la diferència és el primer té una més clavilles i el segon un o més receptors.
 35. 35. Laura Oliva 4rt eso BInformàtica: Rodolf Clotet

×