Social media en doelgroepen

541 views
465 views

Published on

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
541
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
9
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Social media en doelgroepen

 1. 1. SOCIAL MEDIA ENDOELGROEPENCollege 3 M6 FSM Hogeschool WindesheimOlaf Molenaar
 2. 2. Opdracht vorige week Zoek een niche markt (fictief) Bedenk een online strategie over hoe je de thought leader van deze niche markt zou kunnen worden?
 3. 3. Thought leader toolkit
 4. 4. Nu: Social media en uwdoelgroepen Blz 49 t/m 67 “De nieuwe regels van social media” Wat is social media Social media toepassen in 4 stappen Een baan vinden via Twitter Waardevolle plaatsen om contacten te leggen De trouwste klanten zijn online te vinden Forums (en hoe je daar te gedragen)
 5. 5. Wat is social media? Sociale media (de Engelse term social media is ook in het Nederlands gangbaar) is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken zijn interactie en dialoog tussen de gebruikers onderling. Kaplan en Haenlein definiëren sociale media als "een groep internetapplicaties die gebruikmaken van de ideologie en de technologie van Web 2.0 en de creatieve uitwisseling van User Generated Content".[1][2] Onder de noemer sociale media worden onder andere weblogs, fora, sociale netwerken als Hyves, Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ gesc haard. Via deze media delen mensen verhalen, kennis en ervaringen. Dit doen zij door berichten te publiceren of door gebruik te maken van ingebouwde reactiemogelijkheden. Denk hierbij aan weblogs, waar lezers reacties achterlaten via een reactieformulier of middels trackbacks.
 6. 6. De eerste Nederlandse bloggersen Windesheim
 7. 7. Overzicht social media
 8. 8. Social media succesvol inzetten in4 stappen
 9. 9. Stap 1 Een content – conversiestrategie De kern van deze fase is het digitale kanaal bepalen waar de kans het grootst is dat de sociale media (en ook de bedrijfs-) doelstellingen worden behaald. (bron Steven van Belleghem)
 10. 10. Een contentstrategie
 11. 11. Stap 2 Opbouwen van online bereik Voor velen blijft een groot online bereik nastreven taboe in de online wereld. Uiteraard zijn interactie en engagement heel belangrijk, maar de return op content is hoger bij een bereik van 10.000 dan bij een bereik van 1.000. Uiteraard is het doel om kwalitatief bereik op te bouwen. Daarbij is de grootste uitdaging de balans in evenwicht houden tussen content die gegarandeerd mensen aantrekt versus content die de juiste mensen aantrekt. (bron Steven van Belleghem)
 12. 12. Lays
 13. 13. Opbouwen online bereik
 14. 14. Opbouwen van bereik (deverkeerde manier)
 15. 15. Opbouwen van bereik (de goedemanier)
 16. 16. Stap 3 Engagement via relevante content Wanneer het bereik is opgebouwd, stijgt de impact van de content. Op dat moment is de grootste uitdaging deze mensen geïnteresseerd houden. De drempel om een merk te volgen of te „liken‟ is heel laag, maar de inspanning om de mensen betrokken te houden, is heel hoog.
 17. 17. Engagement
 18. 18. Stap 4 Van likes naar ambassadeurs De uiteindelijke doelstelling is natuurlijk om je online contacten (likes) te transformeren naar actieve ambassadeurs van je merk. Bron: Steven van Belleghem
 19. 19. Van likes naar ambassadeurs
 20. 20. Van likes naar ambassadeurs
 21. 21. Een baan vinden via socialmedia
 22. 22. Een baan vinden met socialmedia
 23. 23. Een baan vinden (of niet) metsocial media Als je tegenwoordig op zoek bent naar een baan, is het belangrijk om te weten wat je allemaal plaatst op Twitter en Facebook. Het is wel vaker gezegd, maar een reminder kan geen kwaad. Social media posts kunnen ervoor zorgen dat je een baan krijgt, maar ook een baan niet kunt krijgen. Veel bedrijven kijken eerst naar jouw social media profiel voordat ze je op gesprek laten komen.
 24. 24. Discussie sites
 25. 25. Antwoord Eneco Dag Esther, Welkom op ons forum! Goed dat je hier je vraag stelt over stadsverwarming. Om ervoor te zorgen dat andere forumleden je vraag en het antwoord makkelijker kunnen vinden, heb ik je topic verplaatst naar Diensten en producten en de titel aangepast. Je geeft aan dat je om bepaalde redenen bent overgestapt naar een andere leverancier. Uit je verhaal begrijp ik dat je het liefst bij deze leverancier was gebleven, omdat je zeer tevreden bent over de dienstverlening. Zoals je al schrijft, kun je in elk geval voor de levering van elektriciteit bij hen blijven. Voor de levering van stadverwarming ben je niet vrij om een leverancier te kiezen, omdat je dit product verplicht bij ons afneemt. De link van Jeroen, geeft veel informatie over stadverwarming en de gebondenheid aan 1 leverancier. Jeroen, bedankt voor de info ;-). Wil je nog meer weten over warmte en warmtelevering, kijk dan op onze site. Ik verwacht dat je nu meer duidelijkheid hebt over stadsverwarming. Zo niet, laat het dan nog even weten! Verder hoop ik dat onze dienstverlening ervoor gaat zorgen dat je met ons net zo tevreden bent als met de andere leverancier. Groeten, Rieneke
 26. 26. Wat is een wiki?
 27. 27. alternatieven
 28. 28. Opdracht volgende week Ontwikkel aan de hand van het 4 stappenplan van Steven van Belleghem een social media strategie voor een nieuwe Nederlandse verzekeraar. 1 A4

×