Licni problemi

5,066
-1

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
5,066
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
53
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Licni problemi

  1. 1. проблеми у односу са вршњацимаболест, психичке (свађа, групнитешкоће, тешкоће у притисак, насиље,доношењу личниходлука и постављању неразумевање, неи реализовању прихватање...)личних циљева…
  2. 2. Може се десити ... Узрок Последица Неадекватно Лични понашање у школи,проблеми промена у понашању (може представљати сигнал или вентил за ученика)
  3. 3.  уочимо проблем код ученика ученику дамо до знања да бринемо директно се бавимо проблемима код ученика који се тичу школе истражимо о узроку проблема не можемо дубљи лични проблем решити уместо ученика, али можемо саслушати, разговарати, подржати, оснажити, упутити на стручна лица или алармирати стручна лица, заштитити уколико је потребно... постављамо себи границе - не смемо се превише мешати и улазити у личне проблеме ученика, већ само онолико колико је потребно да свој посао образовања и васпитања обављамо на квалитетан начин.
  4. 4. Закључак ...Често се дешава да ни ми одрасли не можемода раздвојимо лично од професионалног, панам је изузетно тешко да квалитетно обављамосвој посао уколико нас нешто мучи. Код нашихученика је због недовољне зрелости личностиова појава још израженија и потпуно природна.На пример, било би престрого и нереално битикиван на ученика чији је породични живот употпуном хаосу уколико у школи не показујебеспрекоран успех и понашање. Из тог разлога, сваки проблем у понашању ученика треба размотрити и размислити о узроку његовог јављања. У складу са узроком, решаваћемо и последицу!
  5. 5. крај
  1. A particular slide catching your eye?

    Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×