Your SlideShare is downloading. ×
0
Licni problemi
Licni problemi
Licni problemi
Licni problemi
Licni problemi
Licni problemi
Licni problemi
Licni problemi
Licni problemi
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Licni problemi

4,871

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
4,871
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
52
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. проблеми у односу са вршњацимаболест, психичке (свађа, групнитешкоће, тешкоће у притисак, насиље,доношењу личниходлука и постављању неразумевање, неи реализовању прихватање...)личних циљева…
  • 2. Може се десити ... Узрок Последица Неадекватно Лични понашање у школи,проблеми промена у понашању (може представљати сигнал или вентил за ученика)
  • 3.  уочимо проблем код ученика ученику дамо до знања да бринемо директно се бавимо проблемима код ученика који се тичу школе истражимо о узроку проблема не можемо дубљи лични проблем решити уместо ученика, али можемо саслушати, разговарати, подржати, оснажити, упутити на стручна лица или алармирати стручна лица, заштитити уколико је потребно... постављамо себи границе - не смемо се превише мешати и улазити у личне проблеме ученика, већ само онолико колико је потребно да свој посао образовања и васпитања обављамо на квалитетан начин.
  • 4. Закључак ...Често се дешава да ни ми одрасли не можемода раздвојимо лично од професионалног, панам је изузетно тешко да квалитетно обављамосвој посао уколико нас нешто мучи. Код нашихученика је због недовољне зрелости личностиова појава још израженија и потпуно природна.На пример, било би престрого и нереално битикиван на ученика чији је породични живот употпуном хаосу уколико у школи не показујебеспрекоран успех и понашање. Из тог разлога, сваки проблем у понашању ученика треба размотрити и размислити о узроку његовог јављања. У складу са узроком, решаваћемо и последицу!
  • 5. крај

×