Your SlideShare is downloading. ×
  • Like
SEO BG Site 2009
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Now you can save presentations on your phone or tablet

Available for both IPhone and Android

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

SEO BG Site 2009

  • 2,368 views
Published

SEO презентация на Огнян Младенов за БГ Сайт 2009 - OnPage optimization

SEO презентация на Огнян Младенов за БГ Сайт 2009 - OnPage optimization

  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Be the first to comment
No Downloads

Views

Total Views
2,368
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2

Actions

Shares
Downloads
46
Comments
0
Likes
6

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
    No notes for slide

Transcript

  • 1.  
  • 2. Има ли модел за перфектно оптимизирана страница ? Патенти на Google, анализи, тестове, интуиция, опит
  • 3. Перфектно оптимизираната страница според Rand Fishkin http://bit.ly/1amHbV Документ !!!
  • 4. Title – Дължина 65 (70), сепаратор |, позиция Meta Description – Дължина 150 (167) snippet CTR Уникално смислено релевантно Rel="Canonical“ Дублирано съдържание 1 страница = 1 URL Meta Keywords / Meta Robots (robots.txt) други Meta Tags – геотаргетиране (www.georss.biz)
  • 5. Дължина - Length Кратките са с предимство Разположение на кл. Дума - Keyword Location Колкото по-близо до домейна – толкова по-добре site.com/keyword > site.com/bg/folder/subfolder/keyword Subdomain или subdirectory (folder) тежест Word Separators Тире или долна черта ( Wikipedia )
  • 6. Number of Keyword Repetitions Повторения на кл. Дума 2-3 за кратка стр. 4-6 дълга стр. Keyword Density Плътност на кл.дума - мит Keyword Usage Variations Синоними, вариации на кл. дума, разделяне на кл. фраза H1 Headline + H2/H3/H4/Hx Заглавие, без значение Alt Attribute ( NB ) + Image Filename ( описание преди + около ) Bold/Italic ( em по-висока корелация с висок SERP ) Internal Link Anchors Според SEOMoz не са фактор HTML Comments
  • 7. Internal Links & Location in Site Architecture Click-Depth Дълбочина на клик – по-висока позиция за keyphrase при по-висока позиция в структурата на сайта. По-малко кликове за да достигнем това URL ( важните на index) Брой (%) на Internal Links Повече връзки = по-голяма тежест ( wikipedia, novavizia ) Връзки в съдържанието vs. Навигация Бонус !!! Google отчита само първата връзка към един URL Sidebar + Footer Намаляваща тежест. За SEO – TOP Menu
  • 8. Keyword Location Keywords в първите 50-100 думи от текста. Първи абзац наситен с кл.думи Content Първо се зарежда съдържанието Related Posts , Products , Services Sidebar
  • 9. Videos - Youtube Images – Picasa, Panoramio, Flickr Maps – Google Maps Lists + Social widgets Google Universal Search
  • 10.  
  • 11.  
  • 12. Достъпност – съдържанието трябва да е достъпно за търсачките. Съдържание – привлекателно, качествено, уникално. Да предразполага към споделяне. Висок коефициент на конверсия (съотношение на посетители и споделили / поставили връзка) OnPage Elements – използване на ключови думи в най-важните елементи на страницата – title, URL Отличното съдържание не заменя отличният маркетинг !!! Отличната маркетингова кампания може да донесе много повече връзки и трафик отколкото съдържанието заслужава. Разпространението на информацията е много по-важно от това да си пръв, прав, честен или ценен Rand Fishkin
  • 13.  
  • 14. Използвани са материали от Explaining (Some of) Google's Algorithm with Pretty Charts & Math Stuff Perfecting Keyword Targeting & On-Page Optimization Публикации за PRO Members в SEOMoz Search Engine Optimization Starter Guide
  • 15. Linkscape index: • Release date: Oct. 6th, 2009 (exactly 1 year after our initial launch) • Root Domains: 57,422,144 (57 million) • Subdomains: 215,675,235 (215 million) • URLs: 40,596,773,936 (40.5 billion) • Links: 456,939,586,207 (456 billion; if we also include pages that 301, that number climbs to 461 billion) • Link Attributes: • No-follow link, internal: 6,965,314,198 (1.51% of total) • No-follow links, external: 2,765,319,261 (0.60% of total) • No-follow links, total: 9,730,633,459 (2.11% of total) • 301'ing URLs: 384,092,425 (0.08% of total) • 302'ing URLs: 2,721,705,173 (0.59% of total) • URLs employing 'rel=canonical': 52,148,989 (0.01% of total) • Average Correlation between mozRank + Google PageRank • Mean absolute error: 0.54 • Average Correlation between Domain mozRank (DmR) and Homepage PageRank • Mean absolute error: 0.37
  • 16. Огнян Младенов Личен блог : oggin.net Skype : oggin.net Facebook / twitter : oggin