Po ctit4magma3part11 12

384 views
285 views

Published on

CTMA I T4 Magmatisme 3part 11_12

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
384
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Po ctit4magma3part11 12

 1. 1. CTMAI: TEMA 4MAGMATISME: 3ª PART
 2. 2. EXEMPLES D’ ACTIVITAT VOLCÀNICA• HEIMAEY( ISLÀNDIA): EN GENERAL TÉ ACTIVITAT EFUSIVA PERÒ AMB MOMENTS ON PREDOMINA L’ ACTIVITAT EXPLOSIVA DE BAIX NIVELL
 3. 3. 53) a)Aquest volcà a quin tipus d’activitat eruptiva dona nom? b)Indica les seves característiques: nom edifici, temps d’activitat i en que consisteix el seu tipus d’activitat.
 4. 4. 54)TENEGUIA ( LA PALMA ): a) Indica el tipus d’activitat en cada fase.b)Sabent que es produeix en una sola erupció volcànica i que queda escapçat després de la colada, contesta: Aquestes 2 fases són típiques dels volcans que tenen una morfologia anomenada:..................................Fase inicial: piroclastes Fase final: colada
 5. 5. 55)1968 EL ARENAL:A)Indica el tipus d’erupció volcànica i el d’edifici volcànic. B) Per quines fases ha passat? C) Quins productes aboca en cada fase? D)En l’última fase quina viscositat i composició tindria la lava?
 6. 6. 56)Quin tipus d’erupció podria ser: a) Efusiva o explosiva? B) Indica tipus concret si indico que havia un tap:
 7. 7. 57) Indica : a) És explosiva o efusiva b) Tipus d’erupció o activitat concret c) Tipus de material que surt del volcà....defineix-lo
 8. 8. 58)Indica: a) És explosiva o efusiva b)Tipus d’erupció c)Nom del volcà. d) Els efectes sobre lapoblació de POMPEYA . e)Quina ha estat la causa? f)A la seva falda hi ha la ciutat de Nàpols ( 3 ml. d’habitants) ...caldria prendre mesures ?
 9. 9. 59)Indica a) Nom tipus de colada de lava. b)Viscositat de la lava. c) Flueix ràpid olentament? d) Va molt lluny? e)A on es refreda: dins o fora del cràter ? f) A quin tipus de lava correspon : àcida o bàsica? G) A quin tipus d’activitat correspon: Estromboliana o Pliniana ?
 10. 10. 60)Erupció Mt. Saint HelensIndica: a) Material que expulsa b) Tipus d’activitat.
 11. 11. 61) És el mateix volcà de la diapositiva anterior: Seqüenciació:a)Origen en un sisme..... Quin fenomen es va produir en 1er lloc?
 12. 12. Cont.61 b) En conseqüència :Quin procés es va produir després ? I quin altre més tard? Recorda el tipus d’activitat d’aquest volcà .
 13. 13. 62)MONTE PELEÉ ( MARTINICA ): Indica a) Nom del relleu. b) Quin fenomen va produir ladestrucció de la ciutat? c) De quin tipus d’activitat és típic el relleu i el fenomen anteriors? d) Cita el nombre de morts. e) Busca per Internet quantes persones es van salvar i el per què.
 14. 14. 63)La Martinica: ciutat de S. Pedro . Explica la relació entre les 2 fotos.
 15. 15. 64)ESTAT ACTUAL MONTE PELEÈ ( LA MARTINICA) LES ANTILLES: a)Indica el nom de l’edificivolcànic entre: volcà en escut , con d’escòries o estratovolcà. b)El que abans era un pitó : quina forma més arrodonida té ara?c) Quin tipus d’erupció va escapçar el pitó? d)Explica perquè aquesta població corra un gran risc ?
 16. 16. 65)a)Indica el nom d’aquests relleus antics. b) A quin tipus de lava corresponen? Dibuixal’s a la teva llibreta.
 17. 17. 66)Indica: a) El nom dels 2 tipus de materials expulsats per el volcà en les imatges 1 i 2. b) El nom del tipus d’edifici. c) El tipus d’activitat volcànica. 1 2
 18. 18. 67)LES COLADES DE VEGADES PODEN SER IMPREVISIBLES: a) Quin fenomen ha provocat aquest volcà durant diferent erupcions? B) Quines terribles conseqüències han tingut les seves diferents erupcions ? A quinspersonatges va afectar i com? c) Quin tipus d’edifici tenen? d) Quin tipus de colada de lava forma el volcà?e) Per tant, quina composició tindran les seves laves?
 19. 19. 68) ILLA DE SURTSEYa) Indica el tipus d’erupció produïda: sabent que és una illa ( pensa el que es pot barrejar amb el magma) i fixant-te en el núvols de materials que surten. b)Molt explosiu o poc?
 20. 20. 69) NOVA ZELANDA: Indica el tipus d’erupció en la qual no surt magma però sabent que en el cim hi ha aquest llac.
 21. 21. 70)ALTRES RISCOS: explica què va passar en el llac Nyos i quins efectes tràgics va tenir.
 22. 22. 71)EL TEIDE (TENERIFE): Quin tipus de colada de lava amb aquesta forma arrodonida té en el centre?
 23. 23. Teoria: Formació de CALDERES:
 24. 24. 72)CALDERA AMB LLAC : ILLA S. MIGUEL ( AÇORES) EXPLICA COM S’HA ORIGINAT?
 25. 25. 73)CALDERA D’EXPLOSIÓ : ILLES COLUMBRETES ( DAVANT VALÈNCIA): EXPLICA EL SEU ORIGEN
 26. 26. 74)VISTA AÈRIA D’EMISSIONS VOLCÀNIQUES:Quin tipus d’erupció pot donar aquestes emissions?
 27. 27. 75) Text: Indica A)Tipus d’erupcions que si poden donar en aquest volcà.B) Nom del tipus d’edifici del volcà. Vista aèria: C) A quin tipus d’erupció es correspon dels 2 tipus indicats abans?
 28. 28. POSSIBLES CONNEXIONS AMB GOOGLE EARTH:• OLOT• AUVERNIA ( LE PUY DE DÔME )• MAUNA KEA (HAWAI )• ILLES AÇORES• ILLA DE LA MARTINICA (MONTE PELEÉ )• CANÁRIAS: LANZAROTE, TENERIFE (TEIDE) LA PALMA....• VESUBI, STROMBOLI, SANTORINI... YELLOSTONE, PARICUTIN, FUJI....
 29. 29. 2.6 VULCANISME ATENUAT: EN ZONES ACTIVES O EN VOLCANS PROP D’EXTINCIÓ O INACTIUS DES DE FA ANYS . A) BUSCA AL TEU LLIBRE LA DEFINICIÓ DE CADA CONCEPTE SEGÜENT B) I PER INTERNET BUSCA UNA FOTO D’EXEMPLE DE CADA.• FONTS TERMALS:• FUMAROLES SUBMARINES :• GUÈISERS:• VOLCANS DE FANG:• FUMAROLES:
 30. 30. 2.7 VOLCANS I TECTÒNICA DE PLAQUES
 31. 31. LECTURA:EL VOLCÀ DE DIONISIO PULIDO
 32. 32. MUNTANYES + GRANS DEL SISTEMA SOLAR

×