Your SlideShare is downloading. ×
 • Like
Tema 13: FONAMENTS DE L'ESTAT SOCIAL I DEMOCRÀTIC DE DRET
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Now you can save presentations on your phone or tablet

Available for both IPhone and Android

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

Tema 13: FONAMENTS DE L'ESTAT SOCIAL I DEMOCRÀTIC DE DRET

 • 722 views
Published

 

Published in Education , Travel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
No Downloads

Views

Total Views
722
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1

Actions

Shares
Downloads
4
Comments
0
Likes
1

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Tema 13: FONAMENTS DE L'ESTAT SOCIAL I DEMOCRÀTIC DE DRET. Núria Selva Col·legi Sant Andreu
 • 2. Índex: 1. Un nou concepte de Llibertat 2. De l'estat liberal de dret a l´estat democràtic de dret 3.L´estat social i democràtic de dret 4. La recuperació de la societat civil.
 • 3. 1. Un nou concepte de Llibertat El contrast entre la llibertat dels antics i dels moderns el va exposar de manera magistral el filòsof francès Benjamin Constant en una conferència de 1819.
 • 4. Dos tipus de llibertat: La llibertat dels antics , La llibertat dels la manifesta sobretot moderns té la en la democràcia capacitat de ser lliure i extensa en el segle V el dret d'exercir-la és aC consistia a fruit del sorgiment de participar en els les teories del dret diferents assumptes natural en temps públics. Es considera antics, i desembocarà home lliure el ciutadà el concepte de llibertat què era el legitimat per els moderns. S'afirma prendre part activa en per naturalesa que el govern de la polis. cada persona té uns drets que la societat ha de respectar.
 • 5. 1.2. Llibertat Positiva i negativa La llibertat positiva La Negativa consisteix equival a ser un a no tenir mateix el seu propi interferències ni amor. El què te de impediments per part positiu aquesta d'altres persones que llibertat és que impedeixin a l'individu consisteix en el fet què a dur a terme els seus l'individu tingui ell desitjos, siguin quins mateix el control de la siguin , Aquesta seva pròpia vida i les llibertat és que només seves pròpies consisteix en la decisions , i no depèn negació dels obstacles de les forces exteriors que altres puguin que el manipulin. posar-me .
 • 6. 1.3. L´individualisme Possessiu Els supòsits de l’ individualisme possessiu es basen en la llibertat de l’ésser humà, és a dir, tota persona és lliure de la dependència dels seus actes. L’home també és lliure de qualsevol relació amb el seu entorn, ja que tot individu es relaciona amb la societat per interès propi i per atracció, no per obligació. L’individu és el propietari de la seva persona i de les seves capacitats, és a dir, s’ocupa i és responsable de si mateix i no deu res a la societat. Malgrat que l’ésser humà no pugui oferir el conjunt de la seva persona a la societat, si pot entregar el seu talent per treballar, .
 • 7. 2. De l'estat liberal de dret a l'estat democràtic de dret: 2.1. L'estat Liberal. El monarca representa la voluntat sobirana i en què la paraula és la llei. Les lleis s'han de sotmetre a sobirania popular de aquesta manera sobre pas al concepte de l'imperi de llei. Els pensadors liberals tenen un interès per donar la raó de la necessitat de la llei .
 • 8. Kant a la seva obra La Pau Perpètua formula tres principis.: -Principi de llibertat de cada membre de la societat -Dependència de tots respecte una única legislació comuna. -Principi de la igualtat en tots els súbdits.
 • 9. 2. De l'estat liberal de dret a l'estat democràtic de dret: 2.1 La tradició Liberal El punt de partida del liberalisme és la creença què tot individu consisteix el nucli de l'actuació política i l'estat a de garantir la seva llibertat d'actuació establint un marc legal què protegeixi els drets què té . Les funcions bàsiques d'aquest estat liberal són: -Protegir la vida dels seus membre mantenint-ne la seguretat. - Reduir la por i la incertesa fonamental la pau civil. - Assegurar el dret de propietat i facilitar el comerç.
 • 10. 2.2 L'herència republicana : estat liberal com estat democràtic. Liberalisme Hereu Tradició Republicana Estat constitucional Tots els ciutadans som iguals davant de la llei , per evitar abusos de poder els republicans van posar unes pràctiques diverses: -El Constitucionisme -La separació de Poders -L'estat Laboral i demòctaric de Dret
 • 11. 2.3 Societat Civil Àmbit de la Societat Civil com a conjunt de institucions i mecanismes de coordinació social no dependents en el sistema administratiu estatal . La societat Civil com a Societat Comercial Adam Smith ens diu què la economia Està formada per individus als quals els mou el seu propi interès i S'ha de convertir què són propensos a l´intercanvi sorgit en el nucli motor de la a l'hora de la recerca del benefici mutu Vida social
 • 12. Establir la igualtat Material , condicions socials 3.1. L'estat I econòmiques igual per Tothom. social i democràtic de La llibertat condueix al socialisme a controlar el mercat dret El dret de propietat i el control dels mitjans de producció i distribució dels béns econòmics haurien d'estar en mans de la societat considerada coma totalitat
 • 13. 3.2 Dos socialismes: El socialisme científic o “marxisme” fou una ideologia crítica amb el capitalisme i revolucionària que fou creada a mitjan segle XIX per Karl Marx i Friedrich Engels El marxisme va desenvolupar-se notablement al llarg de la segona meitat del segle XIX, i va tenir una gran influència sobre el moviment obrer i sobre la ideologia política fins a les darreres dècades del segle XX -El socialisme reformista és un moviment de reforma social aparegut al segle XIX que propugnava la intervenció de l'Estat en l'economia per combatre les desigualtats socials provocades pel sistema capitalista.
 • 14. 3.3 Estat social de dret Estat Social ha après la forma d'estat del benestar. Aquesta nova concepció ha d'assumir els drets socials ; econòmics i culturals: -Inclou el sistema la preocupació per la igualtat social . Com a Resposta de les exigències de La justícia social per fer la igualtat d´aportunitats. - Com a resposta als problemes propis del sistema econòmic L'economia requereix una coordinació estatal per assegurar l'eficàcia i evitar les tendències de crisis .
 • 15. Valors: . Llibertat Justícia Igualtat Pluralisme polític ESTAT SOCIAL 3.4 L'estat I DEMOCRÀTIC DE DRET social Fonament Liberal: i democràtic L'estat de dret Liberal de dret. Fonament republicà: L'estat de dret democràtic Fonament socialdemòcrata: L'estat social de dret
 • 16. 4 La recuperació de la societat civil: 4.1: Els límits de l'estat En la actualitat , la idea de estat sòbria fruit de l'acord entre tots els membres ha estat molt desfigurada . Els límits de estat: -Estat benefactor redueix la iniciativa privada -augment de les competències: separació entre governants i governats -Sobirania estatal: insuficient per fer front a la globalització.
 • 17. 4.2. Una nova societat civil És la societat civil la que legitima el poder Cal crear un espai públic de lliure coerció estatal. La societat civil ha de ser autònoma Cal crear una opinió publica La societat civil ha d'assumir les seves responsabilitats Enfrontir una ètica de la societat civil.