Penglibatan di sekolah

336 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
336
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Penglibatan di sekolah

  1. 1. PENGLIBATAN DI SEKOLAH JAWATAN: GURU PENASIHAT KELAB DAN PERSATUAN PERSATUAN MATEMATIK KREATIF ABUNG DI NGAN T PERTAN PENGURUSAN PERBELANJAAN I: AKTIVIT AKTIVITI :
  2. 2. REFLEKSI: Pada minggu pertama perjumpaan, saya di minta untuk merancang dan mengendalikan satu aktiviti untuk dijalankan semasa perjumpaan Persatuan Matematik. Oleh itu, saya bercadang untuk menjalankan aktiviti membuat tabung daripada botol minuman terpakai. Para pelajar membawa pelbagai jenis botl minuman plastik dan mereka telah berjaya menghasilkan pelbagai jenis tabung yang kreatif dan menarik. Pada minggu ketiga pula, saya sekali lagi telah diminta untuk merancang aktiviti bagi Persatuan Matematik. Kali ini, saya bercadang untuk mengadakan aktiviti Pengurusan Perbelanjaan. Saya telah menyediakan satu tayangan slaid untuk ditayangkan kepada pelajar. Respons yang diterima amat memberangsangkan dan guru-guru Persatuan Matematik mengucapkan jutaan terima kasih kerana sudi merancang dan melaksanakan aktiviti untuk persatuan.
  3. 3. BOLA BALING (P) KEJAYAAN: NAIB JUARA KUMPULAN SUKU AKHIR PERINGKAT QIT JEMBAL KO-KURIKULUMQIT JEMBALSUKU AKHIR PERINGKAT KEJAYAAN: BOLA JARING
  4. 4. REFLEKSI :Minggu pertama sesi praktikum, saya telah diminta untuk membantu melatih pasukan bola jaring sekolah. Latihan bermula padasetiap hari bermula jam 5 – 6.30 petang. Seramai 12 orang pelajar dipilih sebagai pemain utama dan juga pemain simpanan.Perlawanan Peringkat QIT Jembal diadakan di SK Raja Bahar pada hari Selasa, 20 Mac 2012. Pasukan bola jaring SK Mentuantelah melayakkan diri ke peringkat suku akhir sebelum tewas di tangan SK Chica Menyabong.Pada minggu ketiga pula, saya telah diberi kepercayaan untuk melatih pasukan bola baling perempuan. Latihan selama 3 hari telahdijalankan di padang sekolah bermula jam 5 petang sehingga jam 6.30 petang. Seramai 12 orang pemain telah dipilih untukmewakili sekolah dan pasukan SK Mentuan telah mara ke peringkat suku akhir setelah menjadi naib johan kumpulan. Perlawananbola baling Peringkat QIT Jembal ini telah diadakan di SK Chica Menyabong.
  5. 5. MESYUARAT AGUNG PIBG GURU GANTI PENCATAT MINIT KELAS 1M, 1T MENSYUARAT. 2M, 3S, 3K, 4T LAIN-LAIN MAJLIS PERSARAAN PN WAN JAH AJK JAMUANMAJLIS PELANCARANSEKOLAH PENYAYANG. AJK BUKU PROGRAM. SOLAT HAJAT DAN BACAAN YASIN PELAJAR TAHUN 6

×