Your SlideShare is downloading. ×
0
De lucht als canvas
De lucht als canvas
De lucht als canvas
De lucht als canvas
De lucht als canvas
De lucht als canvas
De lucht als canvas
De lucht als canvas
De lucht als canvas
De lucht als canvas
De lucht als canvas
De lucht als canvas
De lucht als canvas
De lucht als canvas
De lucht als canvas
De lucht als canvas
De lucht als canvas
De lucht als canvas
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

De lucht als canvas

1,208

Published on

Presentation of photographs taken from the sky using a cloudbuster.

Presentation of photographs taken from the sky using a cloudbuster.

Published in: Art & Photos
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
1,208
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. de lucht als canvas fotoproject met een ‘ cloudbuster ’
 • 2. de lucht als canvas Luchten spelen een belangrijke rol in mijn foto’s. De laatste jaren vond ik het daarmee slecht gesteld. Ik zag veel grijze luchten zonder ook maar een stukje blauw. Het fotoproject ‘de lucht als canvas’ begon als een studie naar het fenomeen ‘ chemtrails ’ , maar veranderde al snel in een experiment met de lucht. Voor het project ben ik gebruik gaan maken van een uitvinding uit de jaren veertig van de vorige eeuw. De Duitser Wilhelm Reich bedacht toen de ‘ cloudbuster ’ waarmee je de lucht, de wolken en zelfs de regen kon beïnvloeden. Einstein typeerde de uitvinding als een ‘bomshell’ voor de biologische wetenschap. Kate Bush maakte er in de jaren 80 nog een liedje over, Cloudbusting. Bij alle foto’s van het project heb ik de cloudbuster ingezet. De luchten vertoonden direct veel meer blauw, hadden weer wonderlijke wolkenpartijen en spannend licht. De foto’s zijn gemaakt in de bossen bij Zeist, in de periode tussen september 2010 en mei 2011. Frank Zweers
 • 3. In de zomer van 2010 ben ik het fenomeen ‘ chemtrails ’ gaan bestuderen. Ik had er al eerder over gehoord, maar kon niet geloven dat er vliegtuigen waren die doelbewust de lucht vervuilde.
 • 4. Op gezette tijden documenteerde ik het vliegtuigverkeer boven mijn hoofd. Alle vliegtuigen die overkwamen noteerde ik op een kaart, voorzien met tijdstip en richting. Het resultaat was overduidelijk. Het merendeel van de vliegtuigen boven mijn hoofd lieten een chemtrail spoor achter.
 • 5. Ik heb de vliegtuigen opgezocht op vliegtuigtrackingsite casper.frontier.nl . Hier kwam ik tot een bizarre ontdekking. Bijna de helft van de ‘ chemtrailvliegtuigen ’ werd niet vermeld. De rest van de ‘ chemtrailvliegtuigen ’ werd aangemerkt als ‘onbekende maatschappij’ met ‘onbekende bestemming’…
 • 6. Van een enkel ‘ chemtrailvliegtuig ’ werd de naam wél vermeld. Meestal betrof dit Ryan Air of een obscure Arabische maatschappij.
 • 7. Nooit betrof het de KLM of andere gerenommeerde maatschappijen, zoals British Airways, Air France of Lufthansa. Die vlogen wel voorbij, maar behoorden tot de ‘schone’ vliegtuigen.
 • 8. Ik was van slag vanwege het besef dat er moedwillig vervuiling over ons uitgestrooid werd en dat dit gebeurde in een ongecontroleerd schemergebied. De Europese actiegroep tegen chemtrails ‘ Belfort ’ kreeg tot dusver geen poot aan de grond. Overheid, politiek en media geven niet thuis.
 • 9. Reden voor mij om een praktische oplossing te zoeken. Op internet had ik gelezen over een uitvinding van Wilhelm Reich , waarmee je chemtrails onschadelijk kunt maken: de Cloudbuster (in Nederland meestal Chembuster, soms ook Lovebooster genaamd). Het apparaat werkt niet op stroom, maar met koperen buizen, kristal, ijzervijlzel en kunsthars. De combinatie van materialen zorgt voor een positief geladen ‘ orgone ’ energie die door de buizen de lucht in komt. Samen met de intentie van de eigenaar kunnen zo chemtrails omgezet worden in schone blauwe luchten met natuurlijke wolken.
 • 10. Vanaf het eerste moment ben ik foto’s gaan nemen en raakte ik gefascineerd door de transformaties. Met het verdwijnen van de chemtrails, verschenen er allerlei wonderlijke wolkenpartijen.
 • 11. Ik zag sylphs (of windveren) in allerlei vormen, regenbogen, regenhonden, halo’s, fascinerende lichtspektakels en zelfs dichte sluierbewolking trok open…
 • 12. De lucht werd een groot canvas doek waarop mijn intenties tot leven kwamen.
 • 13. Mijn cloudbuster zette alle negativiteit om in positiviteit. De natuur kwam tot leven door de gezonde lucht, de schone regen en de positieve vibraties.
 • 14. Via de cloudbuster werkte ik samen met de elementen de zon, de lucht, het water, de aarde Alle liefde die ik erin stopte kreeg ik 1000-voudig terug
 • 15. Het was een sprookjesachtig avontuur dat ik iedereen van harte kan aanbevelen!
 • 16.  
 • 17. © 2011 Nunkistar)- http://nunki.nl
 • 18. Maak zelf je eigen cloudbuster of koop er een

×