• Save
10 Linkedin tips voor meer resultaat met Linkedin!
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Like this? Share it with your network

Share

10 Linkedin tips voor meer resultaat met Linkedin!

on

 • 880 views

Haal meer resultaat uit Linkedin met de 10 Linkedin tips! Lees het complete artikel op http://www.nownederland.nl/tips/linkedin-tips/

Haal meer resultaat uit Linkedin met de 10 Linkedin tips! Lees het complete artikel op http://www.nownederland.nl/tips/linkedin-tips/

Statistics

Views

Total Views
880
Views on SlideShare
880
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
1
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

10 Linkedin tips voor meer resultaat met Linkedin! Presentation Transcript

 • 1. NOW Nederland Webtrends / 10 Linkedin tips “ Zorg voor een compleet en helder profiel”1 De eerste stap voor succes op Linkedin is het aanmaken van een compleet profiel over jezelf. Geef zoveel mogelijk openheid over relevante contactgegevens, opleidingen, je huidige functie, je arbeidsverleden en de activiteiten van je bedrijf. Op Linkedin is transparantie belangrijk want gebruikers willen weten of je interessant voor hen bent. Verval vooral niet in lange beschrijvingen en ben eerlijk over jezelf, je carriére en je bedrijfsprofiel. Zorg voor een zo compleet mogelijk profiel dat aanspreekt.
 • 2. NOW Nederland Webtrends / 10 Linkedin tips “ Koppel Linkedin aan Slideshare, Blog en Twitter”2 Linkedin is sinds kort geïntegreerd met de microblogging website Twitter. Zorg daarom ook voor een Twitter account en koppel deze aan Linkedin. Door de koppeling kunnen Linkedin gebruikers altijd zien waar je je mee bezig houdt. Via Twitter kun je bijvoorbeeld relevant nieuws verspreiden met links naar je website. Linkedin gebruikers zullen je website daardoor gaan bezoeken. Wanneer je een blog hebt, dan kun je deze rechtstreeks op je Linkedin profiel publiceren.
 • 3. NOW Nederland Webtrends / 10 Linkedin tips “ Raak bevriend met al je relaties”3 Veel van je bestaande relaties hebben een Linkedin profiel. Zorg dat je bevriend raakt met zoveel mogelijk van je contacten. Vergeet niet dat je alleen gebruikers uitnodigt die je echt kent, anders loop je het risico dat je een ‘rode kaart’ krijgt. Dit werkt als volgt: als je gebruikers uitnodigt die je niet kent, dan kunnen deze gebruikers je uitnodiging rapporteren als een vorm van spam. Je kunt via de zoekfunctie zoeken naar je contacten en ze uitnodigen als vriend. Het is handiger om je contacten te importeren uit bijvoorbeeld Outlook of Hotmail.
 • 4. NOW Nederland Webtrends / 10 Linkedin tips “ Geef en krijg aanbevelingen”4 Je betrouwbaarheid is van belang op Linkedin want hoe hoger je betrouwbaarheid is, hoe meer gebruikers je interessant vinden. Zorg daarom dat je je eigen relaties aanbeveelt en dat je zelf aanbevelingen krijgt. Aanbevelingen geven doe je door op het profiel van andere gebruikers op ‘Recommend this person’ te klikken. Wil je niet wachten tot je relaties jou aanbevelen? Vraag dan al je relaties in één keer om een aanbeveling. Via je eigen profiel klik je hiervoor op ‘Ask for a recommendation’.
 • 5. NOW Nederland Webtrends / 10 Linkedin tips “ Promoot je openbare profiel”5 In het kader van je transparantie doe je er goed aan je profiel openbaar te maken. Daardoor ben je ook voor niet-leden van Linkedin vindbaar en zichtbaar. Je maakt een openbaar profiel aan door eerst op ‘Settings’ te klikken en daarna te klikken op ‘Public profile’. Zorg dat je hier al je gegevens openbaar maakt en kies een profielnaam waarin je voor- en achternaam voorkomen. Daardoor word je vindbaar in zoekmachines. Met een openbaar profiel creëer je nieuwe mogelijkheden voor jezelf.
 • 6. NOW Nederland Webtrends / 10 Linkedin tips “ Word lid van relevante groepen”6 Je hebt nu een transparant en betrouwbaar profiel opgebouwd en je bent bevriend met je bestaande contacten. Het is nu tijd om op zoek te gaan naar nieuwe contacten. Zorg daarom dat je lid wordt van (discussie)groepen op Linkedin. In groepen verzamelen gebruikers zich met dezelfde interesses. Via de zoekoptie kun je zoeken naar groepen op basis van trefwoorden. Je ziet in de zoekresultaten hoeveel leden een groep heeft. Zorg dat je lid wordt van niet meer dan tien populaire groepen die je aanspreken en die relevant voor je zijn.
 • 7. NOW Nederland Webtrends / 10 Linkedin tips “ Reageer en discussieer in groepen”7 Net zoals in het dagelijkse leven willen Linkedin gebruikers je leren kennen voordat ze zaken met je doen. Zorg daarom dat je actief bent in een aantal van de groepen waar je lid van bent. Kies zorgvuldig in welke groepen je actief wilt zijn, je hebt namelijk geen tijd om in alle groepen op te vallen. Om op te vallen in groepen is het belangrijk dat je discussies volgt en je mening geeft. Een scherpe toon of een duidelijke opinie valt op. Neem daarom je standpunt in. In de discussies kun je relevante achtergronden, links en inzichten plaatsen.
 • 8. NOW Nederland Webtrends / 10 Linkedin tips “ Draag relevant nieuws aan in groepen”8 In groepen kun je nieuwe onderwerpen aandragen. Heb je interessant nieuws te melden? Plaats dan een artikel en link door naar het artikel dat je hebt gelezen. Heb je een algemene vraag of een standpunt? Start dan een discussie. Het is belangrijk dat je een kwalitatieve bijdrage in de groep levert en geen spam-achtige promotie voor jezelf of je website maakt. Andere gebruikers zullen je waarderen als je vooral veel informatie ‘geeft’. Plaats dus niet jezelf maar je bijdragen in de schijnwerpers.
 • 9. NOW Nederland Webtrends / 10 Linkedin tips “ Maak nieuwe vrienden in groepen”9 Het kost enige tijd maar je activiteit in groepen wordt beloond. Dankzij je interessante nieuws bijdragen en je opinie ben je een veel geziene deelnemer in de groep. Je zult merken dat het bezoek op je profiel gaat toenemen en dat je website of blog meer bezoek via Linkedin oplevert. Door actief te zijn in groepen maken steeds meer gebruikers kennis met je bedrijf. Natuurlijk leer je ook andere gebruikers kennen. Als gebruikers bekend zijn met wat je biedt, dan vinden ze je wellicht interessant als zakenrelatie.
 • 10. NOW Nederland Webtrends / 10 Linkedin tips “ Word premium lid”10 Netwerken in de groepen van Linkedin is een goedkope maar intensieve bezigheid om nieuwe contacten te leggen maar het levert zeker resultaat op. Er is echter een snellere vorm om rechtstreeks in contact te komen met andere gebruikers, namelijk door premium lid van Linkedin te worden. Via een onbetaald account kun je niet direct in contact komen met andere gebruikers, zonder dat je eerst wederzijdse vriendschap accepteert. Met het premium lidmaatschap kun je andere gebruikers wel rechtstreeks benaderen.
 • 11. www.nownederland.nl