Loading…

Flash Player 9 (or above) is needed to view presentations.
We have detected that you do not have it on your computer. To install it, go here.

Like this presentation? Why not share!

Ley mordaza(val)

on

 • 852 views

Explicació de l'avantprojecte de llei de la "Ley Mordaza", proposada pel Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad.

Explicació de l'avantprojecte de llei de la "Ley Mordaza", proposada pel Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad.

Statistics

Views

Total Views
852
Views on SlideShare
852
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
3
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Ley mordaza(val) Ley mordaza(val) Presentation Transcript

 • Saps què és La “Ley Mordaza”? també anomenada “Ley de Igualdad de Trato” Material elaborat perDemocràcia Real Ja València
 • “Ley de igualdad de trato” “Llei digualtat de tracte” Proposada pel Ministeri de Sanitat,Política Social i Igualtat Actualment en Avantprojecte de Llei (encarano aprovada ni posada en funcionament) En principi beneficiosa, ja que técom a objectiu el “garantir i promoure elDret a la igualtat de tracte i noDiscriminació, en desplegament delsArticles 9.2 i 14 de la Constitució”
 • Tal com està redactada resulta completamentambigua: Afecta tant persones físiques com jurídiques (art.1) Afecta tots els àmbits de la vida política, econòmica, cultural i social (art 3) Fa referència a qualsevol situació en la que càpia discriminació per raó de naixement, origen racial o ètnic, sexe, religió, convicció o opinió, edat, discapacitat, orientació o identitat sexual, malaltia, llengua o qualsevol altra condició o circumstància personal o social (art 2)
 • A més: La discriminació pot causar-se de forma directa o indirecta (art 5) Implica multes dentre 150 i 500.000 euros (art. 44).
 • I això què implica????
 • Com que a afecta qualsevol aspecte de la vidapolítica, econòmica, cultural i social i fareferència a qualsevol situació en què càpiadiscriminació per raó de naixement, origenracial o ètnic, sexe, religió, convicció uopinió, edat, discapacitat, orientació oidentitat sexual, malaltia, llengua o qualsevolaltra condició o circumstància personal osocial...
 • Pot implicar multes o altres mesures per aqualsevol cosa:★ col·legis concertats que accepten alumnatnomés dun determinat sexe★ fundacions que oferisquen beques per aestudiants amb discapacitat visual (però noauditiva, per exemple)★ Humoristes que facen acudits dennassats★ pàgines web
 • La idea de protegir per llei enfront de ladiscriminació és positiva. La redacció ambigua la convertix en potencialmentridícula o fins i tot perillosa per a la llibertatdexpressió, perquè queda oberta a quasi qualsevolcosa
 • A més, modifica la “Ley de Servicios de la Sociedadde la Información y de Comercio Electrónico” (LSSI,Art. 11 de la Llei 34/2002, d11 de juliol),afegint: “En particular, cuando resulte necesario paraproteger los derechos de la víctima, los jueces ytribunales podrán acordar, de conformidad con lalegislación procesal, motivadamente, y siempre deacuerdo con el principio de proporcionalidad,cualquiera de las medidas de restricción ointerrupción de la prestación de servicios o deretirada de datos de páginas de Internet quecontempla la presente ley”.
 • Una vegada més...I això què implica????
 • El text no especifica què és una víctima en aquestcontext, i a més afecta qualsevol discriminaciódirecta o indirecta per raó de:- naixement- origen racial o ètnic- sexe- religió- convicció o opinió- edat- discapacitat- orientació o identitat sexual- malaltia- llengua o- qualsevol altra condició o circumstància personalO social (PER SI FALTAVA ALGUNA COSA)
 • Això converteix la “Ley de Igualdad de trato” en,Com se li coneix més popularment, la “Ley Mordaza”,perquè ataca radicalment a la llibertat d’expressió.Recordemos ahora que habilitaba“medidas de restricción ointerrupción de la prestación deservicios o de retirada de datosde páginas de Internet”
 • Qualsevol blog o pàgina web podria ser censurat, en aplicació daquesta LleiVegem un exemple... El meu post del dia: estimat blog Deteste els gats Comentaris Anónimo dice: catssss dünhhhyanın ən yaxxxxşı El comentari està escrit en azerbaijani, amb errors gramatical i èmfasi (perquè li agraden molt els gats). Al no poder saber el significat per no poder traduir-ho, un comentari tan naïf com aquest podria implicar el tancament del bloc, en el cas que el/la blogger no responguera i el/la comentarista se sentira directament o indirectament discriminat per raó d’opinió, llengua o origen.
 • ridícul?NO NOMÉS AIXÒ
 • El perillós arriba quan la Llei suspén lapresumpció dinnocència (Art.24 de la ConstitucióEspanyola)Segons lArt.28, lacusat de discriminacióhaurà de provar la seua innocència LA LLEI PREN UN ALTRE COLOR ARA, NO?
 • Sospitós?“NO SE VAYAN TODAVÍA... AÚN HAY MÁS”
 • Segons lArt.37, es crearia la “Autoridad para laIgualdad de Trato y la No Discriminación”, una“autoridad independiente” que sencarregaràde’aplicar aquesta llei i de “ejercitar accionesjudiciales”.Curiosament, “el nombramiento de la personatitular de la Autoridad para la Igualdad de Tratoy la No Discriminación corresponderá al Gobiernomediante Real Decreto” (Art.38).És a dir, el govern podrà triar qui controlalaplicació desta llei.No el Parlament.NI PER DESCOMPTAT, EL POBLE.
 • Lexemple de post triat és especialmentinsubstancial a propòsit, per a no entraren debat sobre les possiblesdiscriminacions per sexe, raça o llengua.Però si amb un exemple així, laplicacióde la Llei podria ser danyosa, cap imaginarel que podria comportar per a blogs en elsque semeten, per exemple, opinionspolítiques.La introducció de trolls (comentaristesInfiltrats i malintencionats) en elsblogs podria ser una ferramenta senzilla ieficaç per a tancar qualsevol blog.
 • No volem fer-li el treball brut aIntereconomiaNi PSOE ni PP, ambdós treballen al serveiduns pocs i en contra del poble.
 • Curiosament, el G8 va reclamar fa unsdies un “Internet Civilitzat”
 • “Internet es el lugar en el que nos conocemos, noscomunicamos, creamos, nos educamos y nosorganizamos. Sin embargo, estamos en un momentodecisivo en la joven historia de la Red: quepodría convertirse en una herramienta fundamental,para mejorar nuestra sociedad y aumentar nuestrosconocimientos y nuestra cultura o en unaherramienta totalitaria de vigilancia y control.”Opinió compartida, presa del blochttp://foltavernes.wordpress.com
 • AMB AQUESTA LLEI... LA SEPARACIÓ DE PODERS ES DEBILITA ENCARA MÉS SAFAVORIX LA CENSURA EN QUALSEVOL MITJÀ ES VULNERA LA PRESUMPCIÓ DINNOCÈNCIA ES FOMENTA LA CAÇA DE BRUIXES EN DEFINITIVA... LA DEMOCRÀCIA ÉS MENYS DEMOCRÀCIA I MÉS PARTITOCRÀCIA CADA DIA
 • DAVANT DE TOT AIXÒI DE MOLT MÉS... TORMA A PRENDRE EL CARRER CONVOCATÒRIA CONJUNTA ACAMPADES I DRY TOTXS SOM 15M PER UNA DEMOCRÀCIA REAL JA!
 • FONTSText íntegre de l’avantprojecte de Lleihttp://www.msps.es/normativa/docs/LIgualdadTrato.pdfComentaris en blocshttp://ciudad-futura.net/2011/05/31/ley-mordaza-pajin/http://www.audenslegal.es/blog/tiron-de-orejas-a-la-ley-pajin-mordaza/http://www.nacionred.com/censura/ley-mordaza-o-como-el-gobierno-podria-censurar-la-redhttp://www.outono.net/elentir/2011/05/29/asi-afectara-a-los-blogs-la-ley-mordaza-que-prepara-leire-pajin/http://foltavernes.wordpress.com/2011/06/04/control-o-descontrol/