Καταλύτης για την ανάπτυξη η περιουσία του Δημοσίου

166 views

Published on

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΦΥΠΑΝΥΠ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ»

Τι αναμένετε από το ταξίδι στη Κίνα;

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η Κίνα πέρα από το μεγάλο μέγεθος της αποτελεί σήμερα μια ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομική υπερδύναμη που προσπαθεί δυναμικά να αποκτήσει ένα πιο εξωστρεφή χαρακτήρα στοχεύοντας άμεσα τις μεγάλες διεθνείς αγορές. Στο σημείο αυτό λοιπόν οι στόχοι μας ταυτίζονται απολύτως αφού η Ελλάδα, μετά και την επιτυχία της ΚΟΣΚΟ στον Πειραιά, αποτελεί μια από τις βασικότερες πύλες εισόδου στην Ευρώπη και παράλληλα προσπαθεί να προσεγγίσει όλες εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα. Παράλληλα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σημειώσω για ακόμα μια φορά ότι βασική μας επιδίωξη είναι η στήριξη και η ανάδειξη της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων ως κύριου μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση βλέπουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση και θέλω να είναι σαφές ότι η προσπάθεια για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση των εξαγωγών είναι μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία που δεν επιτυγχάνεται άμεσα, ενώ παράλληλα σχετίζεται άμεσα με αρκετούς άλλους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να είναι σαφές οτι η λογική της κυβέρνησης δεν είναι σε καμία περίπτωση η καλλιέργεια υπερβολικών προσδοκιών.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια της Κυβέρνησης για την προσέλκυση των επενδύσεων;

Όπως γνωρίζετε πριν από λίγες εβδομάδες ψηφίστηκε από τη Βουλή το νέο θεσμικό πλαίσιο για την διαμόρφωση ενός πιο φιλικού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις. Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε για να πείσουμε τους επενδυτές και στην Ευρώπη αλλά και σε όλον τον κόσμο ότι η Ελλάδα αλλάζει. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πολλές χώρες – την ίδια στιγμή με την Ελλάδα – διεκδικούν την προσέλκυση επενδύσεων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις αποκρατικοποιήσεις. Όσο εμείς αλλάζουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, κάνοντας το πιο φιλικό στην επιχειρηματικότητα, την ίδια πρακτική ακολουθούν και άλλες όμορες χώρες. Έχουμε έναν πολύ μεγάλο ανταγωνισμό απέναντι μας.

Υλοποιήθηκε το πρώτο κύμα των αποκρα

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
166
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
12
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Καταλύτης για την ανάπτυξη η περιουσία του Δημοσίου

  1. 1. ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΜέσο:. . . . . . . . . .ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΗμ. Έκδοσης:. . . .11/5/2013 Ημ. Αποδελτίωσης:. . .11/5/2013Σελίδα:. . . . . . . . . 9Innews AE - Αποδελτίωση Τύπου - http://www.innews.gr

×