Spring

513 views
397 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
513
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Spring

  1. 1. Честита Пролет !
  2. 2. Пролетта е любов, която витае във въздуха и тайно ни подшушва красиви мисли. Кара ни да зареем погледа си по – дълго от обичайното през прозореца към слънчевия ден навън. Примамва ни към по -продължителни разходки в парка.
  3. 3. Пролетта ни носи порция щастие и отнася мислите ни към екзотични слънчеви мечтания. Тя е вълшебницата, която събужда живот във всичко. Пролетта ни носи много светли чувства, зарежда ни с енергия и ни кара да мислим позитивно.
  4. 4. Всички обичат този сезон, защото времето се затопля, дърветата разцъфват, появяват се първите цветя, а птиците се връщат от юг. Време е за едно ново начало!
  5. 5. Древните скандинавски саги разказват, че в края на дългата и студена зима на земята пристигала младата и красива богиня Фрея. Тя слизала от колесницата си, в която били впрегнати две пухкави котки, и отключвала пролетта. За ключове й служели едни от първите цветя - игликите. И наистина стъбълцата с цветовете приличат на връзка ключета. По нашите земи предвестница на пролетта е Баба Марта. За разлика от Фрея тя е на сериозна възраст и не блести с хубост и благост, но също е избрала игликата,за да извести, че студовете са си заминали. Китка от иглики е затъкната на забрадката й.
  6. 7. Още снимки
  7. 9. Нека оставим хиляда сияйни слънца да греят в нас и музиката да звучи в сърцата ни! Честита Пролет с пожелание слънчевата прегръдка и уханната усмивка на чаровната маг ьосница да ни омаят със своя чудотворен аромат! Да се усмихваме повече, за да привличаме доброто!
  8. 10. Автор: Наталия Илийчовска 9 ж клас, ГПЧЕ

×