A1 surfers 2014

3,182 views

Published on

Στο μάθημα της Πληροφορικής Γυμνασίου, οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου, στο πλαίσιο της διδασκαλίας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, υλοποίησαν την σχετική ιστοεξερεύνηση (Webquest) με τίτλο: "Ασφάλεια και Κίνδυνοι του Διαδικτύου" της Αλεξίας Μπουζιούρη, που βρίσκεται στην διεύθυνση: http://zunal.com/webquest.php?w=85332.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
3,182
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2,401
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

A1 surfers 2014

 1. 1. Ομαδική εργασία στην Πληροφορική Θέμα: Surfing Τμήμα: Α1 Διδάσκων: Μιχαηλίδης Νίκος Σχολικό έτος:2013-2014 Συνεργάστηκαν οι μαθητές: Α. Στυλιανός Κ. Αναστάσιος Κ. Κώστας
 2. 2. Τι είναι το διαδίκτυο; Το Διαδίκτυο είναι παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθιερωμένη ομάδα πρωτοκόλλων.
 3. 3. Τι είδους πράγματα μπορούμε και πρέπει να κάνουμε χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο; Χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο μπορούμε να αντλήσουμε χρήσιμες αλλά και αναξιόπιστες πληροφορίες.
 4. 4. Τι είναι www; Ήδη από τα τέλη του 1940, οι άνθρωποι είχαν ονειρευτεί μια παγκόσμια βάση δεδομένων. Παγκόσμια, όχι μόνο με την έννοια ότι θα μπορούσε οποιοσδήποτε από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου να αντλεί πληροφορίες, αλλά και με την ικανότητα να συνδέεται με πολλές πηγές δεδομένων έτσι ώστε κάθε σημαντική πληροφορία να γίνεται άμεσα προσιτή στον χρήστη. Βέβαια, μόνο τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία αναπτύχθηκε τόσο, ώστε το όνειρο αυτό να γίνει πραγματικότητα. Το πιο δημοφιλές σήμερα τέτοιο σύστημα είναι το World Wide Web (WWW).
 5. 5. Τι είναι ο φυλλομετρητής ιστοσελίδων; Δώστε μας δύο παραδείγματα. Ένας φυλλομετρητής είναι ένα λογισμικό που μας επιτρέπει να προβάλλουμε κείμενα, εικόνες, και άλλες πληροφορίες σε μια ιστοσελίδα. Μερικά παραδείγματα είναι ο Internet Explorer και ο Mozilla Firefox
 6. 6. Για ποιο λόγο χρησιμοποιούμε μια μηχανή αναζήτησης; Χρησιμοποιούμε μια μηχανή αναζήτησης για να αναζητούμε αρχεία και κείμενα στο Διαδίκτυο. Μερικές μηχανές αναζήτησης που προσανατολίζονται τα παιδιά είναι η Google και η Yahoo! Search.
 7. 7. Οφέλη του διαδικτύου Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του διαδικτύου είναι η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στην πληροφορία. Έτσι έχουμε τα εξής οφέλη: Εξοικονόμηση χρόνου Αξιόπιστες πληροφορίες Πλήθος πληροφοριών
 8. 8. Τι μπορεί να γίνει για να περιηγηθούμε ασφαλέστερα στο Διαδίκτυο; (1) Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες για την ανταλλαγή σκέψεων, φωτογραφιών και πολλών άλλων. Πολλές από αυτές τις υπηρεσίες προσφέρουν ρυθμίσεις απορρήτου που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ποιος μπορεί να δει το περιεχόμενό σας.
 9. 9. Τι μπορεί να γίνει για να περιηγηθούμε ασφαλέστερα στο Διαδίκτυο; (2)  Πολλές διαδικτυακές έχουν όρια ηλικίας.  Υπενθυμίστε στα μέλη της οικογένειάς σας να μη αποκαλύπτουν τους κωδικούς τους, με εξαίρεση τους γονείς τους.
 10. 10. Ασφάλεια στο διαδίκτυο(1) Το διαδίκτυο κρύβει πολλούς κινδύνους, γι' αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί κατά την πλοήγησή μας σ’ αυτό. Αυτές είναι κάποιες συμβουλές: Δε δίνουμε ποτέ τα προσωπικά μας στοιχεία, ούτε και αποκαλύπτουμε σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου πληροφορίες που αφορούν τους φίλους μας, την οικογένειά μας ή το σχολείο μας. Δεν αποκαλύπτουμε τους κωδικούς πρόσβασης (password) που χρησιμοποιούμε.
 11. 11. Ασφάλεια στο διαδίκτυο(2) Δε χρησιμοποιούμε άκριτα οποιοδήποτε πρόγραμμα βρίσκουμε στο Διαδίκτυο. Είμαστε επιφυλακτικοί ως προς την αποδοχή ενός άλλου χρήστη του Διαδικτύου για φίλο μας. Συζητάμε με τους δασκάλους μας, τους γονείς μας και με πρόσωπα που εμπιστευόμαστε για τις δραστηριότητές μας στο Διαδίκτυο, ιδιαίτερα αν αντιμετωπίζουμε οτιδήποτε περίεργο ή ασυνήθιστο.
 12. 12. ΔΙΚΤΥΟΓΡΑΦΙΑ http://eclass31.weebly.com/alphasigmaphi940la mbdaepsiloniotaalpha-sigmatauomicrondeltaiotaalphadelta943kappatauupsilonomicron.ht ml#.UwxLZmJ_uEI http://pacific.jour.auth.gr/totsidou/Search_Engine s_in_the_WWW.htm http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE %B9%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF %84%CF%85%CE%BF http://www.physics.ntua.gr/~ntrac/POP/articles/ wwwhistory.html
 13. 13. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ

×