Door op zoek te gaan naar een nieuw
marktdomein waar nog geen
concurrentie is, maakt een bedrijf de
huidige concurrentie i...
In de blauwe oceaan is er geen enkele
concurrentie. De hamvraag is echter:
hoe creeer je deze nieuwe, onbekende
markten?

...
De praktijk van Smartstones.

Wat was de ervaring van de uitvinder
van Smartstones 6 jaar geleden:

-waarom duurt bouwen z...
-een bouwsysteem bedenken dat op
alle vlakken beter is dan de huidige
 bouwmethoden

Dus:
Veel sneller te bouwen,
Op de mi...
-hij begon een aantal producten te
ontwikkelen om te maken wat de
  uitvinder wilde
-hij vond een haakprofiel uit , een
un...
-nieuwe bouwmaterialen die
concurreren met bestaande
bouwmaterialen
 worden bijna niet geaccepteerd in een
traditionele bo...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

NIMA Expert Class/ Smartstones/ Marcel van Kerkhof/ Smartstones/ 30 september 2010

817 views
733 views

Published on

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
817
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

NIMA Expert Class/ Smartstones/ Marcel van Kerkhof/ Smartstones/ 30 september 2010

  1. 1. Door op zoek te gaan naar een nieuw marktdomein waar nog geen concurrentie is, maakt een bedrijf de huidige concurrentie irrelevant en heeft het kans om mede dankzij een voorsprong zichzelf op de lange termijn als marktleider te positioneren (blauwe oceaan).
  2. 2. In de blauwe oceaan is er geen enkele concurrentie. De hamvraag is echter: hoe creeer je deze nieuwe, onbekende markten? Blue Ocean spreekt over waardeinnovatie (value innovation) die een echte voorsprong op de concurrentie geeft. Van belang is waardeinnovatie met een focus op de klant, de prijs en de kosten gericht op de creatie van nieuwe behoeften.
  3. 3. De praktijk van Smartstones. Wat was de ervaring van de uitvinder van Smartstones 6 jaar geleden: -waarom duurt bouwen zolang -waarom worden eerst de kozijnen geplaatst en worden dan alle muren en vloeren pas geplaatst -waarom is alles scheef in de bouw -waarom moeten muren 40cm dik zijn -waarom is bouwen zo duur -waarom bouwen er niet veel meer mensen zelf -waarom gebruiken ze zoveel verschillende producten in de bouw voor de bouw van een casco Wat wilde de uitvinder, wat was zijn droom:
  4. 4. -een bouwsysteem bedenken dat op alle vlakken beter is dan de huidige bouwmethoden Dus: Veel sneller te bouwen, Op de millimeter nauwkeurig bouwen, Alles recht en haaks bouwen, Wanden, vloeren en daken zo dun mogelijk maken , Veel minder manuren gebruiken, Zonder vakkennis zelf te kunnen bouwen, 1 systeem, 4 tot 6 producten voor vloeren, wanden en daken. Waterdichte verbindingen maken, Waterdichte bouwpanelen maken, Het systeem voorzien van ringleidingen met zwakstroom voor verlichting. . Wat deed de uitvinder:
  5. 5. -hij begon een aantal producten te ontwikkelen om te maken wat de uitvinder wilde -hij vond een haakprofiel uit , een unieke, gepatenteerde manier om sterke verbindingen te maken -hij maakte een paneel van aluminium met dit haakprofiel -hij probeerde met aluminium panelen en haakprofielen vloeren, wanden en daken van een woning te bouwen -Hij ontdekte dat aluminium niet de oplossing was voor hetgeen hij wilde, -hij liet mallen ontwerpen om de onderdelen van het systeem te maken van composiet = glasvezel versterkt polyester volgens pultrusie fabricage. Wat was mijn ervaring 1,5 jaar geleden:
  6. 6. -nieuwe bouwmaterialen die concurreren met bestaande bouwmaterialen worden bijna niet geaccepteerd in een traditionele bouwwereld , poraform -duurzaam bouwen met traditionele materialen maakt bruto vloeroppervlakten alleen maar kleiner -zonder echte innovatie lossen we de wensen van de kopers nooit op -traditioneel bouwen in een dunne markt gaat ten koste van de winstgevendheid Wat was mijn droom 1,5 jaar geleden -een bouwsysteem op de markt brengen dat op alle vlakken beter is dan de huidige bouwmethoden

×