Your SlideShare is downloading. ×
Pac4 Tirant Pel Dret
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Saving this for later?

Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime - even offline.

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

Pac4 Tirant Pel Dret

326
views

Published on

Presentació del projecte del grup Tirant pel Dret. UOC

Presentació del projecte del grup Tirant pel Dret. UOC

Published in: Education

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
326
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. PROTECCIÓ DE DADES LEGISLACIÓ EUROPEA TIRANT PEL DRET Mª Cristina Carmona Ledesma Anna Canalda Ballester Eliseo Pla Caldes Natxo Fargas Valero
 • 2. EL PROJECTE  Intentem donar una visió de les diferents eines i normativa al nostre abast, així com d’aquells instruments o organismes de que s’han dotat les diferents administracions per tal de fer efectiva aquesta protecció.  Fem una descripció i anàlisi de la múltiple legislació existent en els àmbits autonòmic, estatal i europeu.  A partir de la lectura i treball sobre un cas real, analitzem i comentem l’ús il·legítim de les dades per part d’un organisme tot fent ús de les tecnologies de la informació.  Descrivim i comentem la figura del Supervisor Europeu de Protecció de Dades amb una breu descripció dels motius que van impulsar la seva creació i les principals funcions que desenvolupa.
 • 3. PRINCIPALS LLEIS D'APLICACIÓ LEGISLACIÓ EUROPEA  Carta dels drets fonamentals de la Unió europea. (Articles 7 i 8).  Directiva 95/46/CE, del Parlament Europeu i del Consell, de 24 d'octubre de 1995, relativa a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades.  Directiva 2002/58/CE del Parlament Europeu i del Consell de 12 de juliol de 2002, relativa al tractament de les dades personals i a la protecció de la intimitat en el sector de les comunicacions electròniques.
 • 4. PRINCIPALS LLEIS D'APLICACIÓ LEGISLACIÓ ESPANYOLA  Constitució espanyola (diversos articles).  Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.  Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica anterior.
 • 5. PRINCIPALS LLEIS D'APLICACIÓ LEGISLACIÓ CATALANA  Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades.  Decret 48/2003, de 20 de febrer, pel qual s'aprova l'Estatut de l'ACPD.
 • 6. LA CESSIÓ DE DADES  S’analitza el procediment sancionador AAPP/00009/2004 instruït per la Agencia Española de Protección de Datos a la Tresoreria General de la Seguretat Social incidint en el fet de la cessió de dades d’aquesta a un empresa privada sense consentiment de la persona que denuncia els fets. ● DADES DEL PROCEDIMENT OBJECTE D’ANÀLISI Data: 06/09/2004 Jurisdicció: Resolucions Administratives Origen: Agencia Española de Protección de Datos Tipus Resolució: Resolució administrativa
 • 7. EL SUPERVISOR EUROPEU DE PROTECCIÓ DE DADES  La figura del Supervisor Europeu de Protecció de Dades. ● Principals funcions: ● Supervisió ● Assessorament o dictamen ● Cooperació
 • 8. CONCLUSIONS  Major sensibilització dels ciutadans davant del tractament que es fa de les dades personals.  Augment de l’ordenació legislativa de totes les institucions.  Creació de figures com el Supervisor Europeu de Protecció de Dades, així com diferents agències tant a nivell estatal com autonòmic per a la protecció dels ciutadans així com assessorament i control del compliment per part del govern tant de la producció legislativa com de l’aplicació d’aquestes lleis.
 • 9. PREGUNTES PER AL DEBAT • Sovint s’ha comparat la rapidesa de l’evolució de les TIC amb la lentitud administrativa, sobretot de l’Administració de Justícia. Creieu que aquesta asincronia perjudica als ciutadans en el seu dret a la protecció de dades? • Creieu que per a que un menor d’edat faciliti les seves dades personals és suficient amb activar una casella d’autorització per part d’un adult i omplir un formulari amb les dades d’aquest adult? Creieu que els menors són un col·lectiu especialment vulnerable davant l’ús il·lícit de les seves dades? • Abans de les cerques fetes, coneixíeu la figura del Supervisor Europeu de Protecció de dades? Quina valoració en feu?