Cosmètics

1,836 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,836
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Cosmètics

 1. 1. Nom: Nerea MedinaCurs:2n Bat. B
 2. 2.  El meu treball tracta sobre els cosmètics ,perquè és un tema que m’agradaria conèixer més a fons ja que familiars meus treballen en rames relacionades que des de petita les he vist detalladament, i que en un futur m’agradaria dedicar-me algun tema relacionat . En el treball he volgut centrar-me més en com són de perjudicials els cosmètics tant en les persones com en els animals ,la seva classificació i quines són les normatives a seguir. Per parlar del meu treball principalment explicaré que és un cosmètic: Segons la legislació espanyola,en el Real Decret 1599/1997: Un cosmètic és tota substancia o preparat destinat a ser posat en contacte amb les diverses parts superficials del cos humà o amb les dents i les mucoses bucals, amb la finalitat exclusiva o principal de netejar-los, perfumar-los,modificar el seu aspecte, i corregir les olors corporals i protegir-los i mantenir-los en un bo estat.
 3. 3.  Per una altra part segons la llei 25/1990: Un cosmètic és tota substancia i les seves associacions o combinacions destinades a la seva utilitat en les persones o els animals que es presenten dotades de propietats per prevenir, diagnosticar, tractar ,alleujar o curar malalties o per afectar a funcions corporals o a l’estat mental. Tenint en compte les definicions que estableixen la llei, les principals diferencies entre els productes com cosmètics i les que no els son radiquen en: La forma d’administració. Els cosmètics només poden posar-se en les diverses parts superficials de la pell, es a dir, només poden administrar-ne per via tòpica. La finalitat. Els cosmètics tenen com a finalitat netejar, perfumar o protegir per mantenir en bo estat les parts superficials del cos humà.
 4. 4.  1. Petita història dels cosmètics 1.1. Cosmètics facials 1.1.1. Cosmètics antienvelliment 1.2 Cosmètics corporals 1.3 Cosmètics capil·lars 2. Els cosmètics al mercat 2.1 Comercialització dels productes cosmètics 2.1.1 Productes fabricats a Espanya 3. Normativa de les disposicions Europees dels cosmètics 4. Classificació dels cosmètics 4.1 Segons la seva aplicació 4.2 Per la seva presentació 5. Cosmètics tòxics 5.1 Ingredients perillosos 6.Els experiments amb animals 7.Conclusió
 5. 5.  En temps prehistòrics els primers humans van utilitzar materials de plantes, animals o minerals, com ho demostren els petits contenidors dossos buidats que han estat trobats amb pastes acolorides fetes de greixos i òxids de ferro o magnesi. Segons ens diuen els antics escrits, uns 5000 anys abans de Crist hi va haver una civilització anomenada sumària, on hi havia una reina i en la seva estada mortuòria es van trobar nombrosos estris de bellesa, el que ja ens demostra duna manera fent dels coneixements de cosmètica assolits en aquella època. Al Japó, les geishas utilitzaven llapis labials fets a partir de pètals aixafats de càrtam per pintar-se les celles i les comissures dels ulls igual que els llavis. Al Segle XX és dels grans descobriments científics. Els productes de Bellesa deixen de ser un luxe. Levolució de la nova cosmètica va cap el més natural .
 6. 6.  "La cosmètica facial té com a missió fonamental proveir tractaments al cutis del nostre rostre perquè el mateix llueixi saludable i de bon semblar. Gràcies al gran mercat de productes per cosmètica facial, hi ha milers dopcions que no només corregeixen deficiències a la cara sinó que prevenen malalties i ens fan mostrar al món la nostra millor cara ". La cosmètica facial, és la part de la cosmètica que es dedica a laplicació de tota classe de tractaments per al rost, coll i la zona de les orelles. És molt important que per al bon aspecte de totes les persones que tinguin una classe determinada de tractaments de cosmètica fàcil. No cal esperar a tenir arrugues o tenir problemes amb lacne per això. És una cosa que ha de formar part de la neteja de moltes persones.
 7. 7.  Aplicació de productes de cosmètica facial Laplicació de la cosmètica és un dels elements que per a moltes persones sels fa molt més complex. És cert que hi ha molts tractaments de cosmètica facial que shan daplicar per un expert i coneixedor de la matèria. El rostre humà ha de ser masegat amb la deguda cura i que una mala aplicació dun producte determinat pot estimular la producció darrugues innecessàries. La veritat és també, que hi ha molts productes de cosmètica fàcil que poden ser auto aplicat i que un pot treure-li molt benefici. La cosmètica facial té molt de futur i no només això, és un dels més interessants camps en els quals la gent li està traient molt profit.
 8. 8.  No hi ha cosmètics capaços de paralitzar o revertir de forma permanent el fenomen general de lenvelliment cutani intrínsec, el qual cursarà de forma inexorable amb la velocitat que marca la idiosincràsia dels individus. El paper de la ciència cosmètica en el tractament del envelliment cutani aspira a combatre els símptomes de lenvelliment cutani intrínsec i, si és possible, revertir els danys del fotoenvelliment. En conseqüència els tractaments cosmètics són de caràcter simptomàtic perquè en la majoria dels casos només aconsegueixen endarrerir les manifestacions de lenvelliment cutani intrínsec i corregir les del extrínsec.
 9. 9.  Per raons deficàcia el disseny duna preparació cosmètica antienvelliment hauria dactuar enfront de tots els símptomes principals de lenvelliment cutani o facial amb els efectes següents: Fotoprotecció Acció antiradicals lliures Acció antiarrugues 1.Relaxants musculars tòpics 2.Augment de la producció de proteïnes 3.Acció blanquejant 4.Augment de la fermesa i elasticitat 5.Augment de la velocitat de la regeneració cutània. 6. Acció antiinflamatòria 7.Inhibició de metalopreteasas 8.Hidratació 9.Citoquines 10.Altres
 10. 10.  Així com la pell del rostre necessita una cura especial, la pell del cos també. Si bé és més gruixuda i resistent, també necessita dhidratació i exfoliació a part, ja que tendeix a assecar-se i descamarse amb molta facilitat. Per atendre la demandes de la pell del cos hi ha, la cosmètica corporal que comprèn els productes i tractaments hidratants, exfoliants, reductors, depilatoris, higiènics, anticel · lulítics, entre daltres. • Els productes corporals són de diversa composició: química, herbal, floral, fruita, mineral o una barreja de totes. Amb la nova tendència ecològica, els productes orgànics sestan imposant estar lliure defectes secundaris i delements que atemptin contra el medi ambient. • Aquests productes vénen en diverses formes: locions, gels, cremes, sprays, sabons, olis, màscares, butllofes, càpsules, algues, etc. • Els cosmètics corporals sapliquen de manera directa a través de massatges i reflexologia a labdomen, gepa de bisó (al voltant de la vèrtebra C7), espatlles, cuixes, glutis, articulacions inferiors i a la zona lumbosacra.
 11. 11.  La cosmètica capil·lar ha demostrat al llarg de molts anys que té un paper fonamental en tot el relacionat amb el cabell, és per això que a continuació detallem quines són les funcions més específiques de la cosmètica capil·lar. Principalment les missions de la cosmètica capil·lar són prevenir, corregir, protegir i conservar el cabell sa, per la qual cosa si analitzem un moment les seves funcions, ens adonem de seguida que la cosmètica capil·lar té un paper importantíssim i és present en qualsevol moment del tracte del cabell. Hi ha cosmètica capil·lar dús particular i dús professional, però en ambdós casos, la cosmètica capil·lar troba el seu lloc en el món de lestètica i salut dels cabells de forma més que justificada. Gràcies a que la cosmètica capil·lar es troba en contínua recerca i desenvolupament, evoluciona amb els temps i sempre troba solucions a problemes nous. Els productes tenen components naturals i tenen una composició específica per a cada estereotip de cabell. Un tractament capil·lar adequat pot corregir des duna lleu afecció fins a eliminar un problema que origina la caiguda del cabell.
 12. 12.  Aquest és un sector que gasta anualment grans quantitats de diners en publicitat i marketing ,per el que no es estrany que existeixi un poderós mercat internacional que promociona i difon unes consignes estètiques, a traves dun sofisticat engranatge publicitari i mediàtic sense procedents en la mercadotecnia contemporània. Els productes cosmètics en Espanya, es regeixen per el Real Decret 1599/1997, on es determinen les condicions tècnic -sanitàries que han de reunir aquests productes, el control sanitari i els requisits que han de complir les instal·lacions on selaboren. És la normativa qui regeix pel que fa als productes procedents de fora dEspanya. També defineix la inspecció,les infraccions i les sancions corresponents. Per comercialitzar un producte cosmètic a Espanya, els tràmits a seguir son diferents segons si el producte esta fabricat en Espanya , la Unió Europea ,o fora daquesta.
 13. 13.  La fabricació de cosmètics o alguna de les seves etapes del procés com l’envàs, el condicionament, el control... Han de realitzar-se en empreses amb autorització expressa, per aquestes activitats, atorgada en la Direcció General de Farmàcia i Productes Sanitaris (DGFPS). Aquesta autorització es concedirà un cop shagi comprovat que lempresa sol·licitant te les instal·lacions, mesures, elements i personal adequats per dur a terme aquestes activitats.
 14. 14.  El Parlament Europeu ha aprovat, finalment, una nova reglamentació sobre lelaboració i etiquetatge dels cosmètics per a la comercialització dins dels països membres de la Unió Europea. Aquesta nova normativa busca omplir els buits existents en les lleis relacionades i reforçar la protecció dels consumidors davant les declaracions de vegades enganyoses sobre leficàcia dels cosmètics i millora la seguretat dels nanomaterials. Els països membres de la Comunitat Europea tindran termini de quatre anys per aplicar el reglament excepte en les disposicions relacionades amb els nanomaterials i les substàncies cancerígenes, mutàgenes i tòxiques per a la reproducció, que s’hauran daplicar abans.
 15. 15.  Cosmètics dHigiene: La higiene o neteja profunda de la pell. Cosmètics decoratius :La millora de laspecte estètic de la pell. Cosmètics correctius: S’utilitzen amb la finalitat de corregir o millorar aquells defectes que ens han anat sortint.
 16. 16.  Cosmètics Cutanis: Aquells cosmètics fets per millorar qualsevol alteració a la pell. - Hidratants - Emol·lients - Sabons - Sals De Bany - Anticel · lulítics - Antiestries - Antiarrugues - Broncejadors - Tònics - Maquillatges
 17. 17.  Cosmètics extra cutanis: Glàndules Cosmètics que no s’utilitzen directes a la pell -Antiseborreic: son aquelles per ajudar al trastorn funcional del cuir cabellut, la cara i el tors. Per els cabells podem trobar: Tints -Sudorípares: Desodorants Xampús Locions -Mamàries: Reafirmants Reductors Onduladors i allisadors Dents Pèls Dentifricis Depilatoris Cavitat Oral Barba / Bigoti Elixirs Pre-Afeitat i Post-Afeitat Parpelles Ombres Ulls Ungles Llapis Vernissos Celles Dissolvents Llapis Levigants Eponiquiolíticos Pestanyes Llavis Màscares Barres labials Llapis
 18. 18.  1. Pols: barreja de sòlids finament dividits. Poden ser solts (talc) o compactes (maquillatge) 2. Loció: dissolució transparent duna substància en un líquid (loció "after-shave") 3. Emulsió: sistema difàsiques (oliós i aquós) barrejats amb un emulgent. Hi ha 2 tipus: - Llet emulsió líquida (llet netejadora) - Crema: emulsió semisòlida (crema hidratant) 4. Pasta: equivalent a la crema però més espessa (pasta de dents) 5. Pomada: equivalent a la crema però molt greix (A / O) (pomada emolient protectora de llavis) 6.Altres
 19. 19. Mecanismes de penetració dels cosmèticsConceptes Generals La pell es comporta com una barrera a lhora dintroduir una substància. Tanmateix té cert poder per absorbir part dun cosmètic que sapliqui via tòpica. És labsorció percutània. La penetració pot realitzar-se per 2 vies diferents: • Via transepidèrmica: travessant la epidermis • Via Transanexial: pels fol·licles pilosos (PA solubles en greix) i glàndules sudorípares. La penetració via tòpica és petita en comparació a altres: inhalació, ingestió, parenteral.
 20. 20. La llista de químics nocius per a la salut poden ser tan comuns en els cosmètics tant per lhome com la dona davui que poden estar presents en gairebé tots els cosmètics. La majoria de cosmètics no tenen control. Bona part de la indústria cosmètica utilitza encara com ingredients dels seus gels, sabons, perfums, xampús, maquillatges, desodorants, productes per a nadons, dentifricis, escumes dafaitar, etc., Substàncies tòxiques capaços de provocar una infinitat de trastorns més o menys greus, càncer inclòs. Una realitat consentida per les autoritats que sha de posar en coneixement del lector. Moltes causen al·lèrgies, problemes de pigmentació, irritació de la pell, trastorns hormonals i danys genètics a futurs nadons entre daltres. A més de ser agressius per a la pell, aquests agregats químics poden ser nocius per a la salut a llarg termini. Molts daquests ingredients són cancerígens i són usats per la indústria cosmètica només perquè resulten més econòmics.
 21. 21. Aquí enumerarem només els components perillosos més comuns. • Olis minerals Es tracta de substàncies derivades del petroli que la indústria cosmètica utilitza com agents antibacterians i per millorar la textura de les cremes de tal manera que resulti agradable posar sobre la pell. També són un dels ingredients principals dels productes per al cabell, les locions per després de lafaitat, els desodorants, les esbandides bucals, els olis per a nadons, les pastes de dents, etc..
 22. 22.  • Ftalats Els ftalats són substàncies dissolvents i suavitzants que es poden trobar amb excessiva facilitat en cremes, esmalts dungles, perfums, laques de pèl i desodorants.. • Fenol i fenil El fenol i el fenil són substàncies que sutilitzen com desinfectants en làmbit de la medicina i com conservants en la indústria de la cosmètica. En el cas del fenol, per exemple, és convenient saber que es tracta dun alcohol que es produeix mitjançant loxidació parcial del benzè la qual cosa el converteix en un ingredient tòxic que pot afectar el sistema nerviós central, al cor, al fetge, al ronyó i a la pell.. Pel que fa al fenil que sinclou molt sovint en els cosmètics amb el nom de phenylenediamine Sulfate-penetra per la pell, accedeix al torrent sanguini i pot causar problemes hepàtics.
 23. 23.  La gran majoria dels productes cosmètics, incloent perfums, xampús, pasta dentífrica, tintures per als cabells, cremes, maquillatge i desodorants, sexperimenten primer en animals. Només a la Unió Europea sutilitzen anualment 38.000 éssers vius en proves de toxicitat. Des de 1992 diferents organitzacions de drets i benestar dels animals vénen lluitant perquè es substitueixin aquests experiments i es prohibeixi la comercialització de productes cosmètics per a la elaboració de realitzar assajos amb animals.
 24. 24.  La DOSI LETAL 50 (DL50) La prova DL50 es va desenvolupar el 1927 per mesurar la toxicitat aguda de certs compostos en animals vius. Consisteix en ladministració forçada mitjançant ingesta, inhalació o vies parenterals, de diferents quantitats duna substància, el que comporta doloroses i agonitzants conseqüències per als animals (dolor, convulsions, diarrea, hemorràgies nasals i bucals, vòmits, mort). El test es deté quan mor el 50% de la població dels animals (el que sol succeir al cap duns dies), i el 50% que sobreviu és sacrificat per determinar diferents paràmetres dòrgans i teixits. Per a cada test són necessaris uns 200 animals. En teoria, el test DL50 proporciona informació sobre la quantitat de substància necessària per tenir efectes no desitjats en els humans. Sorprenentment, fins i tot els mateixos científics que la van dissenyar qüestionen la seva fiabilitat, i no obstant això se segueix realitzant.
 25. 25.  El Test Draize El test Draize va ser creat fa més de 45 anys per John H. Draize, un toxicòleg que treballava per la Food and Drug Administration (FDA) dels EUA . Aquest test sutilitza per mesurar la irritació mitjançant lobservació dels danys que causa una substància en els ulls i la pell dels animals. Es solen utilitzar conills albins per diferents raons: són barats, fàcils dobtenir, tranquils i no agressius, fàcils de manipular pel personal del laboratori, i tenen ulls grans amb el que facilita laplicació i observació dels efectes de la substància. En el test Draize dirritació ocular sapliquen solucions de productes directament als ulls danimals conscients, generalment sense administració danalgèsics. Durant els set dies que sol durar la prova, els animals pateixen un extrem dolor, úlceres i hemorràgies, de manera que sels immobilitza per evitar que satisfacin el seu instint de gratar-se i rentar-se. Amb aquesta finalitat, també se solen mantenir els ulls oberts amb clips. Sovint, els animals acaben cecs . Al final del test, es sacrifica als animals per avaluar els efectes interns de les substàncies que shan testat.
 26. 26.  La conclusió que he estret d’aquest treball es principalment que el tema de la cosmètica és un tema molt ampli i amb moltes rames relacionades, per tant em va costar centrar-me en el tema o temes del treball. En les parts del treball he pogut extreure que els cosmètics han de regir unes normatives completes per a que es puguin comercialitzar tot i que encara i així també en surten cosmètics tòxics que no tindrien que sortir al mercat i que donen lloc a reaccions químiques. Tots els cosmètics estan classificats de cada manera i cadascú te una utilització però també me n’he adonat que experimenten amb animals per saber les reaccions d’aquests productes cosmètics, i que tot i ser un torturament, i la mort d’alguns animals, n’hi ha encara alguns països que és legal i d’altres que no ho és però que encara i així els utilitzen i els martiritzen. Aquest treball m’ha demostrat que n’hi ha moltes classes de cosmètics però n’hi ha els que son més coneguts i els productes químics com naturals que s’utilitzen. El tema del treball m’agrada’t encara més al saber més sobre aquest tema i sobre les condicions i contradiccions que tenen a l’hora els cosmètics .

×