Your SlideShare is downloading. ×
Prezentare indicatori statistici tamplarie termoizolanta
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Saving this for later?

Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime - even offline.

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

Prezentare indicatori statistici tamplarie termoizolanta

1,482
views

Published on

Analiza prezinta o serie de indicatori statistici analizati de Neomar Consulting in cadrul studiilor sale referitoare la tamplaria termoizolanta.

Analiza prezinta o serie de indicatori statistici analizati de Neomar Consulting in cadrul studiilor sale referitoare la tamplaria termoizolanta.

Published in: Business, Travel

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
1,482
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. Statistici si tendinte la nivelul pietei romanesti de tamplarie termoizolanta. Prezentare realizata de Neomar Consulting - iunie 2007 -
 • 2. 1.1. Cat de dotate sunt casele din Romania cu tamplarie termoizolanta? In octombrie 2006, numai una din 5 gospodarii din Romania avea cel putin o fereastra termoizolanta 1. Gradul de dotare a locuintelor cu tamplarie t e rmoizolanta
 • 3. 1.2. S unt casele din Romania dotate partial sau total cu tamplarie termoizolanta? In mediul rural, mai putin de una din 10 locuinte are tamplarie moderna La oras, una din 3 locuinte are cel putin o fereastra termoizolanta. Doar 40% din locuintele dotate cu tamplarie sunt dotate complet .
 • 4. 1.3. Cate ferestre sunt intr-o locuinta din Romania? Cate sunt dotate cu tamplarie termoizolanta ? Gospodariile partial dotate cu tamplarie moderna – au 4 din 6 ferestre modernizate. In mediul rural, numarul de ferestre existente intr-o locuinta este mai mare
 • 5. 1.4. Care este comportamentul de cumparare al consumatorului rezidential? Numai 7% din cei intervievati intentioneaza sa isi schimbe tamplaria pe un interval de 3 luni iar 3 sferturi din acestia doresc o schimbare partiala si nu totala (in urmatoarele 3 luni). Intentiile de achizitie in mediul urban sunt de 2 ori mai ridicate decat in rural. Nu toate intentiile de achizitie sunt concretizate! Numai unul din 6 consumatori cu intentii de achizitie isi va duce la indeplinire planul.
 • 6. 1.5. Care este marimea cererii de tamplarie din segmentul rezidential? Explicatii Metodologice: Dimensiunea esantionului: Au fost desfasurate 1241 interviuri fata in fata, la resedinta respondentilor, pe un esantion reprezentativ cu acoperire nationala cu varsta de peste 18 ani. Acoperirea geografica : Bucuresti, Transilvania, Muntenia, Moldova (localitati urbane si rurale) ; 222 de puncte de colectare a informatiilor pentru asigurarea reprezentativitatii la nivel national. Metodologia de intervievare : Interviurile s-au desfasurat „ din-usa-in-usa ” pe un esantion reprezentativ de respondenti cu varsta de peste 18 ani . Au fost selectate persoane din mediul rural si din mediul urban care indeplinesc criteriile de recrutare . In cazul in care intr-o gospodarie sunt mai multe persoane care indeplinesc criteriile de recrutare a respondentilor, criteriul principal de selectie a fost persoana care si-a serbat ultima ziua de nastere (metoda zilei de nastere) Noii cumparatori estimeaza ca vor achizitiona cca. 3,4 ferestre in medie / locuinta  o cerere potentiala pe trimestru de cca 408.000 ferestre – 136.000 ferestre / luna din segmentul rezidential (inlocuiri de tamplarie). Analizele derulate de Neomar Consulting in mediul rezidential indica o suprafata medie a unei ferestre in Romania de 2.1 mp Dimensiunea totala a cererii in anul 2006 de ferestre din mediul rezidential a fost determinata insumand cererea de ferestre pentru inlocuiri + cererea de ferestre provenita din locuintele noi construite anual si a condus la circa 1.9 milioane ferestre / an
 • 7. 2. Analiza pietei profilelor din PVC si aluminiu
  • A fost derulat studiu de tip sondaj de opinie, executat pe un eşantion de 512 de producători de tâmplărie din Aluminiu si PVC localizaţi la nivelul a 20 oraşe din România
  • Marja de eroare statistica este de + 4,5% (in conditiile unui univers total cercetat de aprox. 2500 entitati la nivelul celor 20 de orase studiate).
  • Au fost realizate interviuri directe, fata in fata, cu persoanele de conducere sau cu persoane delegate de catre conducere din cadrul fiecărei firme intervievate
  C um au fost colectate informatiile? Bucuresti; 140 interviuri Brasov; 32 interviuri Bacau; 20 interviuri Arad; 15 interviuri Oradea; 15 interviuri Suceava; 14 interviuri Craiova; 17 interviuri Constanta; 25 interviuri Cluj; 28 interviuri Satu Mare; 13 interviuri Iasi; 21 interviuri Sibiu; 13 interviuri Ram.Valcea; 14 interviuri Alba Iulia; 12 interviuri Pitesti ; 24 interviuri Galati; 18 interviuri Tg. Mures; 17 interviuri Timisoara; 28 interviuri Slatina; 16 interviuri Ploiesti; 18 interviuri
 • 8. 2.1. Gradul de utilizare a diferitelor tipuri de profile Intrebarea: Ce tip de profile a folosit compania dumneavoastrã în 2006? Raspuns multiplu, nesugerat; Baza: 512 respondenti (toti respondentii) Cel mai utilizat material pentru constructia tamplariei termoizolante este PVC-ul. In 2006, 93% din companiile de tamplarie intervievate au folosit macar odata profile din PVC.
 • 9. 2.2. Segmentarea pietei profilelor in functie de tipul acestora Intrebarea - Din totalul valorii profilelor achizitionate în 2006, vã rugãm sã precizati procentul detinut de fiecare tip de profile mentionat anterior . Raspuns multiplu; Baza: 51 2 respondenti (toti respondentii)
 • 10. 2.3. Analiza pietei profilelor din PVC 2.3.1. Gradul de utilizare a profilelor din PVC in functie de tipul acestora Intrebare: Vã rog precizati ce tipuri de profile din PVC ati folosit în anul 2006 ; Raspuns multiplu; Baza: 478 respondenti (toti respondentii care au folosit profile PVC) Gradul de utilizare al profilelor tricamerale este in declin. Daca in 2005 – 82% dintre producatorii de tamplarie din PVC au utilizat aceste profile, in 2006 numarul lor a scazut la 75%, diferenta migrand in principal catre profilele pentacamerale.
 • 11. 2.3.2. Segmentarea pietei profilelor din PVC in functie de tipul acestora Intrebare : Vã rog precizati procentul din fiecare tip de profil, din PVC, în totalul valorii profilelor achizitionate de firma dumneavoastrã în anul 200 6 ; Raspuns multiplu, sugerat; Baza: 4 78 respondenti (toti respondentii care au folosit profile PVC)
 • 12. 2.3.3. Segmentarea pietei profilelor din PVC in functie de adâncimea constructivă a profilului 2.3.4. Segmentarea pietei profilelor din PVC in functie de culoare Intrebare : Din totalul profilelor pentru sisteme batante şi glisante pentru ferestre, vă rog să ne precizaţi cum s-au segmentat achiziţiile Dvs. de profile din PVC în funcţie de adâncimea constructivă a profilului in 2006 ; Raspuns multiplu; Baza: 478 respondenti (toti respondentii care au folosit profile PVC) Intrebare : Din punct de vedere al culorilor sau texturilor folosite ce pondere a avut fiecare culoare de profil din PVC folosit în 2006 din totalul achiziţiilor de profile PVC ? Menţionaţi în cadrul profilelor colorate inclusiv cele colorate doar pe o faţă; Raspuns multiplu; Baza: 478 respondenti (toti respondentii care au folosit profile PVC)
 • 13. 2.3.5. Constientizarea segmentarii pietei profilelor din PVC in functie de clasa de calitate 2.3.6. Cunoasterea principalelor criterii de delimitare a claselor de calitate a profilelor din PVC Intrebare: Vă rugăm să ne precizaţi dacă aţi luat cunoştinţă de faptul că profilele din PVC au fost clasificate în mod oficial pe mai multe clase de calitate ?; Raspuns unic; Baza: 478 respondenti (toti respondentii care au folosit profile PVC) Intrebare: Vă rugăm să specificaţi care este principalul criteriu de delimitare a claselor de calitate a profilelor din PVC ?; Raspuns unic; Baza: 396 respondenti (toti respondentii care au auzit de clasificarea în funcţie de calitate)
  • Gradul de informare al producatorilor de tamplarie este inca destul de redus.
  • 17% nu au auzit de clasificarea profilelor in functie de standardul SR-EN 12608 iar dintre cei care au auzit 33% nu au putut indica corect criteriul principal de clasificare.
 • 14. 2.3.7. Segmentarea pietei profilelor din PVC in functie de clasa de calitate Intrebare : Va rugam sa ne precizati cum s-au segmentat achizitiile Dvs de profile din PVC din punct de vedere al claselor de calitate stabilite in functie de grosimea peretilor exteriori ; Raspuns multiplu; Baza: 266 respondenti (toti respondentii care au auzit de clasificarea în funcţie de calitate si au spus ca este in functie de grosimea peretilor exteriori)
 • 15. 2.4. Analiza pietei profilelor din aluminiu 2.4.1. Gradul de utilizare a profilelor din aluminiu in functie de tipul acestora Intrebare : Vã rog precizati ce tipuri de profile din ALUMINIU ati folosit în anul 2006 ; Raspuns multiplu; Baza: 359 respondenti (toti respondentii care au folosit profile aluminiu)
 • 16. 2.4.2. Segmentarea pietei profilelor din aluminiu in functie de tipul acestora Precizare : datorita procesului de realizare a esantionului de producatori si avand in vedere ca in general producatorii de tamplarie tip pereti cortina formeaza deseori o categorie usor diferita fata de restul producatorilor de tamplarie , este posibil ca marja de eroare in ceea ce priveste sistemele de aluminiu pentru pereti cortina sa fie mai ridicata. Intrebare: Vă rog precizaţi procentul din fiecare tip de profil din aluminiu menţionat anterior în totalul valorii profilelor din aluminiu achiziţionate de firma dumneavoastră în anul 2006 ?; Raspuns multiplu; Baza: 359 respondenti (toti respondentii care au folosit profile aluminiu)
 • 17. 2.4.3. Segmentarea pietei profilelor din aluminiu in functie de grosimea puntii termice 2.4.4. Segmentarea pietei profilelor din aluminiu in functie de culoare Intrebare : Vă rugăm să ne precizaţi cum s-au segmentat achiziţiile Dvs de profile din ALUMINIU cu rupere termica dupa grosimea puntii termice în anul 2006 ; Raspuns multiplu; Baza: 359 respondenti (toti respondentii care au folosit profile aluminiu) Intrebare : Din punct de vedere al culorilor folosite ce pondere a avut fiecare culoare de profil din aluminiu folosit în 2006 din totalul achiziţiilor de profile aluminiu? Raspuns multiplu; Baza: 359 respondenti (toti respondentii care au folosit profile aluminiu)
 • 18. 2.5. Analiza pietei sistemelor de rulouri Intrebare : Vã rog precizati ce tipuri de rulouri ati folosit în anul 2005 /2006 si ponderea fiecãrui tip de rulouri din totalul ferestrelor dotate cu rulouri ; Raspuns multiplu; Baza: 368 respondenti (respondentii care au montat rulouri in ultimul an) 2.5.1. Analiza gradului de dotare a ferestrelor si usilor cu rulouri 2.5.2. Segmentarea pietei in functie de tip Intrebare : Va rugam sa ne precizati ce procent din totalul ferestrelor si usilor executate de dvs. sunt dotate cu rulouri; Raspuns unic; Baza: 482 respondenti (respondenti care au putut aprecia procentul)
 • 19. 2.6. Analiza pietei glafurilor 2.6.1. Analiza gradului de dotare al ferestrelor cu glafuri Intrebare : Vă rugăm să ne precizaţi ce procent din totalul ferestrelor şi uşilor executate de dvs. sunt dotate cu glafuri din exterior si ce procent sunt dotate cu glafuri de interior ; Raspuns unic; Baza: 512 respondenti (toti respondentii) Intrebare : Va rog sa precizati ce tipuri de glafuri pentru INTERIOR / EXTERIOR ati folosit in anul 2006 si care a fost ponderea fiecarui tip in totalul ferestrelor dotate cu glafuri ?; Raspuns multiplu; Baza: 512 respondenti (toti respondentii) 2.6.2. Segmentarea pietei glafurilor in functie de tipul acestora
 • 20. 2.7. Alte accesorii – plasele impotriva insectelor Intrebare : Vă rugăm să ne precizaţi ce procent din totalul ferestrelor şi uşilor executate de dvs. sunt dotate cu plase împotriva insectelor ?; Raspuns unic; Baza: 512 respondenti (toti respondentii) Intrebare : Vă rog să precizaţi ce tipuri de plase împotriva insectelor ati folosit în 2006 şi care a fost ponderea fiecărui tip în totalul ferestrelor dotate cu plase ?; Raspuns multiplu; Baza: 512 respondenti (toti respondentii) 2.7.1. Analiza gradului de dotare a ferestrelor si usilor cu plase impotriva insectelor 2.7.2. Segmentarea pietei plaselor impotriva insectelor in functie de tipul acestora
 • 21. 2. 8 . Analiza pietei de sticla / geam termoizolant 2. 8 .1. Analiza principalelor surse de achizitie a geamului termoizolator Intrebare : Vă rugăm să ne precizati care sunt sursele principale de achiziţie a geamului termoizolator pe care le-aţi utilizat în 2006 şi ce pondere a avut fiecare în totalul achiziţiilor ; Raspuns multiplu; Baza: 51 2 respondenti (toti respondentii) 2. 8 . 2 . Segmentarea pietei geamului termoizolator in functie de tipul de geam utilizat Intrebare : Din totalul lucrarilor de tamplarie efectuate in 2006, va rugam sa estimati ponderile detinute de fiecare tip de geam termoizolant, dupa numarul de metri patrati folositi ?; Baza: 51 2 respondenti (toti respondentii)
 • 22. 2.9. Aspecte privind segmentarea pietei de tamplarie pe canale de distributie si categorii de consumatori 2.9.1. Categorii de consumatori de tamplarie termoizolanta Intrebare: Vă rugăm precizaţi ce tipuri de lucrări aţi realizat în anul 2006 şi care a fost ponderea fiecarui tip în totalul lucrărilor realizate ? Baza: 512 respondenti (toti respondentii)
 • 23. 2.9.1. Categorii de consumatori de tamplarie termoizolanta (continuare) Intrebare: Vă rugăm precizaţi ce tipuri de lucrări aţi realizat în anul 2006 şi care a fost ponderea fiecarui tip în totalul lucrărilor realizate ? Baza: 512 respondenti (toti respondentii)
 • 24. 2.9.2. Canale de distributie utilizate de producatorii de tamplarie pentru a-şi vinde produsele Intrebare: Vă rugăm precizaţi modalităţile utilizate de firma dvs. pentru a-şi vinde produsele, şi care a fost ponderea fiecărei modalităţi de vânzare în totalul vânzărilor înregistrate în anul 2006 ? Baza: 512 respondenti (toti respondentii)
 • 25. 2.10 . Sursele de informare cu privire la oferta profile si analiza audientei principalelor reviste de profil
  • Cea mai utilizata sursa de informare cu privire la piata profilelor utilizata de producatorii de tamplarie este in continuare presa scrisa specializata , urmata de internet si targuri si expozitii .
  • Observam insa ca presa scrisa a inregistrat de la un an la altul o tendinta descendenta ca sursa de informare (-12.1%), in favoarea altor surse de informare, precum: targurile si expozitiile (+5.3%), campanii de informare (+1.7%), cunostinte si relatii (+1.7%), etc
  Intrebare: Care sunt principalele 3 surse pe care le utilizaţi pentru a afla despre oferta de profile din PVC si Aluminiu existentă pe piaţă?; Baza: 512 respondenti
 • 26. 2.11. Analiza segmentarii producatorilor de tamplarie din Romania Intrebare : Ce activitati desfasoara in prezent compania dvs?; Raspuns unic; Baza 512 respondenti (toti respondentii) Intrebare : Va rog precizati de cand produce firma dumneavoastra usi si ferestre cu geam termopan . Raspuns unic; Baza: 512 respondenti (toti respondentii)
 • 27. 2.1 1 . Analiza segmentarii producatorilor de tamplarie din Romania (continuare) Intrebarea: Care este natura capitalului companiei dvs?; Raspuns unic; Baza 512 respondenti (toti respondentii) Intrebare: Va rog precizati numarul de angajati cu norma intreaga ai companiei Dvs. . Raspuns unic; Baza: 512 respondenti (toti respondentii)
 • 28. 2.1 1 . Analiza segmentarii producatorilor de tamplarie din Romania (continuare) Intrebare : Care este capacitatea de producţie lunară de tâmplărie din PVC si aluminiu a firmei dumneavoastră, in metri patrati ? (2005); Raspuns unic, nesugerat; Baza: 5 08 respondenti (toti respondentii) Intrebare : Care este capacitatea de producţie lunară de tâmplărie din PVC si aluminiu a firmei dumneavoastră, in metri patrati ? (2006); Raspuns unic, nesugerat; Baza: 512 respondenti (toti respondentii)
 • 29. Va multumim pentru atentie! Multumim pe aceasta cale si celor 500 de producatori de tamplarie care au alocat 15-30 de minute pentru interviul care a permis colectarea acestor informatii.
  • Pentru detalii suplimentare va stam la dispozitie www.neomar.ro