INTERNETALATINENAD ĐORĐEVIĆDARKO STEVANOVIĆDUŠAN SEKULOVIĆ
UPUTSTVOOvo je interaktivna prezentacija sa mogućstvom upravljanjapomoću hiperlinkova. Da biste sa bilo kog slajda otišli ...
ŠTA SU WEB ALATI ?Internet alati podrazumevaju razne sadržaje, aplikacije i trendovekoje korisnici uz omogućenu interakcij...
NAJPOZNATIJIINTERNET ALATINeki od najboljih alata na internetu trenutno su:(kliknite na dugme sa nazivom internet alata o ...
FACEBOOK            (FACEBOOK.COM)Internet sajt koji služi kao servis za socijalnu mrežu. Svako se može učlanit...
BLOGGER        (BLOGGER.COM)Blogger nudi jednostavan i brz način da otvorite svoj sopstveniblog. Možete ga koristit...
TWITTER       (TWITTER.COM)Twitter je besplatna društvena mreža i mikro-blog alat kojiomogućava svojim korisnicima ...
WORDLE       (WORDLE.NET)Kreator zanimljivih oblaka reči ili tagova. Dovoljno je uneti željenereči ili URL bilo koje...
SKYPE     (SKYPE.COM)Korisnici programa mogu besplatno međusobno da pričaju prekomreže, a program pruža i uslugu poziv...
TAGXEDO       (TAXEDO.COM)TagXedo omogućava da od ključnih reči sa bloga, twittera, ili bilokoje druge web stranice...
9GAG       (9GAG.COM)Internet sajt na engleskom jeziku, osnovan 2008. godine i od tada ubrzo postaje poznat širomsv...
WIX   (WIX.COM)Napravite besplatan flash vebsajt. Uredite ga na jednodnostavannačin, bez poznavanja programskih jezika. ...
POLLEVERYWHERE             (POLLEVERYWHERE.COM)Ukoliko želite da saznate mišljenje drugih o nekompitanju, najl...
INTERNET            ALATIIzlazak iz prezentacije. Da li ste sigurni ?                     ...
HVALA NA PAŽNJI !
Internet alati- Nena Đorđević- Dobrila Tarlać
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Internet alati- Nena Đorđević- Dobrila Tarlać

1,152 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,152
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
26
Actions
Shares
0
Downloads
27
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Internet alati- Nena Đorđević- Dobrila Tarlać

 1. 1. INTERNETALATINENAD ĐORĐEVIĆDARKO STEVANOVIĆDUŠAN SEKULOVIĆ
 2. 2. UPUTSTVOOvo je interaktivna prezentacija sa mogućstvom upravljanjapomoću hiperlinkova. Da biste sa bilo kog slajda otišli u glavnimeni, potrebno je da kliknete na dugme .U bilo kom trenutku možete prekinuti prezentaciju pritiskomna dugme .
 3. 3. ŠTA SU WEB ALATI ?Internet alati podrazumevaju razne sadržaje, aplikacije i trendovekoje korisnici uz omogućenu interakciju mogu da koriste, ali i dasami stvaraju i objavljuju sadržaje i na taj način učestvuju ukonačnom izgledu mreže. Sama upotreba aplikacija i servisaobavlja se u potpunosti preko internet pretraživača.
 4. 4. NAJPOZNATIJIINTERNET ALATINeki od najboljih alata na internetu trenutno su:(kliknite na dugme sa nazivom internet alata o kome želite više da saznate)
 5. 5. FACEBOOK (FACEBOOK.COM)Internet sajt koji služi kao servis za socijalnu mrežu. Svako se može učlaniti.Njegovi korisnici se mogu pridruživati u mreže koje su organizovane poškolama, radnim mestima, gradovima i regionima, kako bi se povezali ikomunicirali sa drugim ljudima. Takođe ljudi mogu dodavati prijatelje, slati imporuke, a mogu i ubacivati nove podatke u svoje profile kako bi obavestili prijateljeo sebi.
 6. 6. BLOGGER (BLOGGER.COM)Blogger nudi jednostavan i brz način da otvorite svoj sopstveniblog. Možete ga koristiti kao dnevnik, kao mesto na kome ćetedeliti svoje video zapise ili mesto gde ćete predstavljati različitesadržaje onima koji vaš blog prate.
 7. 7. TWITTER (TWITTER.COM)Twitter je besplatna društvena mreža i mikro-blog alat kojiomogućava svojim korisnicima da čitaju tuđe i šalju svojetekstualne unose, takozvane tweet-ove(tekstualne unose ne duže od 140karaktera). Tvitovi se objavljuju na korisnikovom profilu i vidljivi suonima koji su se prijavili da ih dobijaju.
 8. 8. WORDLE (WORDLE.NET)Kreator zanimljivih oblaka reči ili tagova. Dovoljno je uneti željenereči ili URL bilo koje web stranice sa RSS ili Atom feed-om idobićete najrazličitije takozvane oblake reči.
 9. 9. SKYPE (SKYPE.COM)Korisnici programa mogu besplatno međusobno da pričaju prekomreže, a program pruža i uslugu pozivanja i primanja poziva sastandardnih telefonskih brojeva, koja se dodatno naplaćuje.
 10. 10. TAGXEDO (TAXEDO.COM)TagXedo omogućava da od ključnih reči sa bloga, twittera, ili bilokoje druge web stranice napravite oblačiće različitihoblika, boja, fontova i orijentacije. Vrlo je jednostavan i lak zaupotrebu.
 11. 11. 9GAG (9GAG.COM)Internet sajt na engleskom jeziku, osnovan 2008. godine i od tada ubrzo postaje poznat širomsveta. Ime sajta potiče od toga da je svaka strana imala devet šala(engl. Gag). To jepromenjeno u februaru 2012, kada je uvedeno skrolovanje zbog bržeg i efikasnijeg korišćenjasajta.Korisnici sajta šalju fotografije, crteže, fotomontaže ili druge sadržaje koje su sami napravili ilipronašli na internetu. Drugi korisnici na strani za glasanje obeležavaju da li im se sadržaj sviđaili ne. Sadržaji koji na strani za glasanje imaju povoljan odnos pozitivnih i negativnih glasovanapreduju na stranicu sa sadržajima koji su u trendu(engl. Trending). Ako i na ovoj stranicidostigne dovoljan broj glasova, sadržaj prelazi na naslovnu stranu, na kojoj je prikazantakozvani vruć sadržaj(engl. Hot).
 12. 12. WIX (WIX.COM)Napravite besplatan flash vebsajt. Uredite ga na jednodnostavannačin, bez poznavanja programskih jezika. Jednim klikom gaobjavite i postavite na internet.
 13. 13. POLLEVERYWHERE (POLLEVERYWHERE.COM)Ukoliko želite da saznate mišljenje drugih o nekompitanju, najlakše ćete to postiti koristeći ovaj alat. On koristimobilne telefone, twitter i mrežu, a odgovore dobijate odmahprikazane na zanimljivim dijagramima u PowerPoint-u, KeyNote-uili web pretraživaču
 14. 14. INTERNET ALATIIzlazak iz prezentacije. Da li ste sigurni ? NENAD ĐORĐEVIĆ DARKO STEVANOVIĆ DUŠAN SEKULOVIĆ
 15. 15. HVALA NA PAŽNJI !

×