Uniikki mobiilikäyttökokemus markkinoinnin työkaluna - Valtteri Santala, Great Apes

683
-1

Published on

Published in: Marketing
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
683
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Uniikki mobiilikäyttökokemus markkinoinnin työkaluna - Valtteri Santala, Great Apes

 1. 1. ELÄMYKSELLINEN MOBIILIKÄYTTÖKOKEMUS MARKKINOINNIN TYÖKALUNA
 2. 2. PUHEENAIHEET 1.  Mobiilikäyttökokemus työkaluna 2.  Use case: Laplikaatio 3.  Mobiilimarkkinoijan teesit
 3. 3. DIGITAALINEN SUUNNITTELU- JA TUOTANTOTOIMISTO. Tuotamme kuluttajille digitaalisia elämyksiä erilaisissa konteksteissa. Olemme kymmenhenkinen joukko suunnittelijoita ja ohjelmoijia. Iso osa onnistumisistamme pohjautuu aitoon innostukseen, ennakkoluulottomaan kokeiluun ja länsimaisen populaarikulttuurin tuntemiseen.
 4. 4. MOBIILIKÄYTTÖKOKEMUS TYÖKALUNA
 5. 5. MOBIILILAITTEIDEN OLEMUS Puhelin ei ole enää pitkään aikaan ollut pelkkä soittotai tekstiviestitysväline. Puhelimet vuonna 2014 ovat superkehittyneitä laitteita, joilla voi pelata, suunnistaa, kuvata – tehdä melkein mitä vain. Puhelin on kuitenkin silti kuin mikä tahansa muukin väline: ilman tarinaa se on vain sieluton ja tyhjä kuori . Vasta tarina herättää kylmät piirilevyt henkiin.
 6. 6. PUHELIN ON SIIS YKSI TARINANKERRONNAN VÄLINE.
 7. 7. TARINAT DIGITALISOITUVAT KOKO AJAN ENEMMÄN JA ENEMMÄN. UUSI TEKNOLOGIA LUO UUSIA MAHDOLLISUUKSIA KERTOA UUDENLAISIA TARINOITA.
 8. 8. MITEN PUHELIN EROTTUU MUISTA VÄLINEISTÄ: Se kulkee aina mukana: sillä voi tavoittaa brändin missä vaan Kosketusnäyttö on uudenlainen tapa ohjata laitetta Erilaiset anturit tarjoavat valtavasti mahdollisuuksia: •  GPS •  kiihtyvyysanturi •  gyroskooppi Näiden ominaisuuksien kautta voidaan kertoa uudenlaisia tarinoita.
 9. 9. MITEN ELÄMYKSELLISTÄ MOBIILIKÄYTTÖKOKEMUSTA KÄYTETÄÄN MARKKINOINNIN TYÖKALUNA? USE CASE: LAPLIKAATIO
 10. 10. HANKKEEN TAUSTOJA Asiakas Lapin Liitto Tavoite Markkinoinnin tavoitteena oli tehdä Suomen Lappi tunnetummaksi ja halutummaksi matkakohteeksi Markkina-alueet Iso-Britannia, Hollanti, Saksa ja Venäjä
 11. 11. HAASTEET HAASTE 1: Miten ylipäätään herättää ulkomaalaisten mielenkiinto Suomen Lappiin? HAASTE 2: Miten vedota lisäksi kohderyhmään, joka on kriittinen perinteista markkinointia kohtaan ja joka suosii digitaalisia kanavia? HAASTE 3: Lapin matkailu ei suinkaan puhuttele kaikkia. Se on kallis ja vaatii tiettyä mielenlaatua. Niille, joita se saattaisi puhutella, se on kuitenkin elämys.
 12. 12. SUUNNITTELU Pohdimme, mitkä ovat Lapin uniikeimmat ja brändättävimmät elementit? Selkeä vastaus: 1.  Talvi: Revontulet 2.  Kesä: Yötön Yö Mutta miten ulkomaalaiselle voi esitellä näitä elementtejä, jotka liittyvät nimenomaan fyysiseen maailmaan? Molemmissa kyse on elämyksestä, joka pitää kokea ennenkuin sen voi ymmärtää.
 13. 13. RATKAISU Lappi-elämys piti pystyä tuomaan ensin kohderyhmän luo, jotta kohderyhmä tulisi Lappielämysten luo. Ajatukset siirtyivät nopeasti Augmented Reality – tyyppisen ratkaisuun. Päässä pyöri ajatus portista toiseen maailmaan: digitaalinen ruutu toimisi kuluttajan viewporttina suoraan Lapin ihmeisiin.
 14. 14. Virtuaaliset revontulet ja yötön yö luotaisiin käyttämällä puhelimen 1.  kameraa 2.  kiihtyvyysanturia 3.  gyroskooppia 4.  GPS-anturia Puhelimen uniikit ominaisuudet valjastettaisiin siis Lappi-elämyksen luomiseen.
 15. 15. LATAA LAPLIKAATIO JA KOKEILE ITSE! http://bit.ly/16uvDCX
 16. 16. MITEN ONNISTUTTIIN? Latauksia yli 100 maassa Saavutti TOP10:n App Storen matkailukategoriassa Iso-Britanniassa ja Hollannissa Noin 30 000 asennusta ympäri maailman (Lapissa ulkomaisia jouluturisteja n. 100 000) Sovelluksen laskettu PR-arvo 7,5-kertainen tuotantokustannuksiin nähden
 17. 17. LAPLIKAATIO NIITTI TUNNUSTUSTA MYÖS KILPAILUISSA
 18. 18. MIKSI LAPLIKAATIO TOIMI? Tiimi osasi tunnistaa erilaisten päätelaitteiden vahvuudet ja valita oikean päätelaitteen: valittiin siis oikea tarinankerronnan väline luomaan elämys Tarina kirjoitettiin tarinankerronnan välineen mahdollisuuksien ympärille: tarinaa pohdittiin koko ajan päätelaitteen ominaisuuksien kautta Tekkitiimin asiantuntijuus varmisti sen, että päätelaitteesta otettiin kaikki mahdollinen irti: lopputulos on huippulaadukas ja hiottu Koko tiimi rakastui tuotteeseen: sitä hoivattiin, hellittiin ja siliteltiin. Ja tämä näkyy lopputuloksessa.
 19. 19. MARKKINOIJAN TEESIT
 20. 20. MOBIILIMARKKINOIJAN TEESIT 1.  Muista, että mobiililaite on yksi tarinankerronnan väline muiden joukossa 2.  Perehdy mobiililaitteiden keskeisimpiin etuihin muihin välineisiin verrattuna 3.  Liitä keskusteluun riittävän aikaisessa vaiheessa varsinainen teknologiakumppani 4.  Innosta ja sitouta tiimisi hankkeeseen
 21. 21. KIITOS! VALTTERI SANTALA valtteri@greatapes.fi +358-40-713 1585

×