Eines web 2

388 views
326 views

Published on

Published in: Technology, Design
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
388
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Important aclarir penúltim punt: Abans es classificàven les coses de manera geràrquica, ara es pot fer un núvol de tags; es pot anar per diferents dimensions. A l’hora de preguntar per les xarxes socials, dir el perquè: Les xarxes no són altre cosa que el vehicle per poder fer arribar a tothom les diferents tecnologies 2.0. Fins i tot podem parlar de la publicitat.
 • Sindicació, important per al nostre projecte el full d’estil.
 • Important saber que el més conegut no és sempre el més interessant.
 • http://creandowikis.wikispaces.com/Crear+un+wiki eina molt bona per tutoritzar creació de wikis amb alumnes.
  http://www.makerwiki.com/index.php/Portada una wiki mooolt curiosa!
 • http://es.wikipedia.org/wiki/Lista_de_sitios_web_de_redes_sociales
  XING per negocis i feina…
 • Eines web 2

  1. 1. Eines Web 2.0 Què són? Per què ens serveixen?
  2. 2. Què és la tecnologia Web 2.0:  La web és la plataforma: Aplicacions que funcionen a través de la web, enfocades a l’usuari final.  Generen col·laboració i serveis que reemplacen les aplicacions d’escriptori: La informació és el que ens relaciona.  Genera efectes de xarxa provocats per una arquitectura de participació: Treball en xarxa.  La innovació i creació de materials surt dels desenvolupadors independents: tots podem fer web 2.0.
  3. 3. Però, d’on veníem, què és nou?  Web 1.0  Web 2.0  Ofoto –> Flickr (Comunitats fotogràfiques)  Power point  Vimeo, slideshare (presentacions)  Akamai –> BitTorrent (Distribució de continguts)  Mp3.com  Spotify (Música online)  Enciclopedia online –> Wikipedia (coneixement)  Sites personals –> Blogs (Páginas personales)  Categories/Directoris –> Tags  Eines molt tècniques  Personalització senzilla.  A més… totes les xarxes socials, quines coneixeu?
  4. 4. I cap on van?  Transformar software individual en global, compartit mitjançant no només l’ordinador sinó la telefonia mòbil, iPad...  Seguiment d’estàndards com el XHTML.  Separació de contingut del diseny: ús de fulls d’estil  Sindicació de continguts.  Utilitzar Ruby on Rails per programar pàgines dinàmiques.  Utilització de xarxes socials per arribar a usuaris i crear noves comunitats.  Donar control total als usuaris per arribar allà on volen.  Permetre que els usuaris puguin accedir al codi i el modifiquin per millorar el producte.  Facilitar el posicionamient amb URL senzilles.  Aspecte 3D: Google earth interactiu.
  5. 5. Per a què ens serveix la Web 2.0?  Per treballar en xarxa des d’on vulguem i amb qui vulguem, sense problema d’horaris o transport.  Per obtenir més informació en menys temps, unir esforços, poder optimitzar recursos.  En resum: La tecnologia Web 2.0 és la porta d’entrada a una nova manera de col·laborar i construir tot allò que imaginem…
  6. 6. Com utilitzar les eines Web 2.0 Per poder treballar correctament amb les noves aplicacions, cal:  Conèixer les diferents alternatives de cada aplicació, poder comparar-les.  Saber quins estàndards segueixen, com funcionen i gràcies a la tecnologia 2.0, els sistemes operatius són compatibles.  Tenir molt clara la finalitat: Per què les utilitzarem?
  7. 7. El nostre projecte Ara ens cal triar quin projecte ens agradaria portar a terme en aquest taller:  És el nostre projecte, ha de ser una idea que la majoria de nosaltres compartim i puguem aportar i aprendre.  Ens ha de motivar i servir per aprendre tot allò que encara no sabem sobre la Web 2.0, les eines disponibles a internet, programes…
  8. 8. Bloc…  Què és: Un bloc o bitàcola és un lloc web periòdicament actualitzat que recull cronològicament texts o articles d’un o més autors, del primer o més recent, on l’autor conserva sempre la llibertat de deixar publicat el que cregui pertinent.  Blocs ‘famosos’ o de qualitat: -Bloc en català sobre tecnologia: http://buscantawally.cat/ -Bloc premiat periodista: http://www.saul.cat/bloc -Bloc sobre ciència: http://www.cienciakanija.com/  Eines per fer-los: -Blogger -Wordpress -Google sites
  9. 9. …Wiki…  Què és: Del Hawaià ‘ràpid’, és un lloc web que permet la seva edició per part de diferents usuaris o autors, regulat per un administrador. S’organitza en entrades, com una enciclopèdia o diccionari.  Wikis ‘famosos’ o de qualitat: -Wikipèdia: http://ca.wikipedia.org/wiki/ -Wikileaks: http://wikileaks.org/ -Lostpèdia: http://lostpedia.wikia.com/wiki/  Eines per fer-los: -Wikia, Wikispaces, mediawiki…
  10. 10. … o Xarxa social?  Què és: Una xarxa social és una comunitat de persones que comparteixen interessos i activitats, o que estan interessats en explorar els dels altres, i que requereixen l’ús de software. De fet, flickr i fotolog ho són.  Xarxes ‘famoses’: -Facebook -Tuenti -Tweeter -Cuspidis  Eines per fer-los: -Elgg, Crowdvine, Ning. Vosaltres decidiu!

  ×