Treasure hunt
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Treasure hunt

on

  • 155 views

PowerPoint game for reviewing grammar. Designed for interactive whiteboard. Easily adaptable. You need to download to be able to use this.

PowerPoint game for reviewing grammar. Designed for interactive whiteboard. Easily adaptable. You need to download to be able to use this.

Statistics

Views

Total Views
155
Views on SlideShare
155
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
4
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

Treasure hunt Presentation Transcript

  • 1. Treasure Hunt Can you find the treasure?
  • 2. Rules - pick a pick on the question board to get a question - correct answer? Click on to go to the treasure board - wrong answer? Click on to return to the question board - there are several treasures to be found, but be ware, there is also a lot of rubbish in the ground - after digging click on the hole (or treasure) for the return- button to return to the question board
  • 3. Pick a pick (Question Board)
  • 4. Treasure Hunt Question: Do you see (this/that/these/those) man over there? Answer: that CLICK THE ARROW
  • 5. Treasure Hunt Question: Can I borrow (a/an) cup of sugar? Answer: a CLICK THE ARROW
  • 6. Treasure Hunt Question: We (is/am/are) best friends. Answer: are CLICK THE ARROW
  • 7. Treasure Hunt Question: Mike and I love music. (we/our) favourite music is rap. Answer: our CLICK THE ARROW
  • 8. Treasure Hunt Question: Tea rhymes with (e/i). Answer: e CLICK THE ARROW
  • 9. Treasure Hunt Question: She’s from Paris. She’s (France/French). Answer: French CLICK THE ARROW
  • 10. Treasure Hunt Question: I’ve got a mobile here. Is (this/that/these/those) your mobile? Answer: this CLICK THE ARROW
  • 11. Treasure Hunt Question: You have (a/an) hour to finish this test. Answer: an CLICK THE ARROW
  • 12. Treasure Hunt Question: They are from Antwerp. They’re (Belgium/Belgian) Answer: Belgian CLICK THE ARROW
  • 13. Treasure Hunt Question: This is my pen. (You/Your) pen is red. Answer: your CLICK THE ARROW
  • 14. Treasure Hunt Question: A person from the Netherlands speaks (Netherlands/Dutch). Answer: Dutch CLICK THE ARROW
  • 15. Treasure Hunt Question: English children wear (a/an) uniform to school. Answer: a CLICK THE ARROW
  • 16. Treasure Hunt Question: What time is it? Answer: a quarter to one CLICK THE ARROW
  • 17. Treasure Hunt Question: Is that (me/my) English book? Answer: my CLICK THE ARROW
  • 18. Treasure Hunt Question: What is the plural of child? Answer: children CLICK THE ARROW
  • 19. Treasure Hunt Question: What’s the date? Answer: December the thirty-first The thirty-first of December CLICK THE ARROW
  • 20. Treasure Hunt Question: (Have/Has) you got a pet? Answer: Have CLICK THE ARROW
  • 21. Treasure Hunt Question: What’s the date? Answer: October the fourteenth The fourteenth of October CLICK THE ARROW
  • 22. Treasure Hunt Question: What’s the time? Answer: twenty-five past nine CLICK THE ARROW
  • 23. Treasure Hunt Question: What’s the plural of tooth? Answer: teeth CLICK THE ARROW
  • 24. Treasure Hunt Question: Have you seen (me/my) keys? Answer: my CLICK THE ARROW
  • 25. Treasure Hunt Question: What is the plural of bike? Answer: bikes CLICK THE ARROW
  • 26. Treasure Hunt Question: Cats (has got/have got) nine lives. Answer: have got CLICK THE ARROW
  • 27. Treasure Hunt Question: What is the plural of foot? Answer: feet CLICK THE ARROW
  • 28. Treasure Hunt Question: Finish with a tag: He is nice, … ? Answer: isn’t he CLICK THE ARROW
  • 29. Treasure Hunt Question: How (much/many) homework do we have for English? Answer: much CLICK THE ARROW
  • 30. Treasure Hunt Question: I can’t find my pen (somewhere/ anywhere). Answer: anywhere CLICK THE ARROW
  • 31. Treasure Hunt Question: Day rhymes with (a/e). Answer: a CLICK THE ARROW
  • 32. Treasure Hunt Question: Can you give me (this/that/these/ those) keys overthere? Answer: those CLICK THE ARROW
  • 33. Treasure Hunt Question: Fill in: to be + going to + verb Mr. Sebel … (watch) t.v. tonight. Answer: is going to watch CLICK THE ARROW
  • 34. Treasure Hunt Question: Fill in: to be + verb + ing They … (write) a letter to their teacher at the moment. Answer: are writing CLICK THE ARROW
  • 35. Treasure Hunt Question: Finish with a tag: You are not helping, … ? Answer: are you CLICK THE ARROW
  • 36. Treasure Hunt Question: (Something/Anything) is wrong here. Answer: Something CLICK THE ARROW
  • 37. Treasure Hunt Question: How (much/many) did you pay for your car? Answer: much CLICK THE ARROW
  • 38. Treasure Hunt Question: Use: to be + going to + verb We … (play) tennis tomorrow. Answer: are going to play CLICK THE ARROW
  • 39. Treasure Hunt Question: Use: to be + verb + ing The chef … (cook) a delicious meal. Answer: is cooking CLICK THE ARROW
  • 40. Treasure Hunt Question: Mr Sebel is in the (teacher’s room/ teachers’ room) Answer: teachers’ room CLICK THE ARROW
  • 41. Treasure Hunt Question: Finish with a tag: We aren’t going, …? Answer: are we CLICK THE ARROW
  • 42. Treasure Hunt Question: Is that (you/your/yours) brother? Answer: your CLICK THE ARROW
  • 43. Treasure Hunt Question: Use: present continuous They … (skate) in the park. Answer: are skating CLICK THE ARROW
  • 44. Treasure Hunt Question: Use: to be + going to + verb Melanie … (win) the match. Answer: is going to win CLICK THE ARROW
  • 45. Treasure Hunt Question: Finish with a tag: I am not rich, … ? Answer: am I CLICK THE ARROW
  • 46. Treasure Hunt Question: He is playing in the (children’s/ childrens’) room. Answer: children’s CLICK THE ARROW
  • 47. Treasure Hunt Question: Is this box for (me/my/mine)? Answer: me CLICK THE ARROW
  • 48. Treasure Hunt Question: (Mister Sebel’s/Mister Sebels’) room. Answer: Mister Sebel’s CLICK THE ARROW
  • 49. Treasure Hunt Question: Finish with a tag: These are yours, … ? Answer: aren’t they CLICK THE ARROW
  • 50. Treasure Hunt Question: Use: present continuous Batman … (fight) crime. Answer: is fighting CLICK THE ARROW
  • 51. Treasure Hunt Question: That handbag is (her/hers). Answer: hers CLICK THE ARROW
  • 52. Treasure Hunt Question: I (play/am playing) tennis every Friday. Answer: play CLICK THE ARROW
  • 53. Treasure Hunt Question: Put in the right place: She walks to school. (always) Answer: She always walks to school. CLICK THE ARROW
  • 54. Treasure Hunt Question: Why are you crying? Is there (something/anything wrong)? Answer: She always walks to school. CLICK THE ARROW
  • 55. Treasure Hunt Question: Use: present simple Patricia (sing) in a band. Answer: sings CLICK THE ARROW
  • 56. Treasure Hunt Question: Put in the right place: Mister Sebel gives homework. (seldom) Answer: sings CLICK THE ARROW
  • 57. Treasure Hunt Question: We (work/are working) very hard at the moment. Answer: are working CLICK THE ARROW
  • 58. Treasure Hunt Question: Make a question He is very ugly. Answer: Is he very ugly? CLICK THE ARROW
  • 59. Treasure Hunt Question: Make negative Laura dances every Thursday. Answer: Laura doesn’t dance every Thursday. CLICK THE ARROW
  • 60. Treasure Hunt Question: Put in the right place: Mum goes shopping by bike. (usually) Answer: Mum usually goes shopping by bike. CLICK THE ARROW
  • 61. Treasure Hunt Question: On Sundays a lot of people (go/goes/ are going to church). Answer: go CLICK THE ARROW
  • 62. Treasure Hunt Question: It's a pity we had to move; I (really miss/miss really) my old school. Answer: really miss CLICK THE ARROW
  • 63. Treasure Hunt Question: Finish with a tag: She is still ill, ... ? Answer: isn’t she CLICK THE ARROW