Tutorial catàleg biblioteca

860 views

Published on

0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
860
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
211
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Tutorial catàleg biblioteca

 1. 1. BIBLIOTECA ARRELS
 2. 2. Què és l’ePèrgam?  L’ePèrgam és l’aplicació de gestió de les biblioteques escolars que ofereix el Departament d’Ensenyament.  És una aplicació basada en Internet i es caracteritza per:  l’aprofitament dels avantatges de la xarxa per fer la catalogació (accés a catàlegs col·lectius),  l’accés a la consulta en línia dels catàlegs de les biblioteques escolars,  la disposició de funcionalitats per incentivar l’ús de la biblioteca per part de la comunitat escolar (novetats, comentaris de llibres, guies de lectura...) i  facilita el manteniment tècnic de les dades bibliogràfiques i d’usuaris.
 3. 3. L’ePègam a l’escola Arrels Com a escola disposem d’un catàleg en línia de la nostra biblioteca gràcies a l’aplicació ePèrgam. En aquest catàleg estan enregistrats la majoria de llibres que té en dipòsit. L’equip humà PuntEDU té com una de les seves prioritats seguir la tasca de la catalogació del fons bibliogràfic (llibres, vídeos, CDS, revistes...) adquirits darrerament. A partir d’ara quan desitgem buscar un document a la biblioteca serà molt fàcil!
 4. 4. L’ePègam a l’escola Arrels Mitjançant el cercador del catàleg podrem buscar un llibre per: títol, autor, editorial o, fins i tot, el podrem trobar buscant per matèria, nivell o temàtica. I tot això, ho podrem fer des de casa! A continuació us expliquem on trobar aquest catàleg i com utilitzar-lo...
 5. 5. Com accedim al catàleg? Tenim dues opcions per accedir al catàleg: 1. Al WEB de l’escola, clicant sobre el bàner que trobareu a l’esquerra de la pàgina d’inici, on hi diu InfoTECA clica Arrels.
 6. 6. Com accedim al catàleg? En el bàner es desplegarà la imatge de l’enllaç ePèrgam. Cliqueu a sobre del nom de l’enllaç.
 7. 7. Com accedim al catàleg? 2. Des del web de l’ePèrgam: Podem obrir el mòdul introduint l’adreça http://www.xtec.cat/epergam o cercant ePèrgam en un navegador.
 8. 8. Com accedim al catàleg? clica Clicarem sobre l’enllaç de l’apartat Entorn de consulta
 9. 9. Com accedim al catàleg? clica Un cop oberta la pantalla principal, caldrà seleccionar el nostre centre del llistat Biblioteques ePèrgam 1.
 10. 10. Com accedim al catàleg? Un cop haguem clicat sobre els bàners o enllaços indicats, se’ns obrirà el catàleg de la nostra biblioteca. I com podeu veure aquest consta de diferents apartats: CONSULTES – GUIES DE LECTURA – RECOMANATS - COMENTARIS – CONSULTA DE PRÉSTECS – CREACIÓ DE GUIES DE LECTURA
 11. 11. Com fem una consulta? CONSULTES Es pot fer o bé una cerca simple o bé una cerca avançada: La consulta simple ens permet fer la cerca mitjançant quatre camps diferents: autor, títol, editorial i/o matèria. Si volem més camps, clicarem sobre l’enllaç consulta avançada i ,des d’allà, ens permetrà buscar per ISBN, col·lecció, etc.
 12. 12. Com fem una consulta? Si, per exemple, fem la recerca per Autor i escrivim “Carbó” i, tot seguit, cliquem Cerca, apareixeran tots els resultats que contenen la paraula “Carbó” registrats. En aquest cas hi ha quatre registres bibliogràfics catalogats a la nostra biblioteca.
 13. 13. Com fem una consulta? I si cliquem al damunt del títol d’un document, es desplegarà la fitxa amb la informació detallada d’aquest registre.
 14. 14. Com fem una consulta? Tal com hem dit, un cop hem clicat sobre el títol del document seleccionat ens apareixerà la fitxa bibliogràfica complerta. En el requadre Exemplars podrem saber de quants exemplars disposem. El camp Signatura ens indica on podem localitzar físicament el document a la biblioteca. I en el camp Estat, la disponibilitat del registre (si està en préstec o no).
 15. 15. GUIES DE LECTURA RECOMANATS I COMENTARIS GUIES DE LECTURA L’èPèrgam perment que els usuaris registrats* creïn Guies de lectura sobre una temàtica, sobre un grup d’edat... Podem consultar cada una d’elles clicant el seu nom. Seguidament podrem veure el llistat de documents que conformen la guia. Clicant sobre els títols dels documents, podrem accedir a la informació més detallada.
 16. 16. GUIES DE LECTURA RECOMANATS I COMENTARIS RECOMANACIONS En aquesta secció de la biblioteca, se’ns recomanen els documents més destacats. Clicant al damunt del nom de cada document, podrem accedir a la seva fitxa.
 17. 17. GUIES DE LECTURA RECOMANATS I COMENTARIS COMENTARIS Els usuaris registrats* poden fer comentaris sobre els documents que han consultat. Aquells comentaris validats pel responsable de la gestió del catàleg es veuran en aquest requadre.
 18. 18. CONSULTA DEL PRÉSTEC I CREACIÓ DE GUIES DE LECTURA La consulta del préstec és d’accés restringit per als usuaris registrats*. La creació de guies de lectura és d’accés restringit per als usuaris registrats*.
 19. 19. Usuaris registrats  Els usuaris registrats* tenen accés a totes les seccions de consulta i a les seccions restringides que permeten:    la consulta del préstec, la creació de guies de lectura i la possibilitat d’escriure comentaris als documents. L’ opció d’usuari registrat només s’adreça al professorat adscrit al centre. El professorat pot accedir a l’entorn restringit amb el seu codi d’usuari i contrasenya de l’XTEC.
 20. 20. BIBLIOTECA ARRELS 2014 Ara et toca provar a tu! Molta sort en les teves recerques! I si tens qualsevol dubte, consulta el personal de la biblioteca. Construcció i disseny: ROSER ROCA QUERALT

×