παραδειγματισμός

771 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
771
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
525
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

παραδειγματισμός

 1. 1. Artist unknown ΠώςΠώς Λειτουργεί οΛειτουργεί ο ΠαραδειγματισμόςΠαραδειγματισμός
 2. 2. Μία ομάδα επιστημόνων τοποθέτησε 5 πιθήκους σε έναΜία ομάδα επιστημόνων τοποθέτησε 5 πιθήκους σε ένα κλουβί και στη μέση έβαλε μία σκάλα με μερικές μπανάνεςκλουβί και στη μέση έβαλε μία σκάλα με μερικές μπανάνες στην κορυφήστην κορυφή..
 3. 3. Κάθε φορά που ένας πίθηκος ανέβαινε στη σκάλα, οιΚάθε φορά που ένας πίθηκος ανέβαινε στη σκάλα, οι επιστήμονες κατέβρεχαν τους υπόλοιπους πίθηκους μεεπιστήμονες κατέβρεχαν τους υπόλοιπους πίθηκους με παγωμένο νερόπαγωμένο νερό..
 4. 4. Μετά από λίγο κάθε φορά που ένας πίθηκος ανέβαινε στηΜετά από λίγο κάθε φορά που ένας πίθηκος ανέβαινε στη σκάλα, οι υπόλοιποι ορμούσαν και τον ξυλοκοπούσανσκάλα, οι υπόλοιποι ορμούσαν και τον ξυλοκοπούσαν..
 5. 5. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, κανένας πίθηκος δενΣε σύντομο χρονικό διάστημα, κανένας πίθηκος δεν ανέβαινε πια στη σκάλα παρά τον έντονο πειρασμόανέβαινε πια στη σκάλα παρά τον έντονο πειρασμό..
 6. 6. Τότε οι επιστήμονες αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τον ένα από τους πίθηκους. Το πρώτο πράγμα που έκανε αυτός ο νέος πίθηκος ήταν να ανέβει στη σκάλα. Αμέσως οι υπόλοιποι τον ξυλοκόπησαν. Μετά από μερικά ξυλοκοπήματα, ο νεοφερμένος έμαθε να μην ανεβαίνει στη σκάλα παρότι δεν ήξερε γιατί.
 7. 7. Στη συνέχεια αντικαταστάθηκε και 2ος πίθηκος και συνέβη το ίδιο με τον 1ο πίθηκο να συμμετέχει στο ξυλοκόπημα του δεύτερου. Άλλαξε και 3ος πίθηκος και συνέβη το ίδιο. Ήρθε και 4ος και το ξυλοκόπημα συνεχίστηκε και τέλος αντικαταστάθηκε και ο 5ος. .
 8. 8. Αυτό που είχε απομείνει, ήταν μια ομάδα πιθήκων που παρότι δεν είχαν δεχτεί ποτέ παγωμένο νερό, συνέχισε να ξυλοκοπά όποιον πίθηκο επιχειρούσε να ανέβει στη σκάλα.
 9. 9. Αν μπορούσε κάποιος να ρωτήσει τους πίθηκους γιατί ξυλοκοπούσαν όποιον προσπαθούσε να ανέβει... Βάζω στοίχημα ότι θα απαντούσε “Δεν ξέρω – αλλά έτσι γίνονται τα πράγματα εδώ” Σας ακούγεται γνωστό;
 10. 10. Μοιραστείτε αυτό με τους φίλους σας καθώς σίγουρα θα έχουν αναρωτηθεί μερικές φορές γιατί συνεχίζουμε να κάνουμε τα πράγματα με τον τρόπο που τα κάνουμε αν υπάρχει και άλλος τρόπος.
 11. 11. ««Μόνο δύοΜόνο δύο πράγματαπράγματα είναι άπειραείναι άπειρα:: το σύμπαν και η ανθρώπινητο σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα. Και δεν είμαι σίγουροςηλιθιότητα. Και δεν είμαι σίγουρος για το σύμπανγια το σύμπαν."." Albert EinsteinAlbert Einstein

×