Your SlideShare is downloading. ×
Magic jack
Magic jack
Magic jack
Magic jack
Magic jack
Magic jack
Magic jack
Magic jack
Magic jack
Magic jack
Magic jack
Magic jack
Magic jack
Magic jack
Magic jack
Magic jack
Magic jack
Magic jack
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Magic jack

642

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
642
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. Magic Jack• Çfarë është Magic Jack?Magic Jack është një mjet që ofron thirrje të pakufizuara kudo në SHBA dhe Kanada vetëmpër $20 në vit. Ky mjet përdor lidhjen e internetit për të funksionuar. Magic Jack ka njëprize për kabëll telefoni dhe mund të futet në “USB port” në kompjuter. Kështu, së pari futetkabëlla e telefonit në mjetin Magic Jack pastaj mjeti në “USB port” të kompjuterit.Magic Jack mund të blehet nga www.magicjack.com, Ebay, Amazon, apo shitore tëndryshëme në SHBA dhe Kanada. Të blesh Magic Jack kushton $40. Ky çmim përfshin edhethirrje të pakufizuara për vitin e pare. Pas vitit të pare mund të vazhdosh abonimin për $20në vit.Magic Jack ju ofron zgjedhjen e numrit tuaj, qoftë nga SHBA apo Kanada. Të zgjedhesh njënumër nga SHBA është falas (përfshirë në çmin e abonimit) ndërsa një numër nga Kanadakushton $10 në vit.Magic Jack mund të përdoret kudo në botë (psh. Kosovë, Shqipëri, Maqedoni, Gjermani,etj) për të bërë një thirje në SHBA apo Kanada. Për të bërë thirje jashtë këtyre dy vendeveduhet të paguani extra. Ndërsa, për të telefonuar një abonues tjetër të Magic Jack ështëfalas kudo që ndodhen ata.Ja disa shembuj ku Magic Jack mund të jetë I dobishëm:Shembull 1: Familja jeton në Kosovë ndërsa juve jetoni në Gjermani. Në qoftë se juve dhefamilja juaj janë abonues të Magic Jack atëher mund të bëni thirje të pakufizuara për vetëm$40 në vit ($20 për juve + $20 për familjen tuaj). Keni parasysh viti i parë do të kushtoj$80 ($40 për juve + $40 për familjen tuaj) sepse ky çmim përfshin edhe blerjen e mjetit.Shembull 2: Familja jeton në Kosovë ndërsa juve jetoni në Chicago, SHBA. Për të bërëthirje të pakufizuara me familjen tuaj në Kosovë atëherë ju keni nevojë vetëm për një MagicJack. Këtë Magic Jack ja dërgoni familjes në Kosovë dhe ata mund t’ju telefonojn juve nëChicago. Në mënyr që edhe juve të keni mundesi ti tefononi ata pa paguar fare atëherë ataduhet zgjedhur një numër me hyrje nga Chicago.
 • 2. Si ta instaloj Magic Jack?Pasi të keni blerë mjetin Magic Jack atëherë vetëm duhet të instaloni në kompjuterin tuajdhe mund të filloni të bëni thirrje të pakufizuara.Mjeti Magic Jack do të vjen në një pako ashtu siq duket më sipër dhe pako do të përmbaj(a) Një mjet të vogel – mjetin Magic Jack(b) Një kabëll USB vazhduesPër të filluar instalimin e Magic Jack ju nevojiten këto gjera:(a) Mjeti Magic Jack(b) Telefon (Nuk ka nevojë për lidhje telefonike)(c) Kompjuter(d) Lidhje internetiMë poshtë gjeni udhëzimet se si të instaloni Magic Jack. Keni parasyësh se me kalimin ekohes udhëzimet mund të ndryshojn.
 • 3. Udhëzimet: 1. (a) Merr kabëllen e telefonit dhe fute në mjetin Magic Jack (Figura a) (b) Pastaj merr mjetin Magic Jack dhe fute në njeren nga portet USB të kompjuterit (Figura b).2. (a) Me futjen e mjetit në kompjuter do të shfaqet dritarja e më sipërme. Kliko në “Start magicJack”
 • 4. •(b) Prit një minut deri sa programi të ngarkohet(c) Pasi që programi të ngarkohet, në kompjuterin tuaj shfaqet një dritare ashtu siq shifetnë figuren e më sipërme.(d) Kliko mbi “CLICK TO REGISTER” në dritaren e sapo hapur.•3.
 • 5. Zgjedh opcionin “I purchased this magicJack at a Retail Store …” pastaj kliko “NEXT” për tëvazhduar me hapin tjetër.•4.(a) Nën hapin 1 zgjedh opcionin “I am creating a new account for this magicJack”
 • 6. (b) Nën hapin 2 plotëso të dhënat e kërkuara:E-mail: Sheno email-in tuaj (një email që funksion)Re-Enter E-mail: Sheno email-in tuaj përseriCreate Password: Zgjedh një fjalkalimRe-Enter Password: Sheno fjalkalimin përseri(c) Kliko “NEXT”5.(a) Nën hapin 1 plotëso të dhënat e kërkuara(Mjaftojn të plotësosh Emrin, Mbiemrin, Shtetin, Qytetin, Rrugen – Në qoftëse jetoni nëSHBA atëhere mundoheni ti plotësoni të gjitha të dhënat e kërkuara)(b) Nën hapin 2 zgjedh opcionin “None”.(c) Nën hapin 3 zgjedh opcionin “DSL” në qoftë se internet juaj vjen përmes lidhjestelefonike ndërsa opcionin “Cable” në qoftë se internet juaj vjen përmes lidhjes kabëllore-TV.(Në qoftë se nuk dini se cilin opcion të zgjedheni atëhere vetum zgjedh njëren nga të trijat)(d) Kliko “NEXT”6.
 • 7. Kliko mbi katrorin e vogël para “I have read and agree to the Terms of Service” pastaj kliko“NEXT”•7.(a) Nën hapin 1 zgjedh opcionin “I want a Free Number, please assign my last four digits”
 • 8. (b) Nën hapin 2 kliko mbi katrorin e vogël para “I elect to accept free outgoing service(recommended)”(c) Kliko “NEXT”•8.(a) Nën hapin 1 zgjedh numrin e telefonit duke filluar me Shtetin në SHBA(Numri mund të jetë sipas dëshires tuaj – lexo shembullin #2 në krye të faqes në qoftë sekeni dikë në SHBA)(b) Nën hapin 2 kliko mbi katrorin I cili shkruan “No thanks. I want the last four digitsassigned automatically.”•9.
 • 9. (a) Kliko mbi katrorin e vogël para “No. I do NOT want $1 magicJack Insurance”(b) Kliko “NEXT”•10.Kliko mbi katrorin I cili shkruan “No”•11.
 • 10. Kliko mbi katrorin I cili shkruan “No”•12.Kliko mbi katrorin I cili shkruan “No”•13.
 • 11. Kliko mbi katrorin I cili shkruan “No”•14.Mbaj në mend numrin e ri të telit tuaj I cili është shfaqur në dritare dhe pastaj kliko “CloseWindow”•
 • 12. 15.Me përmbushjen e 14 hapave të më sipërm do të merrni një email (brenda një ore) ngakompania Magic Jack në emailin e dhën nën hapin 4 (b).Hap emailin e dërguar nga Magic Jack dhe kliko në web adresen e përmbajtur në email. Webadresa do të është dicka kështu:http://apps.magicjack.com/confirmemail.php?accountid=16120632&emailaddr=emailiJuaj@hotmail.com•16.Me klikimin në web adresen e përmbajtur në email do të shfaqet një faqe e cila do tëpërmban figuren e më sipërm. E-maili juaj tani është verifikuar.•17.
 • 13. Pasi që të keni verifikuar emailin tuaj, kthehuni prap te programi Magic Jack dhe klikoni mbi“Menu” pastaj zgjedh ose “Switch to headset…” ose “Switch to telephone” (vetëm njëra ngaato dy opcionet do të shfaqet)18.
 • 14. Tani klikoni mbi rrumbullakin para “Telephone” në qoftë se doni të bëni thirrje përmestelefonit ose klikoni mbi rrumbullakin pare “Headset/Other” në qoftë se doni të bëni thirrjepërmes mikrofonit dhe ndëgjueseve të kompjuterit.Ne rekomandojm opcionin përmes telefonit.•Gëzuar. Tani mund të filloni të bëni telefonata të pakufizuar kudo në SHBA dhe Kanada.Gjithashtu mund të telfononi ata të cilët kanë një mjet Magic Jack kudo në botë.Si të përtërij abonimin?Pas skadimit të abonimit, juve mund të përtërieni atë duke vizituar uebfaqenhttp://my.magicjack.com/.Për të përtërir abonimin ju nevojiten këto gjëra:(a) Kartë Krediti(b) $20 në qoftë se deshironi të vazhdoni për një vit apo $70 për pesë viteUdhëzimet:1.(a) Vizito ueb faqen http://my.magicjack.com/(b) Plotëso të dhënat e kërkuara:_Email Address or Phone Number: emailiJuaj@hotmail.com________ ____-Account Password: Fjalkalimin e zgjedhur gjatë regjistrimit(c) Kliko “log in”2.
 • 15. Kliko mbi “My subscriptions”3.
 • 16. Kliko mbi “Details”4.Kliko mbi “Reactivate” dhe pastaj do të hapet një dritare e re5.
 • 17. (a) Në dritaren e posa hapur kliko mbi numrin tuaj(b) Pastaj kliko “NEXT”6.Tani do të shfaqen dy opcione për përtërijen e abonimit: i) Përtëritje 1 vjeqare ose ii)Përtëritje 5 vjeqare
 • 18. (a) Në qoftë se deshironi përtëritje 1 vjeqare kliko mbi katrorin e vogël para “YES, I want a1 Year Plan”. Në qofte se deshiron përtëritje 5 vjeqare kliko mbi katrorin e vogël para “YES,I want a 5 Year Plan”.(b) Kliko “NEXT”7.Në këtë faqe duhet ti plotësosh Emrin, Mbiemrin, Adresen të cilen e keni në kredi kartën,numrin e telefonit të cilin e keni në kredi kartën, dhe të dhënat e kredi kartës.Pasi ti plotësosh të dhënat e kërkuara kliko “NEXT”.

×