Pp got p

467 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
467
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pp got p

 1. 2. Om half twee was het geld overgemaakt naar de rekening van de notaris en waren Britt en Will begonnen met het maken van technische bouwtekeningen voor de verbouwing. Will wilde zich voor de volle 1000 % op het project storten en Britt was het daar mee eens. Ze liet Will zijn gang maar gaan en was zelf al behoorlijk veel bezig met de inrichting.
 2. 3. Het pand was nog niet eens van haar maar ze kon nu al niet meer wachten op de dag dat de B&B open zou gaan. 'Britt, ik heb gekeken wat ik allemaal met de zolder zou kunnen. Je wilt daar alleen je eigen slaapkamer en badkamer toch?' vroeg hij terwijl hij zijn laptop haar kant opdraaide. 'Ja, geen andere dingen, die zijn niet nodig.' glimlachte ze.
 3. 4. 'Nou dan heb ik het ontwerp. Je komt boven op een klein halletje zodat de gasten niet in je privé gedeelte kunnen komen. Dan heb je de deur naar je slaapkamer en naar de badkamer. Gewoon simpel.' mompelde hij. Isa knikte en keek over zijn schouder mee. 'Praktisch ook.' zei ze. Britt knikte en keek op de klok, ze was zich echt thuis gaan voelen in het kantoor van Will.
 4. 5. En ook Isa was nog hetzelfde meisje als in groep 8, alleen iets groter. Ze was nog even aardig en had nog steeds dezelfde humor. 'Will moeten wij zo niet naar de notaris?' vroeg Britt terwijl ze opstond. 'Nee hoor, pas over een kwartiertje, het is een minuutje lopen.' mompelde Will terwijl hij zijn laptop afsloot en iets achterover leunde.
 5. 6. 'Britt je hoeft niet zenuwachtig te zijn. Je hebt het pand sowieso al. Je hoeft zometeen alleen maar een contract te tekenen en je krijgt de sleutel. De hypotheek heb ik net geregeld, dus maak je geen zorgen.' lachte hij. Britt knikte en geen weer zitten. 'Mag ik jullie heel eerlijk iets vragen?' vroeg Isa opeens.
 6. 7. 'Natuurlijk.' mompelde Will. 'Hebben jullie iets?' vroeg ze zacht, hun gezichten goed in de gaten houdend. Britt keek vanuit haar ooghoeken naar Will en zag dat hij op zijn lip beet, dat kon Isa niet ontgaan zijn en ze besloot antwoord te geven. 'Ja.' zei Britt heel eerlijk. 'Ja, we hebben met elkaar geslapen, en nu hebben we iets.' mompelde Will.
 7. 8. Isa knikte. 'Dat dacht ik al, er hangt een soort sfeer om jullie heen. Een spanning.' lachte ze. 'Je zegt niks tegen Fleur hè?' vroeg Britt meteen. 'Ik zou niet durven!' zei Isa met een glimlach om haar lippen. 'Dan word ik ontslagen, toch Will?' zei ze lachend. 'Klopt!' grinnikte Will terwijl hij snel door het raam keek of er niemand langs liep. Toen drukte hij zachtjes een kus op de kruin van Britt.
 8. 9. Isa glimlachte, en liep langzaam terug naar haar eigen bureau. 'Ik denk dat jullie het beste nu kunnen gaan.' mompelde Isa terwijl ze een programma opende en druk begon te typen. 'Ik red het hier nog wel even alleen.' glimlachte ze. Will knikte en stond op. 'Kom, we gaan een huis te kopen.' grinnikte hij.
 9. 10. Britt lachte en liep naar de deur. 'Ik bel je snel!' riep ze naar Isa. 'Daar houd ik je aan!' lachte Isa, terwijl ze verder ging met haar werk. Britt liep glimlachend over de stoep naar het notariskantoor. Het was bekend terrein voor haar. Haar vader had er tot zijn pensioen gewerkt. Britt duwde de deur van het kantoor open en liep naar de balie.
 10. 11. 'Ik heb om twee uur een afspraak. Ik ga een huis kopen, ik heb vandaag ook zevenhonderdduizend euro op de rekening gestort.' zei Britt. Het meisje achter de balie typte wat in. 'U wordt straks geroepen door meneer Jansen.' zei ze ongeïnteresseerd terwijl ze haar internet pagina weer aanklikte en verder ging met het lezen van haar horoscoop.
 11. 12. Will schudde zijn hoofd en ging op de bank zitten die in de wachtruimte stond. Britt ging naast hem zitten en een aantal minuten later ging er een deur open. Een kalende man kwam naar buiten, hij had geprobeerd zijn haar over zijn kale plek heen te kammen, Britt herkende hem meteen als Frits Jansen. 'Britt! Wat fijn om jou weer te zien!' zei hij.
 12. 13. Britt knikte en gaf hem lachend een hand. 'Ook fijn om jou weer te zien Frits. Hoe is het met Nora? En met Elora en Romée?' vroeg ze. 'Met Nora gaat het geweldig. Ze is nu met haar jongste zus bij haar andere zus in Nieuw Zeeland. Met Elora en Romée is ook alles goed. Elora is getrouwd en woont met haar man Juan in Spanje, ze heeft net haar eerste kindje gekregen, een meisje, Pinar.'
 13. 14. 'En Romée heeft net een huisje gekocht met haar vriend, en zij is vanmorgen ook naar Nieuw Zeeland gevlogen om te schrijven. Ze is bezig met een boek, en hoopt de laatste hoofdstukken deze vakantie af te krijgen.' Britt lachte, toen ze een jaar of twaalf was en er waren bedrijfsuitjes van het notariskantoor was ze altijd met Kim en Romée opgetrokken. Elora wist al jong dat ze een gezinnetje wilde en dat was haar nu gelukt. Romée was de dromer van de twee en had altijd grootste plannen, die ze nu aan het waarmaken was.
 14. 15. 'En met jou? Ik hoorde dat je een B&B gaat openen in de villa!' zei Frits. 'Klopt, ik heb er echt zin in!' zei Britt lachend. 'Nou, kom dan gaan we snel het contract tekenen. Pieter Brom zit in de kamer hiernaast met meneer Van Lanen, hij tekent ongeveer gelijk als jullie het contract, geeft Pieter de sleutel en die brengt hem dan naar mij toe.'
 15. 16. 'Will, blijf jij even hier zitten. Straks gebeurd er iets en dan is de villa niet van mij maar van jou.' grinnikte Britt. 'Natuurlijk, ik moet Fleur toch nog even bellen. Vragen hoe het met haar is en met Valerie.' zei hij, Britt glimlachte en liep achter Frits naar het kantoor. 'Ga zitten.' zei hij terwijl hij een pen pakte.
 16. 17. 'Dit is het eerste huis wat je koopt. Ik hoop dat je een goede hypotheek hebt, maar ik neem haast aan van wel. Nou, heel simpel, dit is het contract, je hebt nu even tijd om dat door te nemen. Als je iets niet snapt kun je het altijd vragen. Je moet onder iedere pagina je paraaf zetten en op de laatste pagina de handtekening. Dit contract gaat zo naar meneer Van Lanen die zet zijn handtekening en parafen ook. Dat moet jij ook doen op het contract dat ik zo krijg en dan is de koop rond.'
 17. 18. Britt knikte, ze pakte het kantoor en begon het door te lezen. 'Het is me helemaal duidelijk. Mag ik tekenen?' vroeg Britt toen Frits haar de pen voorhield. Hij knikte en ze pakte de pen aan, ze trok de dop eraf en begon meteen haar paraaf op de eerste pagina te zetten. Op de laatste pagina aangekomen zette ze krullerig haar handtekening en gaf het contract aan Frits.
 18. 19. 'Ik breng dit nu even naar de kamer hiernaast, ik verwacht dat ze daar ook wel klaar zijn.' Frits liep naar buiten en Britt speelde even met de dop van de pen. Ze dacht aan de keren dat ze na school naar het kantoor van haar vader had gefietst. Gewoon om even hoi te zeggen of haar punt voor aardrijkskunde of rekenen te geven. Toen hij op haar twintigste met vervroegd pensioen was gegaan ging het allemaal veel te snel.
 19. 20. Eerst werd haar moeder ziek. Kanker. Het was al uitgezaaid toen ze erachter kwamen en ze hadden haar nog maar zes maanden gegeven. Die zes maanden was ze veel bij haar ouders geweest. Ze waren nog een keer met het hele gezin op vakantie geweest. Zonder vriendjes en vrouwen. Alleen met zijn vijven. Het was de fijnste vakantie ooit geweest. Nog geen maand na de vakantie was haar moeder overleden.
 20. 21. Nog geen jaar later kreeg haar vader een acute hartstilstand. Hij was op slag dood, nog geen 60 jaar geworden. Even later kwam Frits weer binnen. 'Zo, hier heb ik het contract van meneer Van Lanen. Zelfde procedure als net. Pieter komt zo met de sleutel als meneer Van Lanen klaar is met tekenen.' zei hij. Britt knikte.
 21. 22. Ze keek naar de eerste pagina's van het contract en zag dat het hetzelfde was als het contract dat net voor haar neus had gelegen. Ze pakte de pen weer op en zette haar paraaf op iedere pagina. Op de laatste zette ze, iets minder krullerig dan de eerste keer, haar handtekening. 'Ik ben klaar!' zei ze vrolijk.
 22. 23. Frits knikte en controleerde het contract. 'Helemaal goed. Meneer Van Lanen had het erover dat hij u zelf de sleutel wilde overhandigen. Dus hij zal zo wel even komen.' zei Frits terwijl hij weer in zijn stoel ging zitten. 'Will Douglass, wat is hij van je? Een vriend?' vroeg hij. Britt glimlachte. 'Mijn zakenpartner.'
 23. 24. 'Zo, je hebt Will weten te strikken als je zakenpartner, goede actie.' mompelde Frits terwijl hij achterover leunde. Toen ging de deur open, Wim van Lanen en Pieter Brom kwamen binnen. 'Zo, alle contracten zijn getekend.' zei Pieter terwijl Wim naar haar toeliep. 'Heel veel succes met de B&B, je zult het nodig hebben.' zei Wim lachend. 'Dankjewel.' grinnikte Britt terwijl ze de sleutel aanpakte en de hand van Wim schudde. 'Ik hoop dat ik u nu lang niet meer hoef te zien. Niet omdat ik het niet leuk vindt, maar omdat de komende tijd geen nieuw huis wil.' glimlachte Britt. 'Dat snap ik.' grinnikte Wim. Britt knikte. 'Ik neem aan dat de koop nu rond is?' vroeg ze glimlachend.
 24. 25. 'Ja, je hebt een sleutel in je hand. Dus je hebt ook een huis' grinnikte Frits. Wim keek op zijn horloge. 'Ik heb zo een afspraak. Ik moet weg.' glimlachte hij. 'Is goed, ik ga ook.' zei Britt terwijl ze iedereen in de kamer nog een hand gaf, toen liep ze de kamer uit. In de wachtkamer zat Will wat te spelen met zijn telefoon, hij stond meteen op toen hij haar zag. Glimlachend stak ze de sleutel naar hem uit.
 25. 26. 'Gefeliciteerd!' zei hij terwijl hij twee zoenen op haar wangen drukte en er voorzichtig ook een op haar mond plantte. De twee notarissen en de makelaar waren nog in het kantoor en de receptioniste was naar het toilet. Britt glimlachte. 'Nou, ik heb een huis.' glimlachte ze. 'Ja, nogmaals gefeliciteerd. Maar Isa belde net, ik moet echt naar de zaak ik heb zo een afspraak. Moet ik jou eerst naar huis brengen?' zei hij.
 26. 27. 'Nee, ga maar naar je afspraak. Ik loop wel.' zei Britt terwijl ze haar hand op de klink van de deur legde. 'Is goed.' glimlachte Will hij omhelsde haar nog even kort, voor voorbijgangers leek het een vriendschappelijke omhelzing, maar wie beter keek zag de liefde die erin schuilhield. 'Ik bel je morgen wel even.' grinnikte Will.
 27. 28. Toen Britt langzaam naar huis slenterde, voelde ze steeds hoe de sleutel, en de reservesleutel van de villa in haar zak brandde. Glimlachend liep ze naar het huis van Tom en Nina. Ze zag de auto van Nina al op de oprit staan en liep snel naar binnen. 'Ik ben er weer!' riep Britt lachend. 'Ik las je briefje! Hoe was het bij de makelaar?' riep Nina vanuit de keuken.
 28. 29. 'Geweldig!' zei Britt terwijl ze de deur openmaakte. Nina keek haar lachend aan, en Britt haalde de sleutel van de villa uit haar broekzak. 'Ik heb het pand. Er was iemand die niet naar de notaris kon komen en toen hebben ze die afspraak omgezet zodat ik al naar de notaris kon.' glimlachte ze. 'Gefeliciteerd!' riep Nina terwijl ze haar armen om haar schoonzusje sloeg.
 29. 30. Britt keek naar de klok die boven de eettafel hing. Het was bijna vier uur. Ze was langer bij de notaris geweest dan ze had gedacht. Opeens keek ze naar de buik van Nina. 'Je hebt een buikje!' riep Britt vrolijk. 'Ja, het begint zich nu eindelijk mooi te vormen en toen had ik maar een positie jurkje uit mijn kast gehaald. Ik moest vandaag naar de gynaecoloog en ik wilde toch even mijn buikje laten zien.' grinnikte Nina.
 30. 31. Britt lachte. 'Zullen we vanavond als Bo komt een pizza bestellen?' vroeg Nina. 'Is goed, is alles goed met het kindje?' zei Britt terwijl ze voorzichtig haar handen op de buik van Nina legde. 'Ja, het gaat perfect. Het ligt nu precies goed, heeft een regelmatige hartslag, groeit goed.' 'Fijn!' zei Britt terwijl ze haar handen van de buik van Nina afhaalde.
 31. 32. Nina glimlachte en liep naar een kastje, ze pakte twee wijnglazen en haalde een pak appelsap uit de koelkast. Britt schonk de glazen vol en gaf er een aan Nina. Ze tikte haar glas tegen dat van Nina. 'Op jou B&B!' glimlachte Nina. 'Op jullie baby!' riep Britt toen zette ze haar glas aan haar mond en nam met een gelukkig gevoel een slok.

×