Got P Up 2

255 views
202 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
255
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Got P Up 2

 1. 2. Toen Britt wakker werd van de stem van haar zusje keek ze ook recht in haar gezicht. 'Het is bijna zes uur, je moet straks naar Rosa toe.' zei ze. Britt knipperde met haar ogen en zuchtte. 'Shit, heb ik zo lang geslapen?' mompelde ze. Jill knikte en liep de kamer uit. Britt ging zitten en keek in de spiegel.
 2. 3. Haar blonde haren zaten door de war en de mascara bij haar rechteroog was uitgelopen. Ze veegde het weg en haalde een mascara uit haar toilettas die in haar koffer zat. Snel smeerde ze wat op haar wimpers en haalde haar handen door haar haar. Ze keek naar haar kleren en zag dat ze ermee door kon, ze zou vast wel een opmerking van Bo naar haar hoofd krijgen...
 3. 4. Toen liep ze naar de woonkamer. 'Jill, kan ik jou fiets lenen?' vroeg ze. Jill knikte en gooide haar de sleutels toe. Tom kwam naar haar toe. 'Hier een huissleutel, dan kom je er vanavond in als er niemand meer wakker is.' Britt pakte hem dankbaar aan. 'Nu moet ik echt weg.' riep ze toen ze zag dat het vijf voor zes was.
 4. 5. Ze rende naar de gang trok haar jas aan, terwijl ze hem dichtritste stak ze de sleutel in het fietsslot en reed weg. Een kleine tien minuten stond ze voor het appartement van Rosa en haalde diep adem. Toen drukte ze op de bel. 'Roos, kan ik naar boven komen?' riep ze door de intercom. 'Britt!' gilde de stem van Rosa door de intercom. 'Kom maar naar boven!' riep nu ook de stem van Alice.
 5. 6. Britt lachte en liep het appartementencomplex binnen. Toen ze op de bel bij de deur van Rosa klopte ging de deur open en ving ze een glimp op van Steven die in de gang stond. 'Britt! Wat goed dat je bent afgestudeerd!' hoorde ze toen, en vanaf dat moment waren er alleen nog maar de roze haren van Bo die in haar ogen prikte.
 6. 7. 'Relax, Bo.' zei Britt zacht toen ze los werd gelaten. Ze liep het gangetje binnen, hing haar jas op en omhelsde Steven ook. 'Hoe is het?' vroeg ze. 'Goed met jou?' zei hij, toen ze samen de woonkamer van het appartement binnenliepen. 'Met mij ook, ik ben net een dag weer in het dorp en iedereen komt alweer naar me toe... Dat is gewoon geweldig!'
 7. 8. Bo lachte en ging Britt voor naar de keuken waar het heerlijk rook. Alice zat aan de tafel met haar rood gelakte nagels te spelen en Rosa roerde in een van de pannen die op het vuur stonden. 'Britt, ik kom zo bij je... Ik kan dit nu niet alleen laten.' riep ze met een rood hoofd. Alice stond op en kwam naar haar toe. 'Wat zie jij er goed uit!' riep Alice terwijl ze Britt drie zoenen op haar wangen drukte.
 8. 9. Britt lachte, en ging aan de tafel zitten. Bo kwam naast haar zitten en legde haar handen op de hare. 'Waar ben je mee bezig geweest, dat we de laatste tijd zo weinig contact hebben gehad.' zei ze, terwijl ze met haar hand door haar haar ging. 'Studeren, scriptie schrijven en...' zei ze. Bo zuchtte. 'Jij bent gewoon de laatste van ons die is afgestuurd!'
 9. 10. 'Trouwens, heb je het al gehoord?' vroeg ze zacht. 'Wat? Je bent toch niet zwanger, dat is Nina al...' mompelde Britt. Bo lachte haar lach en ook de rest van de mensen in de keuken barstte in lachen uit. 'Nee joh, ik moet nog niet aan kinderen denken. Steven en ik zijn verliefd!' zei ze terwijl ze over de tafel een kus op de mond van Steven drukte.
 10. 11. 'Ik wist het wel, ik wist dat het ooit ging gebeuren!' gilde Britt. Op dat moment kwam Rosa de keuken uit, een pan in haar handen die ze op tafel zette. 'Kom hier.' zei ze toen. Britt lachte om het maffe gedrag van haar vriendin en omhelsde haar. 'Wat eten we eigenlijk?' zei Steven terwijl hij naar de pan keek. 'Ik heb roti, nasi en lasagne gemaakt. Ik kon niet kiezen.' grinnikte ze.
 11. 12. Alice lachte en liep samen met Rosa naar de keuken om de rest van het eten te pakken. Even later stonden er twee ovenschalen en een pan op tafel. Bo schepte als eerste roti op en daarna pakte Steven een portie lasagne. 'Steef, geef mij de sla eens een aan!' riep Alice over de tafel en toen begon het heen en weer gepraat. Dit had Britt echt gemist...
 12. 13. Toen het tegen twaalven liep stonden alle pannen en borden in de keuken en lag er een Scrabble bord op tafel. 'Shit, ik moet weg.' riep Britt toen Steven net het woord bierbuik had neergelegd. Bo keek haar verdrietig aan en nam een slok van haar glas wijn. 'Maakt niet uit, we spreken snel weer wat af.' zei Alice. 'Ik ga trouwens ook, ik ben doodop.' ging ze verder terwijl ze het laatste beetje wijn uit haar glas opdronk.
 13. 14. Britt stond langzaam op en voelde zich een moment draaierig. Ze had teveel wijn gedronken, met een zucht wreef ze over haar voorhoofd en liep naar de gang om haar jas te pakken. Alice kwam achter haar aan en trok ook haar jas aan. 'We moeten snel weer afspraken.' zeiden Bo en Rosa toen ze samen de gang in kwamen.
 14. 15. 'Ik bel deze keer wel, zodra ik een eigen huisje heb komen jullie allemaal bij mij!' riep Britt uitgelaten. Ze omhelsde Bo en Rosa, drukte een zoen op de wang van Steven en Alice kreeg ook een knuffel. Toen liepen ze samen naar de deur. 'Britt, ik wilde je daar binnen al iets vragen, maar dat leek me minder om in de groep te doen. Hoe is het eigenlijk met Rick?' vroeg Alice toen we buiten stonden.
 15. 16. 'Ik heb geen idee, ik heb hem gisteren voor het laatst gezien samen met Olivia. En nu wil ik hem ook niet meer zien. Het is uit.' mompelde Britt terwijl ze haar fietssleutel uit haar zak haalde. 'Komt dat door die Olivia?' vroeg Alice zacht. Britt knikte en keek op het horloge dat om haar pols hing. 'Ik moet nu echt weg, het is half een dat ik thuis kom.' mompelde ze terwijl ze haar dynamo goed zette.
 16. 17. Alice drukte een kus op haar wang en stapte in haar auto. 'Tot bels!' riep ze toen ze haar auto startte. Britt stapte op haar fiets en reed de straat uit, het was inderdaad half een toen ze thuiskwam. Ze zette de fiets van Jill op slot en liep naar de deur, zo voorzichtig en zacht mogelijk stak ze de sleutel in het slot.
 17. 18. In de hal was het donker en ze hing haar jas voorzichtig aan de kapstok. In de woonkamer klonken gedempte stemmen en ze liep naar binnen. Tom en Jill zaten naar de tv te kijken er stond een schaaltje borrelnootjes op tafel samen met een flesje bier en een wijnglas waar nog een bodempje witte wijn inzat.
 18. 19. 'Was het gezellig?' vroeg Tom toen Britt ook op de bank ging zitten. Ze knikte en pakte een handje borrelnootjes uit het schaaltje. 'Heel gezellig, Rosa had heerlijk gekookt.' zei ze terwijl ze de borrelnootjes in haar mond stopte. 'Waarom zijn jullie niet gaan slapen?' vroeg ze toen zacht. 'We wilden op jou wachten.' zei Jill, terwijl ze het bodempje wijn uit haar glas opdronk en geeuwde.
 19. 20. 'Maar nu ben ik toch wel moe.' mompelde ze, terwijl ze ging zitten en zich uitrekte. 'Ik ga zo ook, Nina zal zich wel afvragen waar ik blijf.' mompelde Tom terwijl hij het wijnglas en het schaaltje oppakte. 'Dat flesje ruim ik wel op.' zei Jill terwijl ze achter Tom aan naar de keuken liep. 'Shit.' hoorde Britt de stem van Jill uit de keuken.
 20. 21. Ze schudde haar hoofd en zette de tv uit. Haar onhandige zusje ook altijd... Jill kwam de woonkamer weer binnen, deze keer met een pleister om haar vinger. 'Gesneden in een glasscherf.' mompelde ze. Britt grinnikte en ze liepen samen de trap op, in de logeerkamer trokken ze allebei hun pyjama's aan en gingen samen in het tweepersoonsbed liggen. 'Slaap lekker, zusje.' mompelde Britt voor ze in slaap viel.

×