Rep.dominicana

803 views
377 views

Published on

República dominicana. Jean Carlos

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
803
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
33
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Rep.dominicana

 1. 1. ÍNDEX:GEOGRAFIA FÍSICA: Límits Relleu HidrografiaGEOGRAFIA POLÍTICA: Límits Regions població Economia Tradicions
 2. 2. LÍMITSLa república dominicana Limita: Al nord oceà Atlàntic El Sud el Mar Carib A l’oest La República d’ Haití
 3. 3. RELLEU (Serralades, Muntanyes, cims..)EL relleu està marcat per un conjunt complicat de plegaments muntanyosos,constituïts principalment per la serralada Central, la serralada Meridional i laserralada Septentrional. La muntanya més alta és el cim Duarte (3.175 msobre el nivell del mar i constitueix el punt més elevat de les Antilles.La regió sud-occidental presenta dues bandes muntanyoses principals, luna alnord i laltra al sud, separades per la plana del Cul-de-Sac
 4. 4. HIDROGRAFiA ( Rius, Mars, Llacs.. ) RIUS: A La república dominicana hi ha nou rius : al riu Artibonito, riu Chavón, riu Masacre, riu Ocoa, riu Ozama, riu el Pez, riu Yaque del Norte, riu Yaque del sur, riu Yuna . El Yaque del nord és el riu més llarg del país i el segon de tota l’illa. Aquesta conca neix en la serralada central a una altura de 2.580 m en el cims la Rucilla i desaigua en la badia de Montecristo en l’oceà Atlàntic
 5. 5. HIDROGRAiA ( Rius, Mars, Llacs.. ) LLACS: A la república dominica hi ha quatre llacs: llacs Enriquillo, llac Ricón o Cabral, llac del Fondo, llac d’ Oviedo. El Llac Enriquillo és el major de la República Dominicana i de les Antilles amb els seus 265 quilòmetres quadrats, encara que la seva àrea no és constant. La llacuna d’Oviedo una de les reserves naturals del país. És un punt importat d’ atracció turística tant per als dominicans com també per als turistes.
 6. 6. GEOGRAFIA POLÍTICA ( Regions, Províncies, ciutats importants.. ) La República dominicana es divideix en 31 províncies. La capital nacional Santo Domingo de Guzmán es troba al Districte Nacional.
 7. 7. CIUTAT IMPORTANT SANTIAGO DE LOS CABALLEROS: Santiago de los Caballeros és un municipi de la República Dominicana. Capital de la província Santiago i segona ciutat més important del país. Fundada el 1495 durant la primera onada de la colonització espanyola del nou món. Localitzada a la regió nord del país coneguda com vall del Cibao , a uns 155km. Al nord-oest de Santo Domingo hi ha una altitud mitjana de 178m. El monument dels (Herois de la Restauració) es troba en un turó amb una vista extraordinària, mesura 67m (200pies) d’ alt i està fet totalment amb marbres.
 8. 8. POBLACIÓ (Habitants)Actualment té una població de 8.883.634 Habitants
 9. 9. (Llengua, Religió, Moneda)La llengua oficial de laRepública Dominica ésel castellà La República Dominicana està composta pel 68.9% de catòlics, 18.2% d’ evangèlics, 10.6% de no religiosos, i 2.3% d’ altres El país té com a patrona: Nostra Senyora de l’Altagracia, una mare de Déu.
 10. 10. MONEDA DOMINICANA El pes Dominicà és la moneda de la República Dominicana. El codi ISO 4217 és DOP. Normalment s’abreuja $ , o RD$ per diferenciar-lo d’altres tipus de pes. Es subdivideix en 100 centaus. El pes Dominica va aparèixer per primera vegada en 1844 en substitució del gourde haitiá, i es dividia en 8 rals ( reales )
 11. 11. GOVERN La República Dominicana és una democràcia representativa. Els poders es divideixen en tres: Poder Executiu , Poder Legislatiu i Poder Judicial. El President de la República Dominicana és triat per un període de 4 anys. Les eleccions sefectuen el dia 16 de maig , i voten les persones (homes i dones) majors de 18 anys amb el document nacional didentitat, o Cèdula.
 12. 12. ECONOMIA (Recursos , Naturals , sector de producció )L’economia de la República Dominicana va dependre durant moltsanys de l’exportació de sucre, cafè i tabac, però ens els últims anysel sector de serveis va superar l’agricultura com la principal fontd’ocupació del país.El turisme es va convertir en una font important dingressos des demitjans dels anys noranta. L’any 2000 el turisme va representaringressos de més de 1000 milions de dòlars.L’envio de divises de part dels dominicans residents als Estatsunits, Europa i Puerto Rico representa més de 2000 milions dedòlars, representa gairebé 1/10 del PIB nacional.OCUPACIÓ LABORAL PER SECTORS Agricultura, sector primari 14,6 %, indústria, sector secundari 22,3 %,comerç i serveis sector terciari 63,1% (2005).
 13. 13. TRADICIONS (cuina)La República Dominicana presentacaracterístiques d’una cuina ‘’criolla’’ , és a dir,d’origen europeu però desenvolupada aAmèrica amb influències africanes. Per això éssimilar a las de països de parla llatina quecircumden al Mar Carib, encara que amblleugeres variacions desenvolupades a cadaregió. Ha rebut influències d’altres pobles icultures, com és el cas dels immigrants de lesAntilles menors (‘’Cocolos’’), qui utilitzen elcoco en molts dels seus plats El menjar que es consumeix, diàriament al migdia a la República Dominicana, consisteix en arròs blanc, fesols guisats i carn guisada.
 14. 14. ( Danses, Música, Festes ) MERENGUE La tambora La güira L’acordióEl merengue és un estil musical i de ball, originat a la República Dominicana a finals delsegle XlX. En els seus orígens, la merenga era interpretat amb guitarres. Anys més tard,les guitarres van ser substituïdes per l’acordió, conformant juntament amb la güira i latambora l’estructura instrumental del conjunt merenga típic.Aquest conjunt, amb els seus tres instrumentals, representa la síntesi de les tres culturesDominicanes. La influència europea va estar representada per l’acordió, l’africana per latambora (tambor de dos pegats ), i la taína o aborigen per la güira.
 15. 15. FI Jean Carlos

×